Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, στην αίθουσα  «Διώνη» ολοκληρώθηκε η Πρώτη Πανευρωπαϊκή Συνάντηση του Προγράμματος Erasmus + με τίτλο «Τα παιδιά της Europia – σχολείο, εργασία και ζωή σε 100 χρόνια. Μουσική και Πολιτισμός» με μια κοινή συναυλία όλων των μαθητών και καθηγητών των συνεργαζόμενων σχολείων.

«Musik vereint uns, η μουσική μας ενώνει», έγραψαν  οι μαθητές του Μουσικού σχολείου  και τα παιδιά της Europia ένωσαν τα χέρια, τις φωνές και τις καρδιές τους, τραγούδησαν και δημιούργησαν μια συγκινητική ατμόσφαιρα στην κατάμεστη αίθουσα «Διώνη». Με την ερμηνεία έξι τραγουδιών από τις έξι συνεργαζόμενες χώρες με θέμα την αγάπη, τη φιλία, τη συναδέλφωση, την αλληλεγγύη των λαών και των χωρών απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα των θεατών. Με το τραγούδι «We are Europia», που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος, τα παιδιά κάθε χώρας κατέθεσαν στη δική τους γλώσσα τους προβληματισμούς, τις σκέψεις και τα συναισθήματα για όλα τα παιδιά του κόσμου, ιδιαίτερα για αυτά που δίνουν το δικό τους αγώνα να επιβιώσουν και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή μέσα από τα συντρίμμια του πολέμου. Υπενθύμισαν σε όλους ότι «υπάρχουνε παιδιά που αναγκάζονται να φύγουν μακριά, στο Αιγαίο κολυμπάνε ελπίζοντας να βρούνε τη στεριά» και έστειλαν ένα μήνυμα ελπίδας για τα παιδιά της Europia στο παρόν και το μέλλον.

Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε για την ομορφιά και την μελωδικότητα. Τους ευχόμαστε τα όνειρα να οδηγούν πάντα το δρόμο τους.

Την ευθύνη και διεύθυνση του μουσικού συνόλου είχε η κ. Φαραού Αγγελική, εκπαιδευτικός κλ.ΤΕ16, τη διδασκαλία της χορωδίας η κ. Κέντρου Ειρήνη και την ευθύνη του πρώτου μουσικού συνόλου η κ. Δημοθεοδώρου Ευθαλία, εκπαιδευτικοί κλ.ΠΕ16. Τις συγχαίρουμε και τις ευχαριστούμε θερμά, καθώς και τους εκπαιδευτικούς κλ.ΠΕ16 κ. Φούρλα Στέλλα και κ. Θεοχάρη Αλέξανδρο κλ.ΤΕ16 για τη στήριξη και τη συμμετοχή στο μουσικό σύνολο.

Έκλεισε έτσι, με τον καλύτερο τρόπο, ο μεγάλος κύκλος επικοινωνίας, συνεργασίας και φιλίας που άνοιξε τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 στο Μουσικό Σχολείο Άρτας για μαθητές και καθηγητές των εφτά ευρωπαϊκών σχολείων από έξι χώρες. Έκανε τα  πρώτα του βήματα στο προαύλιο του σχολείου, βήματα χορευτικά της ελληνικής παράδοσης,  που οργάνωσε, δίδαξε και επιμελήθηκε η κ. Σιώκου Λίντα, εκπαιδευτικός κλ.ΠΕ11 υπό τους ήχους της ελληνικής παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής που απέδωσαν οι μαθητές του σχολείου με την ευθύνη των κ. Σκαμνέλου Μπάμπη, Φεγγούλη Σεραφείμ και Σταθόπουλου Άγγελου, εκπαιδευτικών κλ.ΠΕ16.02, και την τεχνική υποστήριξη του κ. Ντέμσια Μιχάλη κλ.ΠΕ16 και Γκέλια Βασίλη κλ.ΕΜ16. Ταξίδεψε στον κόσμο των  συναισθημάτων με τις μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι που χάρισε το μουσικό σύνολο κλασικής κιθάρας με την καθηγήτριά τους κ. Αννίτα Πολύζου κλ.ΤΕ16. Και ακολούθησε μια διαδρομή πολιτισμού με ενδιάμεσους σταθμούς το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας που γέμισε με ήχους της παράδοσης από τους μαθητές με την υποστήριξη του κ. Βλάχου Δημήτρη και του κ. Σταθόπουλου Άγγελου, εκπαιδευτικών κλ.ΠΕ16.02, τον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, το Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων και τα μνημεία και αξιοθέατα  της πόλης της Άρτας. Ευχόμαστε θετικά συναισθήματα, σκέψεις και όμορφες  εικόνες της πόλης μας να συνοδεύουν στις πατρίδες τους τους Ευρωπαίους φίλους μας, με τους οποίους μοιραστήκαμε μια δημιουργική εβδομάδα γεμάτη εμπειρίες.

Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Παπάζογλου Χάρη, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές  του σχολείου μας και όλους τους συμπολίτες μας που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Ευχαριστούμε, επίσης, το Δήμο Αρταίων για την κάλυψη του κόστους του ήχου, την ΑΔΑΕ ΟΤΑ  για την παραχώρηση της αίθουσας Διώνη, την ΙΟΝ Α.Ε., τη Βιοτεχνία Ειδών Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας Γιολδάσης, την Ποτοποιία Γάτσιος, χορηγούς των εκδηλώσεων. Επίσης ευχαριστούμε τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης της περιοχής μας για την προβολή των εκδηλώσεων και τον τηλεοπτικό σταθμό ArtTv για την τηλεοπτική κάλυψη.

Ευχαριστούμε το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας για τη στήριξή του και για τα αποχαιρετιστήρια δώρα που ετοίμασε για όλους τους φιλοξενούμενους με γούστο και μεράκι και τις οικογένειες που με χαρά φιλοξένησαν τους μαθητές των άλλων χωρών και ανέδειξαν το φιλόξενο πρόσωπο της πόλης μας. Ευχαριστούμε όλους τους καθηγητές που συμμετείχαν  και στήριξαν τις δραστηριότητες και τη λειτουργία του σχολείου τις ημέρες διεξαγωγής του προγράμματος. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους μαθητές που εργάστηκαν για την υλοποίηση του προγράμματος από την αρχή της σχολικής χρονιάς και συμμετείχαν στις δραστηριότητες με κέφι, δημιουργική διάθεση, σεβασμό και πνεύμα συνεργασίας.

Θερμά συγχαρητήρια στη συντονίστρια του προγράμματος κα Σιακαγιάννη Κλαίρη και καλή επιτυχία στην επόμενη συνάντηση των  συνεργαζόμενων σχολείων στη Γερμανία από 10 μέχρι 16 Απριλίου 2016.

 

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top