«… Νέα έργα στο νομό της Άρτας, δεν ξεκίνησαν, κανένα νέο μεγάλο έργο και καμιά νέα χρηματοδότηση δεν είχαμε, επαναλαμβάνονται κάποιες εξαγγελίες για χρηματοδοτήσεις, με μια (μόνο) δημοπράτηση οδοποιίας στον ορεινό όγκο…. Ελάχιστα σε σχέση με αυτά που χρειάζονται».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρώην βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ, σε συνέντευξή του στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», το περιεχόμενο της οποίας, έχει ως εξής:

Κύριε Γκόκα, διανύουμε προεκλογική περίοδο και όλα δείχνουν ότι η χώρα θα οδηγηθεί και σε πρόωρες εκλογές. Για πότε τις βλέπετε και τι περιμένετε από αυτές, πέραν βέβαια της προσωπικής σας εκλογής;

«Σήμερα, παρότι η χώρα στα τέλη του 2014 βρέθηκε ένα βήμα πριν την τελική έξοδο από την κρίση, μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που βρέθηκαν στην εξουσία με όχημα το λαϊκισμό, το ψέμα και το διχαστικό λόγο, και μετά τα πλέον επώδυνα και αχρείαστα, τρίτο και τέταρτο μνημόνιο, βιώνουμε έντονα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα.
Με τεράστια προβλήματα στην παραγωγή και στην πραγματική οικονομία, με φτωχοποιημένη μεσαία τάξη, με οικονομική αδυναμία σε κάθε νοικοκυριό να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Η χώρα φορτώθηκε νέα δάνεια 100 δις περίπου, η κοινωνία με νέα μέτρα 15 δις και η συνολική ζημιά για την οικονομία υπολογίζει δυστυχώς στα 200 δις σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της Ε.Ε.
Οι τράπεζες δε μπορούν να χρηματοδοτήσουν την οικονομία, η υπερφορολόγηση και οι τεράστιες εισφορές – φόροι εμποδίζουν κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, οι αγορές παραμένουν απλησίαστες, οι επενδύσεις στο περιβάλλον που διαμορφώνει αυτή η Κυβέρνηση με την εχθρική αντίληψη απέναντι σ ' αυτές παραμένουν ζητούμενο, η κοινωνία εξουθενωμένη δεν μπορεί να αντιδράσει.
Η Κυβέρνηση από την πλευρά της επιδίδεται σε μια αγωνιώδη προσπάθεια επικοινωνιακής πολιτικής διαχείρισης της κατάστασης, με την Ιθάκη της υποτιθέμενης Εξόδου από την κρίση, τις πολιτικές διώξεις που οι ίδιοι πριν την Δικαιοσύνη προαναγγέλλουν, τα παιχνίδια με τα Εθνικά θέματα όπως με την Μακεδονία, το θέμα  της Εκκλησίας, την παροχολογία και την εξαγγελία προσλήψεων, την διανομή επιδομάτων και κάθε λογής μικροπολιτική.
Δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο και στρατηγική για τη χώρα, δεν υπήρξε και δεν υπάρχει η πολιτική ικανότητα για την διαχείριση της εξουσίας που ο Λαός τους έδωσε.
Η προτεραιότητα του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου είναι η διατήρηση μέχρι τέλους στην εξουσία, με ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης. Τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν. Επιβάλλεται να φύγουν το συντομότερο  και να ηττηθούν στρατηγικά, με ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής που αποτελεί εγγύηση για την ενότητα, την αξιοπρέπεια και την προοπτική, για την πραγματική Έξοδο από την κρίση, μέσα από την ολοκληρωμένη πρόταση Προοδευτικής Διακυβέρνησης, που με το σχέδιο ΕΛΛΑΔΑ έχουμε καταθέσει.
Και αυτό είναι κάτι που υπερβαίνει τους όποιους προσωπικούς στόχους που λογικό και θεμιτό είναι να υπάρχουν.
Οι επόμενες εκλογές που μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή πρέπει να δώσουν τη δυνατότητα για ουσιαστικό ρόλο, σ' αυτούς που πιστεύουν στην ανάγκη να υπηρετηθεί ένα Εθνικό Σχέδιο παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης για την πραγματική και οριστική Έξοδο από την κρίση. Για ένα καλύτερο μέλλον για όλους και ιδιαίτερα τους νέους μας. Η χώρα  χρειάζεται Πολιτική Αλλαγή και Αλλαγή Πολιτικής».


Το ΚΙΝΑΛ δεν τα βρήκε με το ΠΟΤΑΜΙ και χώρισαν. Τι έφταιξε για αυτό το «διαζύγιο» για το οποίο πολλά ακούστηκαν , πολλά γράφτηκαν, αλλά λίγοι είναι εκείνοι που κατάλαβαν την αιτία. Για εσάς τι δεν πήγε καλά;

«Το ΠΟΤΑΜΙ μετά από πολλές αμφιταλαντεύσεις  του αρχηγού του κ. Θεοδωράκη, παρότι η Επιτροπή διαλόγου του 2016 είχε προχωρήσει πολύ καλά, εντάχθηκε τελικά το καλοκαίρι του 2017 στην προσπάθεια συγκρότησης του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία τον Νοέμβριο για την εκλογή Προέδρου καθώς και στο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.
Όμως από το Νοέμβριο, υπήρξε μια εικόνα μη αποδοχής του αποτελέσματος, και κινήσεων αμφισβήτησης θέσεων ακόμα και όσων ομόφωνα είχαν προκύψει στο Συνέδριο. Εκτιμώ ότι υπερτονίζονταν οι διαφωνίες και όχι οι συμφωνίες, παρότι στα όργανα υπήρχε υπέρ εκπροσώπηση αναλογικά για το ΠΟΤΑΜΙ, στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα συνεκτικό πλαίσιο.
Τελικά όμως οι συμφωνίες με τον κ. Τσίπρα ήταν πολλές, υπήρχαν πολλές αντιρρήσεις σε πρωτοβουλίες που έφερναν σε δύσκολη θέση την Κυβέρνηση, υπήρχε απροθυμία για προσπάθειες ενίσχυσης της προοπτικής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, και ήταν φανερή η προσπάθεια διατήρησης της διαφορετικότητας και της αυτόνομης λειτουργίας στη Βουλή και στο δημόσιο λόγο.
Αυτή η κατάσταση θόλωνε την εικόνα του εγχειρήματος για το νέο φορέα και νομίζω μάλιστα ότι  η τελική εξέλιξη άργησε».

Δημοσκοπικά «παίζεται» η τρίτη θέση, μεταξύ Χ.Α. και ΚΙΝΑΛ. Η πρόεδρός σας κ. Γεννηματά στοχεύει διψήφιο νούμερο στις επόμενες εκλογές, προφανώς για να είστε οι ρυθμιστές των εξελίξεων. Είναι εφικτός αυτός ο στόχος, ο οποίος, αν επιτευχθεί, θα σας δώσει και την τρίτη έδρα στην Άρτα;

«Έχουμε ετοιμάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το παρόν και το μέλλον της Χώρας μας.
Είναι το σχέδιο  ΕΛΛΑΔΑ, για την παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. Για ένα σύγχρονο Κράτος με θωρακισμένες θεσμικές λειτουργίες, με κανονικότητα στη λειτουργία της Δημοκρατίας, του Κράτους, της Δικαιοσύνης και των Θεσμών.
Ασφαλώς πολιτική προϋπόθεση για να υπηρετηθεί αυτό το σχέδιο είναι η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και η όσο μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στις εκλογές. Είναι ένα σχέδιο που απαντά στην αδυναμία, την ανικανότητα και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τις γνωστές συντηρητικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας που ευνοούν τους λίγους και όχι τους πολλούς. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ θα συναντηθεί με όσους απογοητεύτηκαν και εξαπατήθηκαν από το  ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς δεν θεωρούν ως λύση τη ΝΔ.
Ο Ελληνικός Λαός με την ψήφο του, είναι εκείνος που θα αποφασίσει όταν έρθει η ώρα. Επιδιώκουμε και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει στο  ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ  ισχυρό ποσοστό, όχι απλά διψήφιο, και ευθύνη με ισχυρή εντολή για καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Το αποτέλεσμα των εκλογών αυτή τη φορά θα δώσει στην Άρτα μια έδρα στο  ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ».


Βγήκαμε πραγματικά από τα μνημόνια και αν όχι, τι μας περιμένει;

«Το τρίτο αχρείαστο και οδυνηρό μνημόνιο του κ. Τσίπρα έδωσε τη θέση του στο τέταρτο μνημόνιο που έχει μόνο υποχρεώσεις, δεσμεύσεις και ελέγχους χωρίς χρηματοδότηση. Μας περιμένουν θηριώδη πλεονάσματα 3,5 % ως το 2022 και τα υψηλά πλεονάσματα πάνω από το 2% ως το 2060, που πνίγουν κάθε προοπτική ανάπτυξης. Η εποπτεία και η διαχείριση της Δημόσιας περιουσίας, μεταξύ των άλλων, αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία, πλατείες, ιστορικά κτίρια, παραχωρήθηκε για 99 χρόνια στους εταίρους. Προβλέπονται νέες περικοπές και φορολογικές επιβαρύνσεις, με ένα ασφαλιστικό σύστημα που δεν είναι βιώσιμο και που δίνει και θα δώσει νέες συντάξεις πείνας,
Με αδυναμία να βγούμε στις αγορές και αναγκαστικά τρώμε το μαξιλάρι των 24 δις και τις σάρκες μας, που κάποτε θα εξαντληθούν.
Αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί. Με πλήρη υπακοή και συμμόρφωση, υπογράφει τις αποφάσεις των εταίρων. Και μοιράζει ελεημοσύνη από την αφαίμαξη των εισοδημάτων, αντί για θέσεις εργασίας.
Χρειάζεται Εθνική προσπάθεια, στη βάση του Εθνικού Σχεδίου για την Ελλάδα, και επαναπροσδιορισμού του πλαισίου στο οποίο θα προχωρήσουμε, πείθοντας τους εταίρους ότι διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε νέα αδιέξοδα».

Ποια είναι η άποψή σας για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Κώστα Σημίτη και άλλων υπουργών του ΠΑΣΟΚ και σε τι πραγματικά στοχεύει;

«Αυτό που θα ζήσουμε μέχρι τις εκλογές από την πλευρά της Κυβέρνησης, είναι η σκληρή πόλωση και ο διχασμός της Ελληνικής Κοινωνίας, η χωρίς όρους και όρια αντιπαράθεση.
Εξάλλου έχουν προαναγγελθεί όλα αυτά από επίσημα Κυβερνητικά χείλη και είναι ευθυγραμμισμένα στη γραμμή Πολάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρατηθεί μέσα από το χτύπημα της Δημοκρατικής Παράταξης όπως αυτή εκφράζεται σήμερα με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.
Είναι αδίστακτοι και δεν σταματούν πουθενά. Ο Κώστας Σημίτης διακρίθηκε ως πολιτικός και Πρωθυπουργός της χώρας για το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ανιδιοτέλειά του. Άφησε το μισθό του καθηγητή στη διάθεση της Σχολής του.
Είναι ο Πρωθυπουργός των πολύ μεγάλων έργων, της ένταξης στην ΟΝΕ, των Εθνικών επιτυχιών με την συμφωνία του Ελσίνκι και την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, των πολιτικών μεταρρυθμίσεων για μια Ελλάδα σύγχρονη και ισότιμη στην Ευρώπη.
Ο ίδιος απάντησε ότι η έρευνα είναι ευπρόσδεκτη. Άλλωστε η άρση του τραπεζικού απορρήτου από το ΠΑ.ΣΟ.Κ θεσμοθετήθηκε, και για όσους δεν θυμούνται ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση την καταψήφισε. Όπως  και την θεσμοθέτηση των διαδικασιών για το οικονομικό έγκλημα και τις δικαστικές ενέργειες για όλα τα πολιτικά πρόσωπα.
Η πρώτη φορά αριστερά έχει χάσει προ πολλού το ηθικό πλεονέκτημα και αντί να κουνά το δάκτυλο θα πρέπει να απαντήσει για μια σειρά σκοτεινών υποθέσεων της δικής της διακυβέρνησης, όπως το σκάνδαλο με τα βοσκοτόπια και τις κατατμήσεις της Ολυμπίας Οδού, το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, το Θριάσιο πεδίο, η σύμβαση του «Ελ. Βενιζέλος», η υπόθεση Τράπεζας Αττικής, τα όπλα στον Περσικό Κόλπο, στις καταγγελίες Κοτζιά – Καμμένου στο Υπουργικό Συμβούλιο και πολλά άλλα.
Σε κάθε περίπτωση οι συκοφαντίες και η προσπάθεια σπίλωσης προσώπων αλλά και της ίδιας της Δημοκρατικής Παράταξης, θα πάρουν την απάντηση που πρέπει, και η επιχείρηση  πολιτικής άλωσης του χώρου  θα αποτύχει».

Όλα δείχνουν ότι η Ν.Δ. θα είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών και ενδεχομένως να πετύχει και αυτοδυναμία. Σε αντίθετη περίπτωση, προσωπικά βλέπετε κυβερνητική συνεργασία μαζί της;

«Το αποτέλεσμα των εκλογών καθορίζεται τη μέρα της ψήφου των πολιτών. Τότε θα προκύψουν οι εντολές και οι ευθύνες για την διακυβέρνηση της χώρας στο κάθε κόμμα.
Παρά την προσπάθεια να κρυφτεί η Νέα Δημοκρατία είναι φανερό ότι επιδιώκει την αυτοδυναμία. Και από την πλευρά της, κάνει τις δικές της προσπάθειες για να διεμβολίσει  το χώρο του προοδευτικού κέντρου και της κεντροαριστεράς, ώστε να μπορεί να ασκήσει ελεύθερα τις δικές της συντηρητικές πολιτικές, να δώσει το πάνω χέρι στην αγορά, χωρίς το απαραίτητο  πλαίσιο στήριξης για τους αδύναμους. Είναι η ΝΔ που μέχρι σήμερα δεν αναγνώρισε , ούτε ανέλαβε τις ευθύνες της για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό 2004-2009.
Από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αντιδεξιό προοδευτικό μέτωπο ενώ συγκυβερνά με την ακροδεξιά και ασκεί σκληρή δεξιά, νεοφιλελεύθερη πολιτική. Από την άλλη η ΝΔ μιλά για συγκρότηση Ευρωπαϊκού μετώπου ενώ στην ουσία επιδιώκει την παλινόρθωση του δικού της συστήματος και την επιτυχία του δικού της πολιτικού σχεδίου.
Η θέση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι υπέρ της Εθνικής συνεννόησης, για να δημιουργηθεί μια ισχυρή Κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας με στόχο την Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας, μέσα από μια συμφωνία στη βάση της ολοκληρωμένης πρότασης και του σχεδίου που διαθέτουμε και ανέφερα και πριν, για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, για μια νέα συμφωνία με τους εταίρους, για να ξαναβρούμε την ισότιμη θέση μας στην Ευρώπη.
Γι' αυτό όπως προανέφερα θα ζητήσουμε την ενισχυμένη στήριξη του εκλογικού σώματος, για να υπάρξει ισχυρή και βιώσιμη πολιτική λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας μας.
Δεν μας ενδιαφέρουν τα αξιώματα στη λογική μιας απλά συμπληρωματικής δύναμης. Καμιά αδύναμη Κυβέρνηση δεν μπορεί να υπηρετήσει τη χώρα.
Εμείς είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη δική μας ευθύνη απέναντι στη χώρα, στη βάση της παραπάνω λογικής και εντολής, αλλά πρέπει να ερωτηθούν και να απαντήσουν και όλοι οι άλλοι».

Έχουμε αρτινό πρωθυπουργό και αρτινιά υπουργό και λογικά η ασκηθείσα κυβερνητική πολιτική, για τα ζητήματα και τα προβλήματα της περιοχής μας, θα πρέπει να ήταν ανάλογη αυτής της ευνοϊκής συγκυρίας. Ποια είναι η γνώμη σας;

«Και μια πλειάδα κυβερνητικών στελεχών με καταγωγή ή κάποια σχέση με την Άρτα, θα πρόσθετα.
 Όμως οι αρνητικές επιπτώσεις της καταστροφικής διακυβέρνησης των κ. Τσίπρα – Καμμένου είναι φανερές και στον τόπο μας. Χωρίς καμιά ουσιαστική διαφοροποίηση σε σχέση με ότι συμβαίνει παντού.
Πολύ εύκολα, δυστυχώς, διαπιστώνει κάποιος τα αδιέξοδα και την απόγνωση του κόσμου της εργασίας και της παραγωγής στην περιοχή μας, των λίγων επιχειρήσεων που απέμειναν να αγωνίζονται απλά για επιβίωση, των αγροτών με τα τεράστια βάρη που έχουν φορτωθεί. Με βαλτωμένο το νέο ΕΣΠΑ και τον τεχνικό και κατασκευαστικό κλάδο να μαστίζεται από την ανεργία.
Είμαστε μια μικρή κοινωνία και όλοι μας μάρτυρες της σκληρής καθημερινότητας για τους Αρτινούς πολίτες, αντίθετη με τα μεγάλα και ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις, από τους σημερινούς Κυβερνώντες και τη σχέση τους με την Άρτα.
Όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να καλυφθούν μέσα από κάποιες εξαγγελίες, κυρίως για τον ορεινό όγκο, την αναφορά σε έργα που άλλοι είχαν δρομολογήσει και υλοποιήσει σε μεγάλο μέρος, ή είχαν εξασφαλίσει τις χρηματοδοτήσεις».

Τι έγινε και τι δεν έγινε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Άρτα;

«Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα σε σχέση με το προηγούμενο ερώτημα. Το έργο της Ιονίας Οδού, που αφού κατ' επανάληψη καταψήφισαν και κατήγγειλαν, όταν το 2013 δρομολογήθηκε η ολοκλήρωσή του με τις νέες συμβάσεις για τους αυτοκινητοδρόμους, όπου ήμουν και εισηγητής από την πλευρά του  ΠΑ.ΣΟ.Κ, το ολοκλήρωσαν με 2 χρόνια καθυστέρησης και επιπλέον κόστος 500 εκ. Ευρώ, για όλους τους αυτοκινητοδρόμους, αλλά δεν είχαν κανένα πρόβλημα να το εγκαινιάσουν με κατ' επανάληψη φιέστες.
Η περιφέρεια Άρτας έχει ανάγκη από μεγάλα αλλά και μικρά αναπτυξιακά έργα και υποδομές. Η εξέλιξη για πολλά από τα αρχικά θέματα προκαλεί έντονη ανησυχία για το μέλλον της περιοχής μας.
Ο τεχνικός κόσμος γνωρίζει ότι νέα έργα στο Νομό δεν ξεκίνησαν. Κανένα  νέο μεγάλο έργο και καμιά νέα χρηματοδότηση, δεν είχαμε. Επαναλαμβάνονται κάποιες εξαγγελίες για χρηματοδοτήσεις με μια δημοπράτηση οδοποιίας στον ορεινό όγκο. Ελάχιστα σε σχέση με αυτά που χρειάζονται.
Η εξέλιξη που αφορά στην αναβάθμιση συνολικά του ΤΕΙ Ηπείρου, στα πλαίσια του διαχρονικού στόχου που αφορούσε την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα, διακρίθηκε από προχειρότητα, και για να μην έχουμε στην πράξη ανεπιθύμητα αποτελέσματα χρειάζεται σοβαρότερη διαχείριση.
Πέρασαν τέσσερα χρόνια και το Έργο της Οριοθέτησης και Διευθέτησης της Κοίτης του Αράχθου με προ εκτιμώμενο κόστος 80 εκ ευρώ, που εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 τον Δεκέμβριο του 2014 με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μόλις τώρα αποκτά ανάδοχο για μελέτη και ενώ το πρόγραμμα σε δύο χρόνια λήγει, με υπαρκτό τον κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση υλοποίησης του έργου. Ένα έργο που δεκαετίες διεκδικούσε ο Δήμος Αρταίων, με το οποίο ασχολήθηκα ιδιαίτερα για να μπορέσει να υπάρξει η τελική απόφαση με τρία συναρμόδια Υπουργεία.
Είναι αδικαιολόγητη η καθυστέρηση για ένα έργο κορυφαίας σημασίας για την αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας, για το περιβάλλον, την οικιστική και γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.
Τα εγγειοβελτιωτικά έργα Πεδιάδας Άρτας έχουν μείνει στην τελευταία χρηματοδότηση του 2014, με 8 περίπου εκ. Ευρώ σύμβαση έργου. Καμιά εξέλιξη δεν έχουμε στην επικαιροποίηση των μελετών και υπάρχει αδυναμία να εκμεταλλευτούμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης και από κοινοτικούς πόρους πλέον. Τίποτα επίσης δεν προχωρά για έργα αξιοποίησης του Αμβρακικού Κόλπου.
Δεν υπάρχει υποστήριξη στον πρωτογενή τομέα, υπάρχει αδιαφορία,και καμιά μέριμνα για την ακαρπία και τις ζημιές στην τοπική παραγωγή, όπως στα ακτινίδια και την ελιά. Όπως και τα προβλήματα στα Δίκτυα Ηλεκτρικής Ενέργειας που στερούν τη δυνατότητα τοπικά αξιοποίησης των ΑΠΕ.
Το ΚΕΝ Άρτας που η κ. Γεννηματά είχε διασώσει τη λειτουργία του, έκλεισε και δεν ακούγεται κουβέντα για την τύχη του, τη λειτουργία του ή την αξιοποίηση για την εξυπηρέτηση δημοσίων αναγκών και λειτουργιών. Υπάρχει κάποιο σχέδιο;
Το παλαιό Δικαστικό Μέγαρο ακόμα περιμένει την ανακαίνιση, για την οποία από το 2014 είχαν δεσμευτεί χρήματα  για την δημοπράτησή του εντός του έτους 2015 ( 500 χιλ. ευρώ από προϋπολογισμό 1 εκ. ευρώ). Τέσσερα χρόνια μετά έπρεπε ήδη να λειτουργεί.
Καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις και στο Νοσοκομείο και στην Εκπαίδευση, μέσα από ελλιπείς  χρηματοδοτήσεις.
Υπάρχουν πολλά μικρότερα αλλά ιδιαίτερης σημασίας έργα ( οδοποιίες ,μικρά  εγγειοβελτιωτικά) που λόγω της μεγάλης μείωσης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων  προς χάριν των υπέρ πλεονασμάτων, δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν, πλην των έργων του ΠΕΠ.
Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο απολογισμός για την Άρτα είναι ιδιαίτερα φτωχός, και το αποτέλεσμα το ζούμε όλοι μας».

Κοντά στους δέκα οι ενδιαφερόμενοι για μια θέση στο ψηφοδέλτιο Άρτας του ΚΙΝΑΛ, γεγονός που δεν είχε παρατηρηθεί ούτε στις ημέρες παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ. Σε τι συνίσταται αυτή η θετική ανταπόκριση;

«Τα πολιτικά δεδομένα αλλάζουν συνέχεια. Τα τελευταία χρόνια της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνουμε ήταν δύσκολα. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ πήρε μόνο του στην αρχή την ευθύνη για την αντιμετώπισή της, και πλήρωσε τελικά βαρύ και δυσανάλογο, με τις ευθύνες του για τα αίτια που την προκάλεσαν, κόστος.
Περάσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο από το 2010 και ύστερα, που κορυφώθηκε στις εκλογές του 2015, όπου η Παράταξη δοκιμάστηκε μέσα από την αμφισβήτηση της κοινωνίας που τροφοδοτήθηκε από τη δημαγωγία και τα ψέματα με πρωτοπόρους το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ενώ ως το φθινόπωρο του 2011 ήταν όλοι απέναντι, όπως επίσης δοκιμάστηκε και από τον κατακερματισμό της Δημοκρατικής παράταξης.
Τα επώδυνα αποτελέσματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η συγκρότηση του νέου φορέα του  ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ενεργοποιεί το ενδιαφέρον των πολιτών για την πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης, αλλά και πολλών στελεχών για πιο ενεργό ρόλο όπως μέσα από την υποψηφιότητά τους για τις εκλογές. Και αυτό είναι σε κάθε περίπτωση θετικό και ελπιδοφόρο για τη συνέχεια».


Ως τελευταίος αρτινός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δικαιωματικά θα είστε και στο επόμενο ψηφοδέλτιο. Ποιο είναι το προσωπικό σας μήνυμα προς τους αρτινούς ψηφοφόρους, για τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν;

«Υπάρχουν τα αρμόδια όργανα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ που αυτά έχουν το δικαίωμα για την επιλογή της σύνθεσης του ψηφοδελτίου για τις εκλογές που πλησιάζουν. Και αυτά θα αποφασίσουν ποιοι θα συμμετέχουν σ’ αυτό. Από την πλευρά μου έχω δηλώσει τη διάθεσή μου να είμαι υποψήφιος Βουλευτής.
Εκείνο που κυρίως έχει σημασία είναι τα μεγάλα προβλήματα των παραγωγών, της κτηνοτροφίας, της οικονομικής και αναπτυξιακής καθίζησης, της ασφυξίας της αγοράς, τα αδιέξοδα επαγγελματιών και επιχειρήσεων, η απραξία στα τεχνικά δημόσια και ιδιωτικά έργα, η ανεργία, ιδίως των νέων, η υποαπασχόληση.
Η ανάπτυξη και η εργασία απαιτούν σχέδιο και δουλειά. Η σημερινή Κυβέρνηση απέτυχε, δεν μπορεί. Όμως η Άρτα έχει τις δικές της δυνατότητες.
Σε κάθε περίπτωση οι Αρτινοί πολίτες καλούνται  να στηρίξουν το νέο σχέδιο ανασυγκρότησης για την Ελλάδα μέσα από την στήριξη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, που μπορεί να εγγυηθεί μια δημιουργική και σταθερή πορεία ανάπτυξης για τη χώρα μας και για την Άρτα. Μπορούμε και μας αξίζει να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον».ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ LIVE ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLACK HEART PROCCESSION , τους ELEPHANT και τους διοργανωτές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top