Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με αίτημα του Δήμου Αρταίων για την ένταξη των έργων οριοθέτησης και διευθέτησης της κοίτης του Αράχθου και της αντιπλημμυρικής προστασίας της Άρτας  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Αναφέρει ότι το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης μετά από πολλές προσπάθειες εντάχθηκε στις 18-12-2014 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Μετά από αρκετές καθυστερήσεις υπογράφθηκε τελικά το 2019 η ανάθεση της μελέτης του έργου, μία χρονιά που θα έπρεπε η κατασκευή του να ήταν ήδη σε εξέλιξη.
Η μελέτη «Αντιπλημμυρική προστασία Άρτας καθώς και της ευρύτερης περιοχής που διέρχεται ο Άραχθος ποταμός, μέχρι τον Αμβρακικό Κόλπο» έχει ως χρόνο παράδοσης 3 έτη, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί το έργο κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020, αλλά ίσως να μην έχει ολοκληρωθεί ούτε η μελέτη.
Επομένως, το αίτημα του Δήμου Αρταίων, που κοινοποιήθηκε και στον κ. Γκόκα, είναι απολύτως δικαιολογημένο, διότι τα έργα για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης πρέπει οπωσδήποτε να υλοποιηθούν, και με βάση αυτά να πραγματοποιηθεί ο πολεοδομικός σχεδιασμός της Άρτας, καθώς και άλλα έργα οδικών και λοιπών υποδομών που είναι αλληλένδετα.
Έτσι ο κ. Γκόκας, τονίζει στους αρμόδιους Υπουργούς την βαρύτητα και τη γενικότερη αναπτυξιακή σημασία των έργων για την περιοχή και τους ζητά να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για το θέμα.

Παράλληλα ο κ. Γκόκας προέβει στην παρακάτω δήλωση:

«Από το 2015, όταν έγιναν οι πλημμύρες στην Άρτα, είχα επισημάνει την κατεπείγουσα ανάγκη για την υλοποίηση αυτού του έργου, που μετά από πολλά χρόνια διεκδικήσεων είχε ενταχθεί τελικά από το Δεκέμβριο του 2014, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στα έργα της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, με προεκτιμώμενο προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ.
Μία εξέλιξη για την οποία είχα προσωπικά ασχοληθεί, ιδιαίτερα την περίοδο 2012-2014. Ξεπεράστηκαν Τεχνικά ζητήματα και υπήρξε τελικά η πολιτική βούληση και η απόφαση τριών συναρμοδίων Υπουργείων για την ένταξη του έργου. Ήταν μία εξέλιξη που ικανοποίησε ένα χρόνιο αίτημα του Δήμου Αρταίων.
Οι καθυστερήσεις όμως στη συνέχεια ήταν μεγάλες, όπως επίσης, μεγάλες και οι ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την περίοδο 2015-2019, και αντί το έργο ήδη να υλοποιείται, μόλις το 2019 ανατέθηκε η μελέτη που κατ΄ αρχήν έχει χρόνο παράδοσης 3 χρόνια. Το ΕΣΠΑ 2014-2020 τελειώνει.
Σήμερα πρέπει όλοι να στηρίξουμε αυτό το έργο, δεν πρέπει να χαθεί. Πρέπει να διεκδικήσουμε ξανά την ένταξή του στα έργα της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027. Και να τεθεί προ των ευθυνών της η σημερινή Κυβέρνηση της Ν.Δ..
Γι’ αυτό και ήταν δεδομένη και αυτονόητη η υποβολή της σχετικής Αναφοράς μου προς τους τρεις Υπουργούς, μετά και την σύνταξη της σχετικής επιστολής και αιτήματος του Δήμου Αρταίων.
Το έργο έχει τεράστια σημασία, για την αντιπλημμυρική προστασία της πεδιάδας και των καλλιεργειών μετά την πόλη της Άρτας, για παρεμβάσεις οδοποιίας, γεφυρών και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, για το περιβάλλον, την οικιστική και τη γενικότερη ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.»


ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top