Στα Τζουμέρκα, σε ένα περιβάλλον απείρου φυσικού κάλλους, υποδέχτηκε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο Γιώργος Στύλιος, μαζί με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα, Βουλευτές Ιωαννίνων, τον Περιφερειάρχη κ. Αλέκο Καχριμάνη, το Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων κ. Γιάννη Σεντελέ, το Δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χρήστο Χασιάκο και πολλούς κατοίκους της περιοχής.
Ο Πρωθυπουργός συνοδευόταν από τη σύζυγό του κα ΜαρέβαΓκραμπόφσκι την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, το Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Κ. Τσουβάλα.
Μετά από μια σύντομη επίσκεψη στο Σπήλαιο της Ανεμότρυπας ακολούθησε ενημέρωση στο Δημαρχείο Βορείων Τζουμέρκων στα Πράμαντα σχετικά με τα θέματα της ευρύτερης περιοχής από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες, και απλούς πολίτες.
Την επόμενη ημέρα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων, το αναστηλωμένο γεφύρι της Πλάκας. Ο πρωθυπουργός, μαζί με την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, και τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Στύλιο, ενημερώθηκαν για τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν και τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν κατά την ανακατασκευή του ιστορικού γεφυριού. Ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη πολιτιστική αξία του Ιστορικού γεφυριού. Ανέφερε ότι το έργο αναστήλωσης ξεκίνησε από την προηγούμενη Κυβέρνηση και συνεχάρη όλους όσους συνεργάστηκαν δούλεψαν πολύ σκληρά, για να μπορέσει σήμερα να ολοκληρωθεί.
Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο μαρτυρικό χωριό Καταρράκτης, όπου ο Πρωθυπουργός εξέφρασε το θαυμασμό του για την ιδιαίτερη ομορφιά του φυσικού τοπίου. Στην πλατεία του πραγματοποιήθηκε συζήτηση με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, επαγγελματίες, κτηνοτρόφους και κατοίκους του χωριού. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα υποδομών, ενισχύσεων των παραγωγών, καθώς και στις εργασίες που πρέπει να γίνουν για να βγει η περιοχή από την απομόνωση και να μετατραπεί σε πόλο έλξης τουριστών.
Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο εναλλακτικός τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας θα αποτελέσουν τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης για τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Οι Δήμοι θα στηριχθούν μέσω σχετικών προγραμμάτων (Φιλόδημος – Τρίτσης).Ανέφερε ότι η προώθηση του τουρισμού για 365 ημέρες αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, ενώ σχετικά με την αγωνία των κατοίκων για την κατασκευή μεγάλων αιολικών πάρκων, είπε χαρακτηριστικά ότι «τα ψηλά βουνά δεν κινδυνεύουν».
Στη συνέχεια, ο κ. Στύλιος,σε δηλώσεις στην τηλεόραση, ανέφερε τα εξής: Επί σειρά ετών «το μάτι της Πολιτείας» δεν έχει πέσει στην Άρτα στην Ήπειρο και στη Δυτική Ελλάδα.Τόνισε ότι εκτός από τις υποδομές για τουρισμό 365 ημερών το χρόνο απαιτούνται πολλά μικρά και μεγαλύτερα έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων. Επισήμανε τη βούληση της κυβέρνησης για ουσιαστικά έργα που θα βγάλουν την περιοχή από την οδική απομόνωση όπως για παράδειγμα το δρόμο Γέφυρα Πλάκας – Πράμαντα που εξυπηρετεί και χωριά του νομού Άρτας (Καταρράκτης, Άγναντα, Κτιστάδες Μελισσουργοί). Αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση της τιμής παραγωγού στο γάλα λόγω μεγαλύτερης ζήτησης, η οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης όπου θέτει πολύ αυστηρά πρόστιμα στις παράνομες ελληνοποιήσεις. Καταλήγοντας αναφέρθηκε στις ήπιες δράσεις που πρέπει να γίνουν για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής, οι οποίες θα σέβονται το φυσικό περιβάλλον, θα αναδεικνύουν της ομορφιές της και θα μπορούν να συνδυαστούν με τη γαστρονομία και τις δραστηριότητες που προσφέρει ο τόπος.