Τις εντυπώσεις του από το Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, μετέφερε στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» ο πρώην Δήμαρχος Αρταίων ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, ο οποίος:

- ΜΙΛΗΣΕ για μηνύματα αισιοδοξίας και προοπτικές ταχείας ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς
- ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ότι το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι «κοινωνικό ρεύμα» και τόνισε ότι η ίδρυσή του αποτελεί σημαντικό πολιτικό γεγονός για τη χώρα, γιατί θα είναι δύναμη που θα ενώνει και
- ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ πρόκληση τη συμμετοχή του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.

Ο διάλογος που είχαμε μαζί του έχει ως ακολούθως:

Κύριε Παπαλέξη, συμμετείχατε στο Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας;

«Ήταν ένα συνέδριο που θύμιζε τις καλές εποχές του ΠΑΣΟΚ. Πάνω από πέντε χιλιάδες οι συμμετέχοντες, εξέπεμψε αισιόδοξα μηνύματα και προοπτικές ταχείας ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς. Το κλίμα ήταν ενωτικό και παρά τις ποικίλες απόψεις που ακούστηκαν το τελικό απτέλεσμα είναι ανανέωση, αγώνας και γενικό προσκλητήριο προς όλους τους αγνοημένους και αδικημένους από τις συμπεριφορές και πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Είπατε ότι θύμιζε τις καλές εποχές του ΠΑΣΟΚ. Ήταν κάτι που το έκανε ξεχωριστό;

«Η αποφασιστικότητα και η θέληση συστράτευσης αυτών που πήραν μέρος. Ποιοτικά μπορώ να πω ότι είναι και καλύτερο των προηγούμενων, από πλευράς σύνθεσης των συνέδρων, αλλά και διαδικασίας. Μια διαδικασία που κράτησε όλους «καρφωμένους» στις καρέκλες τους, από την έναρξη των εργασιών, μέχρι τη λήξη τους. Προσθέτω δε ότι όλοι οι συμμετέχοντες πλήρωσαν εξ ιδίων τα έξοδα μετάβασης και διαμονή τους στην Αθήνα (κοντά στα 300 €)  και τα έξοδα του Συνεδρίου, από 20 € ο καθένας, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν και το τωρινό έχει την επιπλέον αξία του».

Πως κρίνετε τις ομιλίες των εκπροσώπων των άλλων κομμάτων;

«Θα έλεγα αναμενόμενες και προβλεπόμενες με μόνη παραφωνία, αυτής του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος, όχι μόνο δεν σεβάστηκε το χώρο και το ακροατήριο, αλλά και το προκάλεσε».

Η γνώμη σας για το νέο έμβλημα;

«Απόλυτα θετική, γιατί συμβολίζει τις αξίες της δημοκρατικής παράταξης και σηματοδοτεί το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της».

Το γεγονός ότι τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, δεν εκλεχτήκαν, αλλά διορίστηκαν, πολιτικά και κομματικά δεν είναι μη δημοκρατικό;

«Σε αυτή τη φάση δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Αποφασίστηκε η συνθετική και αναλογική συγκρότησή της, ώστε να εκπροσωπούνται όλες οι πλευρές που θα συγκροτήσουν την ενιαία πλέον Κεντροαριστερά. Το ίδιο θα γίνει και στην οργανωτική συγκρότηση της βάσης του Κινήματος, από κάτω προς τα πάνω, από το επίπεδο του Δήμου, σε επίπεδο Νομού.
Όλα θα γίνονται με τη σειρά και την ώρα τους, μέχρι ότου επιτευχθεί η λειτουργική ενοποίηση όλων τω κομμάτων που απαρτίζουν το Κίνημα».

Και τώρα ο κυρίαρχος στόχος ποιός είναι;

«Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, ώστε να, να μην μπορεί μόνο αυτός να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις. Στόχος μας είναι να διαψεύσουμε υπέρ μας ακόμη και τις ιδιαίτερα θετικές και αισιόδοξες προβλέψεις για το Κίνημα Αλλαγής, όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Διεκδικούμε μια νέα πολιτική πλειοψηφία, που θα διαμορφώνει τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας».

Περί μετεκλογικών συνεργασιών ακούστηκαν πολλά και διάφορα και εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Η δική σας θέση ποια είναι;

«Οι μετεκλογικές συνεργασίες δεν πρέπει να προκαθορίζονται προεκλογικά, για ευνόητους λόγους κι όχι μόνον. Διότι και το ίδιο το αποτέλεσμα των εκλογών παίζει ρόλο στις όποιες συνεργασίες. Φιλοδοξούμε μετά τις επόμενες εκλογές, να είμαστε πρωταγωνιστές στις εξελίξεις, γιατί πιστεύουμε ότι η παράταξή μας πρέπει να γίνει «πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα». Επιδίωξή μας θα είναι η συγκρότηση κυβερνητικού σχήματος με βάση τις δικές μας προγραμματικές θέσεις».

Θα έχουμε πρόωρες εκλογές;

«Σίγουρα γιατί έγιναν πλέον και αναπόφευκτες, λόγω των πολλών και οξυμένων προβλημάτων και κινδύνων που αντιμετωπίζει η χώρα. Το αργότερο μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο ή Μάϊο του 2019 μαζί με τις Ευρωεκλογές θα στηθούν οι κάλπες».

Θα διεκδικήσετε θέση στο ψηφοδέλτιο Άρτας;

«Οι ερχόμενες εκλογές αποτελούν πρόκληση για εκείνους που φιλοδοξούν να υπηρετήσουν τον τόπο τους, εντός και εκτός Βουλής. Γιατί η επόμενη Βουλή θα κληθεί να αντιμετωπίσει δύσκολα προβλήματα, κοινωνικά οικονομικά και εθνικά. Για αυτόν το λόγο η σύνθεση της επόμενης Βουλής, θα πρέπει να είναι ποιοτική, αξιοκρατική και δυναμική. Μπροστά σε αυτή την πρόκληση, κανείς δεν μπορεί να είναι αδιάφορος. Οι πολίτες περιμένουν πολλά από το Κίνημα Αλλαγής κι εκείνοι που θα το εκπροσωπήσουν στη Βουλή, θα πρέπει να είναι ικανοί για να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες τους. Προσωπικά δεν λέω «ΟΧΙ», γιατί ποτέ δεν ήμουν ρίψασπις, αλλά η τελική απόφασή μου θα παρθεί στην ώρα της».

Και μια τελευταία ερώτηση. Αν οι στόχοι του νέου κόμματός σας, δεν επιτευχθούν τι γίνετε;

«Θα επαναλάβω το γνωστό: «Ή κερδίζουμε ή διαλυόμαστε», όσο κι αν αυτό ακούγεται υπερβολικό έως και πιθανό! Ήρθε η ώρα της Κεντροαριστεράς και της δημοκρατίας και το Κίνημα Αλλαγής θα είναι ο μεγάλος νικητής των επόμενων εκλογών, όποτε κι αν αυτές γίνουν».ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top