Η ενασχόληση με τα κοινά και την πολιτική, δεν είναι χόμπυ για αργόσχολους, είναι υποχρέωση για όλους.

Και για κάποιους, είναι και τρόπος ζωής!

Ένας από αυτούς είναι και η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αρταίων ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ.

Πρώην αντιδήμαρχος, με πλούσια δραστηριότητα στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και της προστασίας των αδύναμων.

Στις τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν υποψήφια βουλευτής Άρτας, με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.

Για αυτή την επιλογή της, μας είπε: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη άνοιξε το δρόμο για κάτι ευρύτερο στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Διαμορφώνεται ένα προοδευτικό ρεύμα, που οδηγεί σε μεγάλη πλειοψηφική Κεντροαριστερά, της προοπτικής και των λύσεων. Γίνεται μια πολυεπίπεδη ανασυγκρότηση της παράταξης και σε αυτή την προσπάθεια, ανταποκρίθηκα, αν και λόγω «λίστας», ήταν αδύνατη η εκλογή μου. Όμως έδωσα το παρόν, με ευθύνη και συνέπεια έναντι του πολιτικού μου χώρου, έναντι και εκείνων που μου εμπιστεύονται την ψήφο τους…»! 

Και δεν είναι και λίγοι εκείνοι που πιστεύουν και εμπιστεύονται την ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ.

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές για το Δήμο Αρταίων, οι αρτινοί την ανέδειξαν πρώτη δημοτική σύμβουλο, σε σταυρούς προτίμησης, αν και ο συνδυασμός της ήταν τρίτος.

Η περίπτωση της σίγουρα δεν έχει προηγούμενο στο Δήμο Αρταίων και ενδεχομένως και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Απόλυτη και πανηγυρική δικαίωση και επιβράβευση της προσφοράς της στα κοινά.

Για αυτή την αναγνώριση της, μας είπε: «Ως δημοτική σύμβουλος και αντιδήμαρχος στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας, δεν δραπέτευσα από τις ευθύνες μου, ως μέλος της αρτινής κοινωνίας. Η Άρτα πρέπει να μας ενώνει, η Άρτα όλους μας χρειάζεται. Έχουμε υποχρέωση σε εκείνους που μας τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και σε όλους τους πολίτες της περιοχής μας. Η αγάπη για τον τόπο μας και για τους συνανθρώπους μας, μας βοήθησαν τα μέγιστα, στην άσκηση των καθηκόντων μας και η αναγνώριση ήταν απόρροια της όλης προσφοράς μας, στην πόλη μας, στο Δήμο μας και στο Νομό μας».

Και το «στίγμα» της σημερινής αντιπολίτευσης, της παράταξης «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» μας το δίνει η κ. Βασιλάκη, λέγοντας μας: «Ασκούμε σοβαρή και εποικοδομητική αντιπολίτευση. Η ψήφος μας, κάθε φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν καθορίζεται από κάποια προσωπική, κομματική ή παραταξιακή αντιδικία, αλλά με βάση την εκτίμηση μας, για το ποιο θεωρούμε κοινό καλό και ποιο είναι το συμφέρον των συνδημοτών μας και του Δήμου μας. Είμασταν θύματα κακής αντιπολίτευσης, επί των ημερών μας. Σήμερα εμείς ασκούμε καλή και έντιμη αντιπολίτευση, στην σημερινή πλειοψηφία της Δημοτικής μας Αρχής…»!

Το προσωπικό της πάντως «στίγμα», όπως μας είπε, κατά την άσκηση των αντιπολιτευτικών της καθηκόντων, δεν διαφέρει ως προς την ουσία.

Πιστεύει:

1. Στην ουσιαστική παρουσία, στα τοπικά κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα, όλων και περισσότερο των εκλεγμένων δημοτικών αρχόντων.

2. Στην ενεργοποίηση των δημοτών στα σοβαρά θέματα και ζητήματα της περιοχής.

3. Στις δημιουργικές προτάσεις και στις υψηλές προσδοκίες.

4. Στην αναζήτηση κοινού βηματισμού, στις διεκδικήσεις μας.

5. Στην συνέπεια λόγων και πράξεων, και

6. Στον διάλογο, τις συνεργασίες και της σύνθεσης απόψεων για το καλό της Άρτας.

Αντιδρά: Στις μεμψίμοιρες, κακόβουλες και αβασάνιστες κριτικές!

Η όλη δράση και παρουσία της, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, τη χρονιά που πέρασε και η ενεργός συμμετοχή της στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, κατά την εκτίμηση μας, είναι αρκετά, για να «δικαιούται» αυτό το αφιέρωμα του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», ως το πρόσωπο της χρονιάς που φεύγει, το 2015.

Ως δημοτική σύμβουλος, τον όρο της εποικοδομητικής αντιπολίτευσης, ποτέ δεν τον παραβίασε.

Αντίθετα και με πράξεις, τον στήριξε, περισσότερο και από τους συναδέλφους της, της πλειοψηφίας.

Σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, παρεμβαίνει με ερωτήσεις, με καταγγελίες, αλλά κυρίως με σημαντικές προτάσεις, που βέβαια απαιτούν ευήκοα ώτα, από πλευράς πλειοψηφίας.

Θα μεταφέρουμε μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις, που περίτρανα αποδεικνύουν, το πολιτικό της ήθος, τη συνέπεια των λόγων της, την αξιοπιστία των προτάσεων της και τη σοβαρότητα των καταγγελιών της, όταν αυτές γίνονται.

Όπως:

1. Την άρνηση του Δήμου Αρταίων για ταφή νεκρού στο Κοιμητήριο Άρτας, επειδή δεν ήταν… δημότης!

2. Την εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης (κάμερες), μετατρέποντας το Δημαρχείο σε «εργασιακό γκέτο»!

Δύο καταγγελίες, από τις δεκάδες, που απασχόλησαν τα Μέσα Ενημέρωσης και του Διαδικτύου, σε πανελλήνια κλίμακα.

Ακόμη άσκησε δριμύτατη κριτική για την υπονόμευση και απαξίωση των δομών για τη Βία κατά των Γυναικών, τον περιορισμό των δράσεων της Κοινωνικής Πρόνοιας, την υποβάθμιση του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, που είχε ως πρώτη προτεραιότητα η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, την ερασιτεχνική αντιμετώπιση του προβλήματος των καφετεριών, των κεντρικών πλατειών, την ανύπαρκτη πολιτική στο οξυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα και για πολλά άλλα ζητήματα και προβλήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής των πολιτών της Άρτας.

Ουσιαστικές ήταν και οι κατά καιρούς προτάσεις της, όπως ο τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκαλούν τα εγκαταλελειμμένα οικόπεδα και κτίρια, η πιο ουσιαστική και άμεση αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας υπέρ της τοπικής κοινωνίας, η προστασία του περιβάλλοντος και πολλές άλλες, εξίσου αξιόλογες και σημαντικές.

Στην επίκαιρη ερώτηση μας, αν σκέπτεται να μεταπηδήσει από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην κεντρική πολιτική σκηνή, μας είπε: «Θα δώσω το παρόν όπου χρειαστεί και όπου η παρουσία μου, θα είναι ωφέλιμη για την Άρτα μας. Δεν θα διεκδικήσω ρόλους, που δεν θα είμαι σε θέση  να ανταποκριθώ, θετικά και αποτελεσματικά. Για μένα – επαναλαμβάνω – η ενασχόληση μου με τα κοινά, δεν είναι χόμπυ, είναι πλέον τρόπος ζωής. Σε κάθε περίπτωση, τις όποιες σκέψεις μου, θα τις συζητήσω με τους φίλους μου και με εκείνους που πιστεύουν σε μένα και μαζί θα συναποφασίσουμε. Όλα στην ώρα τους»!

Εδώ κλείνουμε το αφιέρωμα μας, στη ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ και καλοδεχούμενος κάθε αντίλογος. 

 

                                                                                                                                Λ.Σ. 

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top