Στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών (DelphiEconomicForum) συμμετείχε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Άρτας με τη Νέα Δημοκρατία κ. Γιώργος Στύλιος. 

Στο φόρουμ, τοοποίο αποτελεί εκδήλωση παγκόσμιας εμβέλειας, συμμετείχαν φέτος συνολικά πάνω από 1000 ομιλητές απ’ όλο τον κόσμο. Ανάμεσα σε αυτούς Πρωθυπουργοί πολλών ευρωπαϊκών κρατών, μεταξύ των οποίων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πάνελ, στο οποίο έλαβε μέρος ο κ. Υφυπουργός,αφορούσε τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης.Ο κ. Στύλιος ανέφερε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί  ένα τόσο μεγάλο άλμα που πέτυχε η Ευρώπη σε οικονομικό επίπεδο, που όταν είχε ξεκινήσει η σχετική συζήτηση τον περασμένο Μάρτιο, πολλοί δεν φανταζόμασταν ότι θα μπορούσε να υλοποιηθεί.Το Εθνικό μας Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Ελλάδα 2.0, είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με το Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία, που συνέταξε η Επιτροπή υπό τον Νομπελίστα Καθηγητή Χρ. Πισσαρίδη. Αποτελεί ένα σύγχρονο σχέδιο Μάρσαλ, έναν πολύ καλά μελετημένο οδικό χάρτη170 έργων, επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων, το οποίο είναι σε πλήρη συμφωνία με τις Ειδικές ανά Χώρα Συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το Ελλάδα 2.0, επισήμανε ο κ. Στύλιος, θέτει στέρεες βάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στην μετα-COVID εποχή, καθώς προβλέπει τη δημιουργία 180.000 – 200.000 νέων μόνιμων θέσεων εργασίας μέχρι το 2026 καθώς και αύξηση στο ύψος του πραγματικού ΑΕΠ κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες.

Πρόκειται, ανέφερε ο κ. Στύλιος,  για ένα ιδιαίτερα μεγάλο στοίχημα, μια πρόκληση, που δεν είναι μόνο τεχνική αλλά και πολιτική. Από τα περίπου 57 δις. ευρώ, δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ. Η ορθή χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας και την ευημερία της κοινωνίας μας. Ο κ. Στύλιος επισήμανε ότι βαίνουμε με γοργούς ρυθμούς  στην εποχή που το κράτος θα εξυπηρετεί πραγματικά τον πολίτη. Ανέφερε ότι επιστέγασμα σε αυτή  την προσπάθεια αποτελεί η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου (gov.gr) στην οποία σήμερα έχουν ενσωματωθεί πάνω από 1150 υπηρεσίες.

Ο κ. Υφυπουργός μίλησε στη συνέχεια για τα έργα που περιλαμβάνονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και συνεισφέρουν ουσιαστικά στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας μας. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε την ψηφιακή μετάβαση του κτηματολογίου και τις ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρονται σταδιακά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου (gov.gr). Στο πάνελ, το οποίο συντόνισε ο δημοσιογράφος του CNNGreece, κος Δημήτρης Μαλλάςσυμμετείχαν μεταξύ άλλων ο κος Ανδρέας Ξηρόκωστας, Διευθύνων Σύμβουλος της SAP και ο κος Νίκος Χριστοδούλου, Επικεφαλής Partner του Consulting της Deloitte

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

Ηλεκτρικές συσκευές

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές σε πολύ καλές τιμές. Τηλ. 6942 460510

------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top