Το Παραμυθένιο Κάστρο Χριστουγέννων του δήμου Αρταίων άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 για να προσφέρει χαμόγελα και στιγμές χαράς σε μικρούς και μεγάλους τις μέρες των Χριστουγέννων.

Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι καλύτεροι φίλοι και βοηθοί των ξωτικών και του Αϊ Βασίλη την ημέρα των εγκαινίων; Μα φυσικά οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας που ξέρουν να σκορπούν χαρά και ομορφιά!

Με τις αγγελικές τους φωνές τα μέλη της Χορωδίας Ευρωπαϊκής Μουσικής μάγεψαν τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια! Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν με τα «χρυσά» τους φλάουτα οι μαθήτριες του μουσικού συνόλου φλάουτων με τη  μελωδική συνοδεία των κρουστών παρουσιάζοντας κλασικά ορχηστρικά Χριστουγεννιάτικα έργα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, την κ. Κέντρου Ειρήνη, την κ. Δημοθεοδώρου Ευθαλία και τον κ. Ντέμσια Μιχάλη που κατάφεραν να μας ταξιδέψουν στη μαγεία των Χριστουγέννων.

 

....Τα Χριστούγεννα  της κρίσης......

Τη Δευτέρα στις 21 Δεκέμβρη στην αίθουσα «Διώνη», παιδιά του Κ.Δ.Α.Π-Μ.Ε.Α, του Κ.Δ.Α.Π της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α και της Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας, παρουσίασαν τη μουσικοθεατρική παράσταση: ''Τα Χριστούγεννα της κρίσης''. Δημιούργησαν γιορτινή, ζεστή ατμόσφαιρα και με αξιοπρέπεια, σεβασμό στη διαφορετικότητα, χωρίς ίχνος μιζέριας, πρότειναν, ως αντίδοτο στην κρίση, την αγάπη και υποσχέθηκαν έναν κόσμο γεμάτο από ελπίδα, αισιοδοξία και αλληλεγγύη... 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, στις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου, Κυριακή Κετιπίδου, Κατερίνα Ναούμ και Αννίτα Πολύζου που στήριξαν την παράσταση, στην καθηγήτρια μουσικής του Κ.Δ.Α.Π Αναστασία Χριστοφορίδου ,στον πρόεδρο του Κ.Δ.Α.Π-Μ.Ε.Α, κο Χρήστο Ζαρκάδα και  στην  ψυχή της παράστασης, την καθηγήτρια μουσικής του Κ.Δ.Α.Π-Μ.Ε.Α, Κωνσταντίνα Μπατσαρά.

 Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" μέσα από την καρδιά μας οφείλουμε στα παιδιά και στους γονείς του Κ.Δ.Α.Π-Μ.Ε.Α,  για το" μάθημα ζωής" που δίνουν  σε όλους μας!!!

 

Να τα πούμε;

Καλημερίζω φέρνοντας αγέρα μυρωμένο,

απ’ τα ψηλά μας τα βουνά χιλιοτραγουδισμένο…

Σ’ αυτό το σπίτι που `ρθαμε πέτρα να μη ραγίσει,

κι ο νοικοκύρης του σπιτιού χρόνια πολλά να ζήσει …

Την Τετάρτη το πρωί στις 23 του Δεκέμβρη οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας χωρισμένοι σε τέσσερα μεγάλα μουσικά σύνολα, επισκέφτηκαν φορείς και κοινωνικές δομές της πόλης και τραγούδησαν τα κάλαντα. Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν το Γηροκομείο, την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, το Π.Κ.Ε.Κ.Α.Ε.Α. ‘Αγία Θεοδώρα’ στο Πουρνάρι, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. στο Γλυκόριζο, το ξενώνα ‘Μελλισάνθια’, το Δημαρχείο της πόλης, την κεντρική πλατεία και τέλος το ‘Παραμυθένιο Κάστρο’ όπου ήταν και το σημείο συνάντησης όλων των συνόλων. 

Η κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστεί όλους τους συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω χώρους για τη φιλοξενία και εύχεται σε όλους μας Καλά Χριστούγεννα με υγεία και δύναμη και μια νέα χρονιά με περισσότερα παιδικά χαμόγελα και νότες χαράς!!!

Χρόνια πολλά να ΄στε καλά κι εσείς και οι δικοί σας

να ΄ρθουνε τα ξενάκια σας κι όλοι οι αγαπητοί σας.

Σε όλους σας ευχόμαστε αγάπη, ειρήνη, υγεία,

καλή καρδιά, χαμόγελο και Θεία ευλογία!!!

 

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top