Με αφορμή τη συζήτηση για τη δημιουργία Αγροδιατροφικού Πάρκου στην Άρτακαι δηλώσεις της Βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργούκας. Γεροβασίλη καλό είναι να γίνουν γνωστά τα εξής:

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για την δημιουργία νέων τμημάτων από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς συγκεκριμένα ακαδημαϊκά κριτήρια και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), ήταν ξεκάθαρη προεκλογικά και έγινε αποδεκτή από τον ελληνικό λαό στις εκλογές του 2019. Πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα και ερευνητικά κέντρα δεν φτιάχνονται, χωρίς μελέτες, χωρίς χρήματα, σε μία νύχτα με βουλευτικές τροπολογίες και υπουργικές αποφάσεις. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας προσβάλει την κοινή λογική και την ακαδημαϊκή κοινότητα.
Σχετικά με την αναστολή της λειτουργίας του τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής της Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα έχω τοποθετηθεί με δήλωσή μου στις 11/11/2019 και από τότε έχω μιλήσει πολλές φορές σε δημόσιες παρουσίες μου.
Σχετικά με το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Πάρκο στην Άρτα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η κα. Γεροβασίλη είχαν στη διάθεσή τους ενάμισι χρόνο, από την ψήφιση του νόμου για την ίδρυσή του και μέχρι της περσινές εκλογές (Ιούλιος 2019), προκειμένου να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση του καθώςκαι τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για την λειτουργία του. Επιπλέον θα μπορούσαννα δρομολογήσουν και να διευθετήσουν τη διαδικασία κατασκευής των εγκαταστάσεων και την πρόσληψη του απαραίτητου ερευνητικού προσωπικού.
Συνεχίζοντας την πάγια τακτική τους έμειναν στα λόγια και από έργο μηδέν. Το 2020 δεν είναι 2014. Τα προβλήματα δεν λύνονται με «ένα νόμο και ένα άρθρο». Ούτε με μεγάλα λόγια και κούφιες υποσχέσεις.
Η πόλη της Άρτας διαθέτει και υποδομές και εκπαιδευτική εμπειρία δεκαετιών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή, ο πρωτογενής τομέας είναι κομβικής σημασίας για την οικονομία της καθώς και για την οικονομία ολόκληρης της Ηπείρου.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν αναλώνεται σε επικοινωνιακά τρικ αλλά αναζητεί και δίνει λύσεις. Είναι προσωπική μου δέσμευση και υπόσχεση η στήριξη και η αναβάθμιση των τμημάτων της Άρτας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Πρόσφατα εξασφαλίστηκαν τα χρήματα για την πρόσληψη εννέα (9) μόνιμων καθηγητών.Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και για ακόμη περισσότερες προσλήψεις. Στα παιδιά μας αξίζει να φοιτούν σε Σχολές που θα τους εξασφαλίσουνουσιαστικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.Θέλουμε στην πόλη μας να προσελκύσουμε μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών. Ετοιμάζουμε κάτι καλύτερο για την Άρτα.

Στην Άρτα αξίζει ένα καλύτερο μέλλον.



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top