Με 8 νέες ειδικότητες για το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022, το Δημόσιο ΙΕΚ Άρταςδίνει επαγγελματικές διεξόδους στους σπουδαστές του, προσφέροντας ειδικότητες που συναντούν ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Οι ειδικότητες είναι:

1.Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου 

2.Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού και Ονυχοπλαστικής

3.Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

4.Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

5.Τεχνικός Μελισσοκομίας

6.Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος 

7.Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων 

8.Τεχνικός Δασικής Προστασίας

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά. Ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου και μπορούν να υποβληθούν μέχρι και την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021. Οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να έχουν ΑΜΚΑ. Αίτηση μπορούν να καταθέσουν όλοι οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η αίτηση υποβάλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttps://diek.it.minedu.gov.gr/του Υπουργείου Παιδείας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://www.gsae.edu.gr/el/toppress/1698-aithseis-diek-2021

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος δήλωσε σχετικά:

«Οι προσφερόμενες ειδικότητες στο Δημόσιο ΙΕΚ Άρτας είναι αποτέλεσμα της απόφασης της κυβέρνησης, για ενίσχυση της επαγγελματικής, τεχνικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Οι νέες ειδικότητες για την Άρτα, προέκυψαν μετά από συνεργασία και συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με το Δημόσιο ΙΕΚ Άρτας. Όλες οι ειδικότητες έχουν σχέση με επαγγέλματα τα οποία δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή και καλύπτουν αντικείμενα που παρουσιάζουν ζήτηση. Επιπρόσθετα, δίνουν πραγματική επαγγελματική διέξοδο και μπορούν να προσελκύσουν σπουδαστές από την ευρύτερη περιοχή».

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top