Στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Αυγούστου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αρταίων και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας, για τα προβλήματα που αφορούν στη δημιουργία και λειτουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Πάρκου παραβρέθηκε ο Βουλευτής Άρτας κ. Χρήστος Γκόκας όπου και τοποθετήθηκε αναλυτικά για το θέμα αυτό.

Μετά τη συνάντηση αυτή ο κ. Γκόκας έκανε τη παρακάτω δήλωση: «Το τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Άρτα, που ιδρύθηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως ΤΕΙ Ηπείρου και σήμερα λειτουργεί ως Πανεπιστήμιο, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια.
Η σημασία του για την περιοχή μας, τη σύνδεση της έρευνας με την τοπική ανάπτυξη, ιδιαίτερα με τις παραγωγικές δραστηριότητες της γεωργίας και της κτηνοτροφίας είναι καθοριστική και αναμφισβήτητη.
Πριν δύο χρόνια τα Τμήματα Ζωικής και Φυτικής Παραγωγής αναβαθμίστηκαν σε Γεωπονική Σχολή, χρόνιο αίτημα για την περιοχή μας, γεγονός θετικό κατ’ αρχήν, αλλά και με δεδομένη την έλλειψη της αντίστοιχης προετοιμασίας και οργάνωσης σε προσωπικό, σε υποδομές, τεχνολογία και χρηματοδότηση.
Επίσης, προβλέφθηκε παράλληλα η δημιουργία Πρότυπου Αγροδιατροφικού Πάρκου, όπως και το Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής. Δομές που μπορούν να στηρίξουν τη Γεωπονική Σχολή, αλλά και να αναπτυχθούν ταχύτερα και ολοκληρωμένα λόγω της σύνδεσής τους με αυτή τη Σχολή.
Η πρόταση και η συζήτηση για το Αγροδιατροφικό Πάρκο άρχισε την περίοδο 2011-2014. Στόχος είναι η λειτουργία όλων αυτών των δομών έρευνας και εκπαίδευσης, να δίνει προοπτική και απόφοιτους με τα απαραίτητα προσόντα για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, ώστε να γίνει ελκυστική για τους υποψήφιους φοιτητές η Γεωπονική Σχολή Άρτας.
Σήμερα, δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία, καμία εξέλιξη, και έχουμε μείνει μόνο στην εξαγγελία του Αγροδιατροφικού Πάρκου, ενώ το Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής είναι σε αναστολή, αντί να προετοιμάζεται η λειτουργία του.
Δυστυχώς, αυτά είναι τα αποτελέσματα της πρόχειρης θεσμοθέτησης από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως δεν απαλλάσσει από τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της τη σημερινή Κυβέρνηση της Ν.Δ. και δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την εγκατάλειψη, την αναστολή, τις καθυστερήσεις, την αδράνεια και τη στασιμότητα για τη δημιουργία και λειτουργία του Αγροδιατροφικού Πάρκου και των άλλων εγκαταστάσεων. Απαιτούνται υποδομές, προσωπικό, χρηματοδότηση και το απαιτούμενο περιεχόμενο έρευνας και εκπαίδευσης, για τη Γεωπονική Σχολή, το Αγροδιατροφικό Πάρκο, το Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής. Για καινοτόμες δράσεις και αναπτυξιακές δραστηριότητες για ολόκληρη την Περιφέρεια Ηπείρου.
Η Κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει λύση με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, δημιουργώντας τις κατάλληλες οικονομικές και πολιτικές προϋποθέσεις. Επίσης θέλω να σημειώσω ότι ποτέ η κα Υπουργός δεν απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις μου στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.
Από την πλευρά μας όλοι οι φορείς της Περιφέρειάς μας θα πρέπει με διάλογο και συνεργασία να στηρίξουμε και να διεκδικήσουμε την υλοποίηση αυτού του έργου.
Το Αγροδιατροφικό Πάρκο πρέπει να αποτελέσει πεδίο κοινής δράσης και όχι θέμα τριβής μεταξύ μας. Με το Πανεπιστήμιο, τους αυτοδιοικητικούς, παραγωγικούς, επαγγελματικούς και τους υπόλοιπους φορείς, να υπηρετούν, όπως οφείλουν, κοινούς στόχους για την πρόοδο του τόπου μας.»

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top