«Ως νέος αντιδήμαρχος Αρταίων, υπόσχομαι να μην διαψεύσω τις προσδοκίες του δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη, που με επέλεξε για αυτό το αξίωμα, αλλά και όλους εκείνους που πιστεύουν στο πρόσωπό μου»!

Αυτά τόνισε στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» ο Κώστας Χαρακλιάς, στην πρώτη του συνέντευξη ως νέος αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού, ενώ παράλληλα απάντησε και σε μια σειρά άλλων ερωτήσεων που αφορούσαν το έργο του, στο Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π.

Το περιεχόμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

 

Κύριε Χαρακλιά, ο δήμαρχος σας επέλεξε για Αντιδήμαρχο, σε έναν τομέα που απαιτεί δουλειά, ιδέες, πρωτοβουλίες, αποτελέσματα. Στον τομέα Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού. Αυτό αποτελεί αναγνώριση και επιβράβευση του έργου σας στο Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π.;

«Την αναγνώριση και την επιβράβευση σαν αιρετός αλλά και σαν άνθρωπος πάνω από όλα την αναζητάς να σου τη δώσει ο κόσμος. Δέχομαι την κριτική του είτε αυτή είναι θετική ή αρνητική. Την αξιολογώ και πηγαίνω παρακάτω. 

Για τη θητεία και το έργο μου ως Πρόεδρος του Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π ίσως θα ήταν προτιμότερο να αναζητήσετε γνώμες από τις Αρτινές και τους Αρτινούς. Σίγουρα τιμώ και ευχαριστώ τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη που μου εμπιστεύτηκε ένα τόσο σοβαρό και γεμάτο απαιτήσεις πόστο. Ελπίζω και εύχομαι να έχω ανταποκριθεί σε κάποιο ποσοστό των προσδοκιών του. 

Όσο για την ανάθεση των καθηκόντων αντιδημάρχου που αναφέρατε στην ερώτησή σας θα σας απαντήσω πως είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να διατηρώ τους τόνους χαμηλά. Η δική μου γνώμη είναι, πως από τη στιγμή που εισέρχεσαι να προσφέρεις στα κοινά του τόπου σου, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να προσφέρεις από όλες τις πιθανές θέσεις που είσαι ικανός. Εγώ προσωπικά αλλά και κανείς από τη Δημοτική μας ομάδα δεν έχει ράψει εκ των προτέρων το "κοστούμι" και τη "φορεσιά" του αντιδημάρχου. Είναι απόφαση και επιλογή μονάχα του Δημάρχου και εκείνος στο τέλος θα κριθεί για αυτή.

Το μόνο που υπόσχομαι ως νέος αντιδήμαρχος, να μην διαψεύσω τις προσδοκίες του Δημάρχου και των δημοτών στο πρόσωπό μου και πολύ περισσότερο, εκείνων που με τίμησαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο.

Ακόμη υπόσχομαι να εργασθώ στον δύσκολο αυτόν τομέα του Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού με όλες τις δυνάμεις μου, γιατί είναι απαιτητικός τομέας, ευαίσθητος και δύσκολος. Εννοείται ότι θα συνεχίσω το πετυχημένο έργο του προκατόχου μου και θα προσθέσω εκεί που χρειάζεται τις δικές μου ιδέες και επιπλέον νέους στόχους».

 

O Δήμαρχος στην πρώτη θητεία της παράταξής σας, σας εμπιστεύτηκε το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, έναν οργανισμό με ευρείας κλίμακας δραστηριοτήτων, τον οποίο, λίγοι γνωρίζουν ως προς το πραγματικό εύρος του, το οποίο θεωρείται σημαντικό και εντυπωσιακό. Ποιές είναι αυτές οι δραστηριότητές του;

«Πράγματι μετά το πέρας της περασμένης διπλής εκλογικής διαδικασίας για τον Δήμο της Άρτας τον Μάϊο του 2014 και την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα τότε δημοτική αρχή τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους,  κλήθηκα από τον Δήμαρχο Αρταίων κο Τσιρογιάννη, να αναλάβω την εποπτεία και τη διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας Παιδείας - Αθλητισμού - Πολιτισμού (Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π), ή αλλιώς το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.ΠΔ.Δ - Δήμου Αρταίων).  

Μην έχοντας θητεύσει στο παρελθόν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ερχόμενος από τον ιδιωτικό τομέα και το ελεύθερο επάγγελμα, δέχτηκα με χαρά τη θέση αυτή γνωρίζοντας και το μέγεθος αλλά και τις δυσκολίες μια τέτοιας δομής, που ο χαρακτήρας της ποικίλλει όσον αφορά τις δραστηριότητες. 

Πράγματι, όπως και σεις αναφέρατε στην ερώτησή σας, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν το εύρος του αντικειμένου του Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π και χαίρομαι πολύ γιατί είναι μια πολύ καλή ευκαιρία μέσω του βήματος της εφημερίδας σας να γνωστοποιήσω τι είναι αυτό που αποκαλείται Ν.Π.Δ.Δ και ποιές είναι οι υπηρεσίες που καλείται καθημερινά να προσφέρει στους δημότες.

Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας είναι ένα αυτοδιοίκητο αλλά και άρρηκτα συνδεδεμένο κομμάτι του Καλλικρατικού - εδώ και μερικά χρόνια - Δήμου Αρταίων. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο για τον απλούστατο λόγο πως ο Δήμος είναι ένας και ενιαίος και τα προβλήματα αλλά και τα έργα που γίνονται σε αυτό δεν ανήκουν  μονάχα στον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου αλλά και σε όλη τη Δημοτική Ομάδα με επικεφαλής τον Δήμαρχο.

Κλείνοντας την πιο πάνω "παρένθεση" θα σας απαριθμήσω τις δραστηριότητες του Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π απαντώντας έτσι και στο βασικό κομμάτι της ερώτησης που μου απευθύνατε ως προς το σημαντικό και το εντυπωσιακό. Πιο αναλυτικά:

Α. Οι δώδεκα (12) Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και πιο συγκεκριμένα: Έξι (6) στον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Αρταίων, δύο(2) στον πρώην Δήμο Αμβρακικού (Καλογερικό & Ράχη), δύο (2) στον πρώην Δήμο Φιλοθέης (Χαλκιάδες & Άγιος Σπυρίδωνας), ένας(1) στον πρώην Δήμο Βλαχερνών (Γραμενίτσα) και ένας (1) στον πρώην Δήμο Ξηροβουνίου (Καμπή).

Β. Το Αθλητικό Κέντρο: το οποίο περιλαμβάνει το Δημοτικό Κολυμβητήριο, το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο καθώς και τα πέντε (5) δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου που βρίσκονται μέσα στον ιστό της πόλης της Άρτας ήτοι: το Δημοτικό Στάδιο, το Γήπεδο "Γεώργιος Γιολδάσης" στα ΚΤΕΛ, το Δημοτικό Γήπεδο Γλυκορίζου, το γήπεδο των Κωστακιών  καθώς και το γήπεδο των Αγίων Αναργύρων. 

Γ. Η Δημοτική Πινακοθήκη

Δ. Το Δημοτικό Ωδείο 

Ε. Το Κέντρο Απασχόλησης Ηλικιωμένων (Κ.ΑΠ.Η)   

Έχοντας παραθέσει όλο το αντικείμενο του οργανισμού μπορεί κανείς να κρίνει το μέγεθος του καθώς και με τι τρόπους δύναται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των δημοτών και των κατοίκων της πόλης. Σημειώνω πως στο Νομικό Πρόσωπο εργάζονται περίπου στα 80 με 90 άτομα με μερικούς από αυτούς να έχουν συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια δίχως να αναπληρώνονται με νέες προσλήψεις κάνοντας το έργο μας σαφώς και πιο δύσκολο. Φυσικά αυτό σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί "έκπτωση" στις προσφερόμενες υπηρεσίες μας. Καθημερινά όλο το προσωπικό κάνει το ανθρωπίνως δυνατό ώστε οι δομές να λειτουργούν πάρα πολύ καλά και για τον λόγο αυτό το έχω ευχαριστήσει δημοσίως και στο παρελθόν και το κάνω και τώρα μέσω της εφημερίδας σας».

 

Πόσοι δημότες και πολίτες της περιοχής της Άρτας καλύπτουν τις ανάγκες τους, από τους τομείς του Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π ή κάνουν χρήση των προσφερόμενων υπηρεσιών του; 

«Όπως μπορούν οι αναγνώστες σας να αντιληφθούν το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας έχει κάτω από την "ομπρέλα" του δομές που καθημερινά συνδιαλέγεται με πάρα πολύ κόσμο από όλο τον Δήμο καθώς και από όμορους Δήμους. Συνδιαλέγεται με ανθρώπους όλων των ηλικιών, με ανθρώπους με διαφορετικά ενδιαφέρονται και ανάγκες. Οπότε δεν είναι δυνατόν να μπορεί κανείς να πει με σιγουριά ένα νούμερο δημοτών που καλύπτονται από το Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π.

Θέλοντας να τονίσω την μεγάλη επισκεψιμότητα των δομών αρκεί να σας αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα με το Κλειστό Γυμναστήριο που ανοίγει τις πύλες του, τόσο για τις ομάδες αλλά και για το κοινό, από τις 7 το πρωί μέχρι και τη μία μετά τα μεσάνυχτα. Φυσικά το ίδιο παρατηρείται και με το Κολυμβητήριο που ειδικά τώρα το καλοκαίρι ο αριθμός των αθλητών που κάνουν χρήση της πισίνας βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. 

Σε υψηλό επίπεδο βρίσκεται επίσης ο αριθμός αυτός, με τους αθλητές τόσο ομαδικά όσο και μεμονωμένα, που επισκέπτονται τα Δημοτικά γήπεδα και πιο συγκεκριμένα το Δημοτικό Στάδιο της πόλης. Ειδικότερα τώρα πια, που από το περασμένο καλοκαίρι έχει κατασκευαστεί και έχει παραδοθεί προς χρήση το νέο ταρτάν του στίβου. 

Σας έδωσα μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα στον Αθλητικό χώρο δίχως αυτό να σημαίνει πως στις άλλες δομές δεν γίνεται κάτι αντίστοιχο. Προσέλευση δημοτών παρατηρείται εξίσου μεγάλη στο Δημοτικό Ωδείο που πραγματικά φημίζεται για τις άριστες μουσικές του υπηρεσίες στους νέους και στις νέες που θέλουν να μάθουν αλλά και να δραστηριοποιηθούν στο χώρο της μουσικής.

Η Δημοτική Πινακοθήκη που φροντίζουμε καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς να φιλοξενεί έργα, εκθέσεις και δράσεις με σκοπό να προάγουν αλλά και να παράξουν την επιθυμητή εξωστρέφεια για  τον πολιτισμό.  

Το ΚΑΠΗ είναι εκείνη η δομή που απευθύνεται σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας δίχως αυτό να τους κάνει απόμαχους της ζωής. Μετά τα εξήντα χρόνια μπορεί ο κάθε δημότης να γίνει μέλους του ΚΑΠΗ και να κάνει χρήση των υπηρεσιών του. Στον τομέα αυτό γίνεται προσπάθεια να υπάρχει γιατρός για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων, κοινωνικός λειτουργός καθώς και υπηρεσίες φυσιοθεραπείας και νοσηλευτικής.

Εν κατακλείδι η ποικιλομορφία των υπηρεσιών του ΚΚΜΠΑΠ κάνει αδύνατη την οποιαδήποτε καταμέτρηση ανθρώπων - χρηστών. Γίνεται αδύνατη σύμφωνα με όλα τα παραπάνω προσθέτοντας ακόμα και τους δώδεκα βρεφονηπιακούς σταθμούς που τη φετινή χρονιά φιλοξενήθηκαν γύρω στα πεντακόσια βρέφη και νήπια». 

 

Ποιοί είναι οι στόχοι για το επόμενο διάστημα;

«Από την αρχή της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή αλλά και εγώ προσωπικά προσπαθούμε πάντοτε να βάζουμε στόχους όχι μονάχα υψηλούς προς χάριν εντυπωσιασμού αλλά προπάντων στόχους εφικτούς. Και λέγοντας εφικτούς λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου. Βρισκόμαστε όπως είναι γνωστό σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης και αυτό ίσως να ακούγεται κάπως τετριμμένο και χιλιοειπωμένο αλλά δυστυχώς έχει επηρεάσει και την τοπική αυτοδιοίκηση. 

Ο κύριος όμως στόχος είναι ένας. Να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η ποιότητα των υπηρεσιών προς στους πολίτες - δημότες. Σε αυτή τη γραμμή κινούμαστε και ελπίζουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας να έχουμε φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Το τελευταίο διάστημα έχει εκπονηθεί μια μελέτη και έχει βγει προς διαβούλευση ο νέος οργανισμός του Δήμου με σκοπό η προαναφερθείσα ποιότητα υπηρεσιών να φτάσει γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα με τελικό αποδέκτη όλους εμάς». 

 

Στην παραπάνω απάντησή σας αναφερθήκατε στην εκπόνηση κάποιας μελέτης που θα βοηθήσει στην ποιότητα των υπηρεσιών του ΚΚΜΠΑΠ αλλά και του Δήμου γενικότερα. Θα θέλατε να μας πείτε περισσότερα;

«Πριν μερικούς μήνες συστάθηκε μια ομάδα από ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης με σκοπό να εκπονήσουν και να συντάξουν μια μελέτη στην οποία να αναδιοργανωθούν οι υπηρεσίες του Δήμου συμπεριλαμβανομένου και του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας έτσι ώστε να γίνουν φιλικότερες και αποδοτικότερες προς τον πολίτη. 

Όσον αφορά τον Οργανισμό που εγώ είμαι υπεύθυνος μια λύση είναι κάποιες από τις δομές του να μεταφερθούν στο Δήμο μιας και ο Δήμος έχει συναφές αντικείμενο.

Φυσικά η εν λόγω μελέτη δεν θα είναι ολοκληρωμένη αν πρώτα δεν βγει σε διαβούλευση πράγμα που έχει γίνει ήδη. Ο σύλλογος εργαζομένων έχει ήδη στα χέρια του τις προτάσεις ώστε να της μελετήσει και να φέρει κι εκείνος τις δικές του προτάσεις προς συζήτηση. Έτσι έχοντας χαραγμένη μια κοινή συνισταμένη θα προχωρήσει η τροποποίηση του οργανισμού που σκοπό, επαναλαμβάνω έχει, να βελτιωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι δομές και οι δημοτικές παροχές. 

Έτσι θα πρέπει κατα τη γνώμη μου πάντα να χτίζεται μια κοινωνία, μέσα από όλες τις προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες».

 

Ως Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας, είστε ικανοποιημένος από το μέχρι τώρα έργο σας αλλά και με το συνολικό έργο της Δημοτικής Αρχής;

«Αναμφίβολα στα δύο χρόνια της θητείας μου τόσο ως Δημοτικός Σύμβουλος όσο και ως Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αρταίων, έχουν γίνει λάθη αλλά και παραλείψεις. Στην αρχή σας είπα πως στο παρελθόν δεν έχω ασχοληθεί με τα κοινά χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να πάρω συγχωροχάρτι. 

Έχω μάθει μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια να ακούω με μεγάλη προσοχή τους δημότες, για μένα και η παραμικρή ιδέα και γνώμη τους μετράει. Με αυτό το τρόπο μαθαίνω και γίνομαι καλύτερος.  Ξέρω πως κάθε μέρα κρινόμαστε και κάθε μέρα περνάμε τις εξετάσεις απέναντι στου Αρτινούς που μας τοποθέτησαν σε αυτή τη θέση. 

Η γνώμη μου είναι πως όχι μονάχα εγώ αλλά και ολόκληρη η δημοτική ομάδα μπήκε από την αρχή ορεξάτη για δουλειά και αυτό συνεχίζει να κάνει μέχρι σήμερα και πιστεύω θα συνεχίζει να το κάνει έως και το τέλος της θητείας μας. Είναι πραγματικά μια παρακαταθήκη που είμαστε πάνω από όλα υποχρεωμένοι να αφήσουμε στους επόμενους ώστε να συνεχίσουν ακόμα καλύτερα το έργο μας. 

Είμαι γενικά άνθρωπος από τη φύση μου αισιόδοξος αλλά και απαιτητικός. Χαίρομαι που μέσω του επικεφαλής δημάρχου μας παρέχεται η δυνατότητα να αναπτύξουμε και παρουσιάσουμε το έργο που έχουμε ονειρευτεί. Δεν είμαι ονειροπόλος, μέσα στα δύο αυτά χρόνια γνωρίζω καλά τα πράγματα και τις καταστάσεις στο Δήμο και φυσικά το  προαναφερθέν έργο δεν μπορεί παρά να πατάει στα πλαίσια του οικονομικά δυνατού και εφικτού ως κύριο λόγο».  

 

Και μια τελευταία ειδική αλλά συνάμα και επίκαιρη θα λέγαμε ερώτηση μιας και αυτό το διάστημα γίνονται οι προετοιμασίες για την εγγραφή παιδιών στου Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου που είστε επικεφαλής. Θα θέλαμε να μας πείτε μερικά λόγια για το τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς και ποιά είναι η διαδικασία επιλογής βρεφών και νηπίων στους σταθμούς; Τι ρόλο παίζει το ΕΣΠΑ στην όλη σας προσπάθεια;

«Χαίρομαι ειλικρινά που μου κάνετε αυτή την πολύ καλή ερώτηση γιατί έτσι θα μου δοθεί η δυνατότητα απαντώντας σας να ενημερώσω όλους τους γονείς με μικρά παιδιά στην ηλικία της προσχολικής αγωγής. 

Οφείλω στο σημείο αυτό να πω πως οι παιδικοί σταθμοί - οι οποίοι στην αρχή ήταν κρατικοί και μετέπειτα μεταβιβάστηκαν στους Δήμους - δέχονται παιδιά από την ηλικία των 8 μηνών έως και την εγγραφή τους στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. 

 Το διάστημα του Αυγούστου κλείνουν ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να κάνουμε εξειδικευμένες συντηρήσεις όπου αυτό κριθεί απαραίτητο. Δίνουμε μεγάλη σημασία στον τομέα της υγιεινής μιας και οι γονείς μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Η φύση της εργασίας των βρεφονηπιοκόμων είναι απαιτητική αφού έχουν να κάνουν με ψυχές και μάλιστα ψυχές σε τρυφερή ηλικία και όχι με χαρτιά.  

Βρίσκομαι όπως σας προείπα δύο χρόνια στο Νομικό Πρόσωπο και κοντά στους Παιδικούς Σταθμούς. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά που υπερέχουμε αλλά και που υστερούμε. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου με δίδαξε πως στην κατηγορία των βρεφών υπήρξαν αιτήσεις την περσινή χρονιά που δυστυχώς δεν μπόρεσαν να ικανοποιηθούν σε αντίθεση με τη νηπιακή κατηγορία που όλες οι αιτήσεις βρήκαν ανταπόκριση. Γι' αυτό το λόγω δόθηκε βαρύτητα στη δημιουργία 2 ακόμα βρεφικών τμημάτων ειδικά μέσα στον ιστό της πόλης της Άρτας. Φυσικά δεν θα εφησυχάσουμε και προσπαθούμε συνεχώς, με τα κατάλληλα εργαλεία να δημιουργήσουμε και άλλα τέτοια τμήματα.

Από τη φύση τους οι Παιδικοί Σταθμοί είναι κοντά στην εργαζόμενη μητέρα και πραγματικά γίνεται κατανοητό το δικαίωμα της μητέρας στην εργασίας, ειδικά στους δύσκολους αυτούς καιρούς που διανύουμε ως χώρα. Θέλουμε την εργαζόμενη μητέρα να ξέρει πως αφήνει ότι πολυτιμότερο έχει σε χέρια επαγγελματία και προπάντων σε χέρια ικανά. Με αυτή τη λογική εργαζόμαστε ώστε να παρέχεται στο παιδί που φιλοξενείται καλό φαγητό, δραστηριότητες και ότι άλλο περιλαμβάνεται στη διαπαιδαγώγησή τους. 

Για το πρόγραμμα "Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής" (ΕΣΠΑ) έγιναν οι αιτήσεις και ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες. 

Να σας αναφέρω πως το ΕΣΠΑ είναι ένα εργαλείο χρηματοδοτικό και πραγματικά αρκετά χρήσιμο μιας και οι πόροι της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν μειωθεί.  

Φυσικά θα πρέπει να σας πω ότι από φέτος περιμένουμε κάποιες αλλαγές στο ΕΣΠΑ με τη λεγόμενη "Αξία Τοποθέτησης" ή Voucher όπως είναι πιο γνωστό. Με το voucher αυτό η ωφελούμενη μητέρα μπορεί να εγγράψει το παιδί της σε παιδικούς σταθμούς αλλά και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ). Τα κριτήρια επιλογής στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ μπορεί να τα βρει κανείς αν ανατρέξει στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΕΤΑΑ  για περισσότερες πληροφορίες.

Όσον αφορά τώρα τις υπόλοιπες εκτός ΕΣΠΑ αιτήσεις μπαίνουν και εκείνες σε φάσεις αξιολόγησης. Δηλαδή μπαίνουν κάποια κριτήρια για την τελική επιλογή. Τα κριτήρια αυτά δεν είναι άλλα παρά οικονομικά και κοινωνικά. 

Συμμερίζομαι ειλικρινά την ανάγκη των γονέων αλλά και την αγωνία τους αν θέλετε για την εγγραφή των παιδιών τους στον παιδικό σταθμό και πραγματικά και εγώ προσωπικά αλλά και όλο το προσωπικό προσπαθούμε για το καλύτερο.

Σας ευχαριστώ για την πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε». 

 

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top