«Μακρυγιάννης» 15 Νοεμβρίου, 7.00 το βράδυ

Πού βρίσκεται το θέμα της Μακεδονίας σήμερα; Τι λέει η ιστορία; Τι διεκδικούν οι γείτονές μας; Πώς και γιατί φτάσαμε σ’ αυτόν το γόρδιο δεσμό; Τι είναι, άραγε, η Μακεδονία; Ερωτήματα που επανέρχονται και θα επανέρχονται. Και κάποτε θα γίνονται αμείλιχτα. Απαντήσεις στο επίμαχο αυτό θέμα θα δοθούν την Παρασκευή το απόγευμα στην αίθουσα του Μακρυγιάννη.

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Άρτας παρουσιάζει την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και ώρα 7.00 το απόγευμα το βιβλίο του Γιάννη Αναγνώστου «Το μετέωρο βήμα της Μακεδονίας (1870 – 1945)». Για το συγγραφέα και ο βιβλίο θα μιλήσουν η Δώρα Χουλιάρα, Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, ο Κώστας Κωσταβασίλης, φιλόλογος του 1ου Λυκείου Άρτας, και ο Γιώργος Νικολάου, αναπληρωτής καθηγητής του Παιδαγωγικού τμήματος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κείμενα του βιβλίου θα διαβάσει η Φανή Φωτιάδη, φιλόλογος.

Ο συγγραφέας του βιβλίου Γιάννης Αναγνώστου, διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων, έχει ζήσει για αρκετά χρόνια στη Δυτική Μακεδονία και έχει εργαστεί σε σχολεία της Φλώρινας. Το γεγονός αυτό υπήρξε η σημαντικότερη αφορμή για να ξεκινήσει την έρευνα και να εντρυφήσει στα άδυτα «της μακεδονικής ψυχής κα της ιστορικής πορείας στα νεότερα και σύγχρονα χρόνια της Μακεδονίας», όπως σημειώνει ο ίδιος στον πρόλογο του βιβλίου. Η σχέση του συγγραφέα με το θέμα της Μακεδονίας δεν είναι μια τυπική έρευνα για να δοθούν απαντήσεις στα ποικίλα ερωτήματα σχετικά με το πρόβλημα. Είναι κυρίως μια σχέση βιωματική. Κι αυτό είναι που έχει την ιδιαίτερη σημασία του.

Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Δημήτρης Βλαχοπάνος

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top