Μια νέα χρονιά βρίσκεται μπροστά μας. Η χώρα μας βρίσκεται πια έξω από τον ασφυκτικό κλοιό των μνημονίων. Οι αγώνες και οι θυσίες του ελληνικού λαού έπιασαν τόπο. Αλλά η σημερινή Κυβέρνηση πασχίζει να μας γυρίσει πίσω στις μαύρες μέρες των μνημονίων και της λιτότητας. Στην εποχή της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, της υποβάθμισης της δημόσιας υγείας, της δημόσιας παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης.

Τεσσεράμισι χρόνια δώσαμε μάχες για να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και να σταματήσουμε την καταστροφή. Και καταφέραμε πολλά. Κόντρα στους προφήτες της καταστροφής. Βάλαμε τη χώρα σε ράγες κοινωνικής και πολιτικής κανονικότητας για να μπορούμε να χτίσουμε το δικό μας μέλλον χωρίς κηδεμονίες και έξωθεν εντολές. Αυτές οι κατακτήσεις απειλούνται σήμερα από τις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, που ομνύει στις επιταγές του ΔΝΤ και της ολιγαρχίας, δίνοντας λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους.
Τα οφέλη που αποκόμισε η χώρα από την έξοδό της από τα μνημόνια και τη διαρκή ανάπτυξη επί δέκα συνεχόμενα τρίμηνα, που πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατανέμονται δίκαια. Αντίθετα κατανέμονται με εκείνον ακριβώς τον τρόπο που μας οδήγησε στην κρίση και τη χρεοκοπία.
Εμείς εδώ και τώρα καλούμαστε να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αξίζει. Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι καιροί είναι απαιτητικοί. Χρειάζεται σοβαρή δουλειά, με ειλικρίνεια, ουσιαστικό διάλογο και σύνθεση. Παραμένουμε προσηλωμένοι στις αρχές και τις αξίες που μας καταξίωσαν στη συλλογική κοινωνική συνείδηση: την ανιδιοτέλεια, την ειλικρίνεια, τη συλλογικότητα, την εμπιστοσύνη στην ανανέωση. Και πάνω σε αυτές τις αξίες θα θεμελιωθεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Αλλά έτσι αξίζει η προσπάθεια.
Διεκδικούμε ένα μέλλον με τον άνθρωπο της δουλειάς και της δημιουργίας στο επίκεντρο. Να πάρουμε την υπόθεση της αναγέννησης της πατρίδας μας στα χέρια μας. Με σιγουριά και αισιοδοξία, με αγώνα και αποφασιστικότητα, προχωράμε μπροστά για να οικοδομήσουμε μια νέα προοδευτική κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία.
Εύχομαι από καρδιάς, το 2020 να είναι η χρονιά της τόλμης, της αισιοδοξίας και της ανάκαμψης, χρονιά ανάσας και ανακούφισης για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.
Εύχομαι να οδηγηθεί η πατρίδα μας προς το μέλλον που αξίζει στους ανθρώπους της. Ένα μέλλον δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και ίσων ευκαιριών για όλους.
Χρόνια Πολλά με υγεία και δύναμη για τις αλλαγές και τις ανατροπές που προσδοκούμε!

 

Βασίλης Τσίρκας, δικηγόρος, πρώην βουλευτής Άρτας ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

Ηλεκτρικές συσκευές

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές σε πολύ καλές τιμές. Τηλ. 6942 460510

------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top