Τι είναι το «πράσινο σπίτι», πώς και γιατί πρέπει να το αποκτήσει ο καθένας μας, ποια τα οφέλη, ποιες οι επιδοτήσεις, ποιες οι προοπτικές και οι δυνατότητες ένταξης στο νέο και σύγχρονο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ», είναι μερικές από τις ερωτήσεις και απορίες του κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου.

Για το λόγο αυτό απευθυνθήκαμε στον υπεύθυνο της επιχείρησης «ΦΙΛΙΠΠΑΣ», ο οποίος μας έδωσε συγκεκριμένες και συνοπτικές απαντήσεις, σε αντίστοιχες ερωτήσεις μας.

Πιο συγκεκριμένα:

Κύριε Φίλιππα τι σημαίνει «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ»;

«Είναι ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στον κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου, να αντικαταστήσει τα παλιά του κουφώματα, με νέα και σύγχρονα συστήματα αλουμινίου και με νέους και ευνοϊκότερους όρους. Έτσι βελτιώνεται η ενεργειακή απόδοση του ακινήτου, εξοικονομώντας συνάμα χρήματα, αλλά και αύξηση της εμπορικής του αξίας».

Ποια σπίτια μπορούν να χρηματοδοτηθούν;

«Το σύνολο των μονοκατοικιών, των πολυκατοικιών και των ξεχωριστών διαμερισμάτων, που προσφέρουν τα εξής κριτήρια:  Χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία, υφίστανται νόμιμα με οικοδομική άδεια ή σχετικού νομιμοποιητικού εγγράφου και δεν έχουν κριθεί κατεδαφιστέα».

Γιατί συμφέρει τον ιδιώτη η αντικατάσταση των κουφωμάτων;

«Γιατί με το «πράσινο σπίτι», όπως συνηθίζεται να λέγεται, προστατεύει το εισόδημά του από το υψηλό ενεργειακό κόστος, σε δύσκολές εποχές και μετά την εξίσωση του πετρελαίου κίνησης με αυτό της θέρμανσης. Τα παλαιά κουφώματα είναι υπεύθυνα για μεγάλη απώλεια θερμότητας το χειμώνα και ψύξης το καλοκαίρι, που σύμφωνα με σχετικές μελέτες μπορεί να ξεπεράσει και το 35%. Αλλά πέραν του οικονομικού οφέλους, με την αντικατάσταση επιτυγχάνεται: Ηχομόνωση, ασφάλεια, ανθεκτικότητα, βελτίωση ποιότητας ζωής και υψηλή αισθητική.

Ποιές εργασίες επιδοτούνται με το πρόγραμμα;

«Για αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση συστημάτων σκίασης, τοποθέτηση θερμομόνωσης, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσής-ψύξης, συστήματα ζεστού νερού κ.α.».

Σε τι ύψος φθάνουν οι επιδοτήσεις;

«Ο μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός φθάνει τις 25.000 € και διαμορφώνεται ανάλογα με τα μέτρα του σπιτιού και την οικογενειακή και οικονομική του κατάσταση».

Ποια είναι τα βήματα του ενδιαφερόμενου για ένταξη σε αυτό το πρόγραμμα;

«Υπεύθυνες και συγκεκριμένες συμβουλές, δίνονται και από τους ίδιους τους κατασκευαστές. Η δική μας επιχείρηση είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, για το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ», για οποιαδήποτε σχετική διευκρίνιση ή απορία με ένα τηλεφώνημα στο 26810 61990, με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , ή με μια επίσκεψη στην επιχείρησή μας στο 7ο χλμ. Ε.Ο. Άρτας – Αθηνών.
Το «πράσινο σπίτι» συμφέρει και δεν κοστίζει, για όλους μας και για τις απαιτήσεις της ίδιας της ζωής μας.»


ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top