«Ο δρόμος προς τις κάλπες στρώθηκε ήδη από την κυβέρνηση, των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, με «θολές» παροχολογίες και ατελείωτες λασπολογίες, σε βάρος των αντιπάλων τους, σε μία αγωνιώδη προσπάθεια να περιορίσουν το μέγεθος της συντριβής που τους περιμένει, στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, όποτε τελικά κι αν αυτές γίνουν…»!

Τα παραπάνω μας είπε η πολιτευτής και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. ΕΥΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ, απαντώντας σε μια σειρά επίκαιρων ερωτήσεών μας, όπως:

Οι παροχές της κυβέρνησης που εξαγγέλλονται αυτές τις ημέρες, είναι προϊόν επιβράβευσης των θυσιών των πολιτών στα χρόνια της κρίσης ή προμήνυμα πρόωρων εκλογών;

«Πρόκειται για παροχολογίες κι όχι παροχές ουσίας, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην οικονομική ανάπτυξη της Χώρας και την ανάταση του Έλληνα πολίτη. Πρόκειται για παροχές, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, όπως στην περίπτωση των αναδρομικών, αλλά και των προσλήψεων στο Δημόσιο. Ο Πρωθυπουργός μιλάει για επιστροφή των αναδρομικών στους ένστολους, μετά βέβαια από την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά τηρεί σιγήν ιχθύος για την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους. Μιλάει αόριστα και υποθετικά για δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις και φέρνει νομοσχέδια και τροπολογίες στη Βουλή, για ελαφρύνσεις βαρών, τα οποία η ίδια η κυβέρνηση φόρτωσε αναίτια στους ώμους όλων των επαγγελματικών τάξεων και κυρίως των αγροτών.
Ταυτόχρονα αυτές οι παροχολογίες συνοδεύονται από ατελείωτες λασπολογίες ώστε βλέπουμε να εξελίσσσεται μια άθλια, καθεστωτική μέθοδος και τακτική παλαιότερων δεκαετιών. Έτσι έστρωσε το δρόμο προς τις κάλπες η Κυβέρνηση, όσο και τα κόμματα που την στηρίζουν, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ με αποκλειστικό σκοπό την πολιτική τους διάσωση”.

Η άποψή σας για την επιχειρηθείσα συνταγματική αναθεώρηση;

«Η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης απαιτεί ευρείες συναινέσεις, ενώ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην προσπάθειά του, να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του, από την πρώτη μέρα της σχετικής συζήτησης στη Βουλή, επέλεξε το διχαστικό λόγο, την πόλωση, μια συγκρουσιακή λογική και αλχημείες, που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την υποτιθέμενη αναθεώρηση. Πρόκειται για μια κακοστημένη θεατρική παράσταση. Ποτέ στην πολιτική του διαδρομή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχτηκε συναίνεση με τα άλλα κόμματα, σε τίποτα και για τίποτα, συμφωνεί δε και συναινεί μόνο με εκείνους που συμφωνούν μαζί του. Άλλωστε σε αυτή την τακτική, την τακτική της ρήξης και της σύγκρουσης με τις δυνάμεις της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, εξαρτά και την ύπαρξή του. Είναι προϊόν μιας συνεχούς παιδικής ανυπακοής.
Σε τελική ανάλυση, αν πράγματι ήθελε συνταγματική αναθεώρηση, θα μπορούσε να την ξεκινήσει ενωρίτερα και όχι σε περίοδο απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων. Απόδειξη όλων αυτών το γεγονός ότι ανακοινώνει νομοθετική ρύθμιση σχετικά με την δημοσιουπαλληλική ιδιότητα των κληρικών ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση και ευθεία σύγκρουση με την ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχείας της Εκκλησίας και τις θέσεις των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Για ποια συναίνεση λοιπόν μιλάμε!».

Οι πρόσφατες προσχωρήσεις Τατσιόπουλου και Πανούτσου, στην Ν.Δ. προκάλεσαν αντιδράσεις. Εσείς πως τις κρίνετε;

«Η διεύρυνση της Ν.Δ. ήταν από τους πρωταρχικούς στόχους του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι στρατηγική επιλογή για να επιτευχθεί η αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, ένας στόχος εφικτός, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Και αυτή η διεύρυνση γίνεται προς το κέντρο, όπου υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν σε όσα πρεσβεύει η Ν.Δ.  Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε, ότι όλοι κρίνονται από τον Λαό, ο οποίος στη Δημοκρατία είναι ο υπέρτατος κριτής, και από αυτόν θα κριθούν σε προσωπικό επίπεδο και οι υποψηφιότητες που προαναφέρθησαν. Ένα είναι βέβαιον. Προχωράμε προς τις εκλογές, με τον αέρα της νίκης.»

Περί δόγματος Πολάκη, ποια είναι η θέση σας;

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει με νύχια και με δόντια για να περιορίσει την εκλογική του κατρακύλα στις επόμενες εκλογές. Στο βωμό λοιπόν αυτών των επιδιώξεων, που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με το καλό και το μέλλον της Χώρας και την ίδια τη Δημοκρατία, διεξάγεται ένας πόλεμος λάσπης. Δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα και σε κανέναν. Η επιδεικνυόμενη ασέβεια προς την συνταγματικά κατοχυρωμένη διάκριση των εξουσιών με άτυπες παραινέσεις στη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της αποτυπώνει ξεκάθαρα τις παραπάνω διαθέσεις και μας προϊδεάζει για το τι θα επακολουθήσει μέχρι την ώρα της κάλπης.
Ο ελληνικός λαός είναι επιτακτικό να μην υποκύψει στις μεγαλοστομίες προβεβλημένων κυβερνητικών στελεχών, όπως ο Παύλος Πολάκης, αλλά να καταλήξει στην τελική κρίση του αναλογιζόμενος που και ποιοί είμασταν προ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, και που βρεθήκαμε μετά. Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει την επιπολαιότητα, τον ερασιτεχνισμό, την εξαπάτηση και κυρίως το θράσος και την ασέβεια που επιδείχθηκε τα τέσσερα σχεδόν προηγούμενα χρόνια απέναντι στη βούληση των Ελλήνων για όλα τα θέματα μείζονος σημασίας».

Η «πρόθεση συμφωνίας» μεταξύ Τσίπρα και Ιερώνυμου;

«Κινείται και σε αυτήν την περίπτωση στην λογική της σαλαμοποίησης που έχει ακολουθήσει ο Πρωθυπουργός σε όλα τα σημαντικά ζητήματα. Όταν η οικονομική, και συνακόλουθα η κοινωνική κατάσταση μίας χώρας είναι κακή, κατά τον κοινό νού, δεν είναι ευεπίφορο, είναι θα έλεγα απαγορευτικό, να «ανοίγεις» ζητήματα μείζονος σημασίας, διότι είναι προφανές ότι είσαι επιρρεπής και ευάλωτος σε εξωθεσμικές πιέσεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε ζημιογόνα αποτελέσματα. Οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας είναι ζήτημα εθνικό, καθόσον αγγίζει,  πλήν των άλλων, και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο στην παρούσα συγκυρία βάλλεται πανταχόθεν.
Όπως όμως απεδείχθη και σε σχέση με το Σκοπιανό ζήτημα, η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, παραβίασαν την παραπάνω αρχή, με προφανή στόχο να διαρραγούν εντέλει οι αναλλοίωτοι δεσμοί Ορθοδοξίας και Έθνους από συστάσεως του Κράτους, ώστε να ικανοποιηθούν οι ιδεοληψίες και ο βασικός πυρήνας των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η δύναμη του 3% του πολιτικού χώρου, από τον οποίον προέρχονται.
Είναι ενδιάφερον δε ότι, όπως και στο Σκοπιανό, προκαλούν  με τις θέσεις και τις μεθοδεύσεις την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, οι οποίοι είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι, επιδεικνύοντας όχι μόνο ασέβεια, αλλά και αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Η πρόθεση δε αποκοπής των κληρικών από το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων δημιουργεί ακέραια την πεποίθηση ότι η προσπάθεια μετάλλαξης της Χώρας και του Λαού μας από τον ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί. Προσωπικά, στέκομαι δίπλα στις δίκαιες αντιδράσεις των κληρικών, όπως και η Ν.Δ. άλλωστε, η οποία ταυτίζεται ιστορικά με το εθνικό συμφέρον».  

Από πλευράς Σκοπίων η συμφωνία των Πρεσπών ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες. Από πλευράς Αθηνών, τι γίνεται;

«Πρόκειται για μια επιζήμια για τη Χώρα μας συμφωνία, μία συμφωνία χωρίς προηγούμενο, στην οποία είμαστε αντίθετοι και αν έρθει επί ημερών της Ν.Δ. στη Βουλή για κύρωση, θα καταψηφιστεί. Είναι μία νάρκη στα θεμέλια του Έθνους μας, η οποία απειλεί μακροπρόθεσμα την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Η πρωτοφανής αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας σε σλαβικά και αλβανικά φύλα ενισχύει καταφανώς τον ήδη διογκούμενο αλυτρωτισμό τους.
Ως αρχαιολόγος και νομικός, έχοντας κατά νου και την Σύμβαση της Βιέννης για το δίκαιο των συνθηκών, η οποία έχει κυρωθεί από τη Χώρα μας ήδη από το 1974, κρίνω ότι η συγκεκριμένη συμφωνία είναι ένα τεράστιο ιστορικό λάθος, το οποίο δεν πρέπει να  κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή. Τα τελευταία δε γεγονότα στα Σκόπια, ο ξαφνικός κατατρεγμός του μέχρι πρότινος ηγέτη τους και η ισοπεδωτική πρόθεση να κλείσει το ζήτημα με κάθε κόστος, κάτι που είδαμε άλλωστε να συμβαίνει και στη Χώρα μας,  επιβεβαιώνει την ανασφάλεια και τον φόβο για τα παραπάνω που συναισθάνεται το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων.»

Θα γίνουν τελικά οι αναμενόμενες περικοπές των συντάξεων;

«Η κυβέρνηση λέει όχι, εμείς λέμε όχι, όλοι λένε όχι. Για να μην υπάρξουν περικοπές, πρέπει να τελειώνει οριστικά ο νόμος Κατρούγκαλου. Αν αυτό συμβεί, τότε θα ησυχάσουν και οι συνταξιούχοι».

Βλέπετε σύντομα εκλογές;

«Οι εκλογές θα έπρεπε να είχαν γίνει προ πολλού, αλλά η καρέκλα της εξουσίας είναι πιο ισχυρή και από την ίδια την πολιτική αξιοπρέπεια αυτών που σήμερα ασκούν την εξουσία. Ζούμε πλέον την εξουσία της καρέκλας. Πιστεύω πάντως ότι οι εκλογές έρχονται πολύ σύντομα, όχι μόνον λόγω της ασύδοτης παροχολογίας, αλλά κυρίως λόγω της αναμενόμενης εκλογικής συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των ΑΝΕΛ, η οποία, όσο κυλάει ο χρόνος, τόσο θα επιβεβαιώνεται. Θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια παραμονής τους στην εξουσία, με κίνδυνο ίσως και πολιτικού αφανισμού τους ή θα επισπεύσουν τον χρόνο των εκλογών και ότι περισωθεί; Πιστεύω ότι θα πράξουν το δεύτερο».

Που στηρίζετε αυτές τις εκτιμήσεις;

«Στο γεγονός ότι όσους λάκκους έχουν μέχρι σήμερα ανοίξει για τους αντιπάλους τους, έχουν πέσει οι ίδιοι μέσα. Για τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ το παιγνίδι έχει πλέον χαθεί, έστω και αργά κλείνει αυτή η παρένθεση, είμαι σίγουρη δε ότι με την επάνοδο της Ν.Δ. στην εξουσία, η Χώρα μας θα ξαναβρεί το δρόμο της και ο λαός θα ορθοποδήσει, θα βρει τον βηματισμό του και θα ξανακερδίσει εκείνα που χάθηκαν την περίοδο της κρίσης. Πιστεύω ότι τα παθήματα και τα λάθη του παρελθόντος, έχουν γίνει μαθήματα τόσο στα Κόμματα όσο και σε όλους μας».

Κάτι άλλο;

«Έρχεται σύντομα η ώρα της κάλπης, η ώρα του πολίτη-ψηφοφόρου. Το όπλο του, η ψήφος, αυτή τη φορά θα πρέπει να μην επηρεαστεί από προσωπικές ευαισθησίες, αδυναμίες και συναισθήματα οργής, όπως συνέβη στις προηγούμενες εκλογές, γιατί το όπλο αυτό είναι πανίσχυρο και αν χρησιμοποιηθεί υπεύθυνα, θα κερδηθεί ο “πόλεμος” για όλους μας. Το ραντεβού πλέον είναι στην κάλπη, όπου ο καθένας μας θα αναμετρηθεί με την ψήφο του και θα καταθέσει την επιλογή του για την πολιτική, οικονομική, κοινωνική και εθνική πορεία της Χώρας. Αυτή τη φορά λοιπόν, περισσότερο από ποτέ, κανείς δεν πρέπει να αποφύγει την ευθύνη της επιλογής.»
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top