Με νομοθετική παρέμβαση που ψηφίστηκε στη Βουλή, επιλύεται οριστικά το πρόβλημα της αδειοδότησης των υφιστάμενων πτηνοτροφικών μονάδων της χώρας, με αυτά να αποκτούν τη δυνατότητα ένταξης σε προγράμματα χρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 9 του ψηφισθέντος από τηνΟλομέλεια της Βουλής στις 11.04.2023 νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προβλέπεται:  «Οι πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις εντατικής εκτροφής, οι οποίες αποδεικνύεται με κάθε πρόσφορο τρόπο ότι ευρίσκοντο σε λειτουργία κατά την  έναρξη ισχύος του ν. 4056/2012 (Α’52), έχοντας αποστάσεις μικρότερες των ελαχίστων των πινάκων 1 και 2 του Παραρτήματος του άρθρου 20 του ως άνω νόμου, μπορούν να ανανεώνουν, να μεταβιβάζουν ή να τροποποιούν την  έγκριση ή γνωστοποίηση λειτουργίας (…)».
Με αφορμή την ψήφιση του εν λόγω άρθρου, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας ΝΔ, Γιώργος Στύλιος, δήλωσε: «Ένα καλό νέο για την Ελλάδα και την Ήπειρο! Δίνεται λύση στο πρόβλημα της αδειοδότησης των πτηνοτροφικών μονάδων. Μια μεγάλη παρέμβαση για την πτηνοτροφία της Ελλάδας και της Ηπείρου. Μετην νομοθετική παρέμβαση που ψηφίστηκε, λύνουμε ένα ζήτημα του κλάδου της πτηνοτροφίας της χώρας μας. Διασφαλίζουμε τη συνέχιση τηςδραστηριότητας των υφιστάμενων πτηνοτροφικών μονάδων και το μέλλον ενός τομέα με παράδοση και δυναμική στην Άρτα και την Ήπειρο».


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top