«Εσείς, εμείς, όλοι μαζί για την Άρτα που μας αξίζει», είναι το σύνθημα της υποψήφιας δημάρχου Αρταίων ΤΖΕΝΗΣ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ, η οποία απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», για το Δήμο Αρταίων και για την εκλογική αναμέτρηση του ερχόμενου Μαΐου.

Ακόμη:

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ότι ο συνδυασμός της στηρίζεται από άτομα και δυνάμεις που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους.
ΜΙΛΗΣΕ για τις προτεραιότητές της και για το Δημοτικό της Πρόγραμμα.
ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ στον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής που θα ισχύσει στις εν λόγω εκλογές και
ΤΟΝΙΣΕ ότι σωστός και υπεύθυνος πολίτης, είναι ο ενημερωμένος κι όχι ο παραπληροφορημένος:

Πιο συγκεκριμένα:

Κυρία Ταπραντζή, πρώτη σύρατε το χορό της ερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης για το Δήμο Αρταίων, πρώτη ανακοινώσατε λίστα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, πρώτη δημοσιοποιήσατε τη Διακήρυξη Στόχων και Αρχών του συνδυασμού σας. Πιστεύετε ότι και πρώτη θα κόψετε το νήμα της κούρσας προς την τοπική εξουσία;

«Αυτός είναι και ο εύλογος στόχος μας, όπως φαντάζομαι είναι και των άλλων συνυποψήφιών μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα σεβαστούμε τις θελήσεις και τις επιλογές των δημοτών μας, όποιες κι αν αυτές θα είναι, όπου κι αν μας τάξουν να τους υπηρετήσουμε. Το μόνο που υποσχόμαστε είναι να μην διαψεύσουμε τις προσδοκίες εκείνων που θα μας εμπιστευθούν την ψήφο τους»!

Έχετε σαν βάση τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αρκετή για την επιτυχία του προαναφερόμενου στόχου σας;

«Δεν έχω μόνο τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όλων εκείνων που πιστεύουν σε μια ακηδεμόνευτη και ανεξάρτητη, από κόμματα και συμφέροντα, Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και αυτοί αποτελούν την πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας. Ο συνδυασμός μας συγκροτείται από άτομα, ομάδες και δυνάμεις που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους, άτομα καταξιωμένα, με εμπειρία και γνώσεις, αλλά και με ευγενείς φιλοδοξίες για να υπηρετήσουν τον τόπο τους, υπεράνω κομματικών ευαισθησιών, προσωπικών ή άλλων σκοπιμοτήτων και συμφερόντων».

Ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητές σας;

«Τα προβλήματα της καθημερινότητας, με δράσεις κοινωνικής συνοχής, με δράσεις που στηρίζουν την οικογένεια και ανακουφίζουν τον πολίτη. Ο Δήμος Αρταίων επιβάλλεται να μπει δυναμικά στην ψηφιακή εποχή και να εναρμονιστεί στις τωρινές απαιτήσεις και ανάγκες της κοινωνίας, υλοποιώντας ή ενισχύοντας καινοτόμες ιδέες, που οδηγούν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και στην πρόοδο των κατοίκων της περιοχής μας, Προτεραιότητά μας θα είναι και ο εκσυγχρονισμός της όλης λειτουργίας του Δήμου μας, προς την κατεύθυνση της απόλυτης εξυπηρέτησης του δημότη. Όπως πρώτη προτεραιότητά μας θα είναι ο Δήμος Αρταίων να αποτελέσει βασικό πυλώνα αναγέννησης όλου του νομού, μέσα από την αρτιότερη οργάνωση και αποτελεσματικότητα όλων των τοπικών παραγωγικών τομέων και δράσεων. Ας μην ξεχνάμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να κρατηθεί όρθια η χώρα στα χρόνια της κρίσης».

Πέραν των αρχών και στόχων του συνδυασμού σας, χρειάζεται και Δημοτικό Πρόγραμμα. Υπάρχει κι αν ναι, πότε θα δημοσιοποιηθεί;

«Η κατάρτιση του Δημοτικού μας Προγράμματος θα είναι προϊόν σκέψεων, προτάσεων και ιδεών, των ανθρώπων που συνεργάζονται μαζί μας κι εκείνων που θα συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτιά μας, βασισμένο στις πραγματικές ανάγκες, εφικτό στην υλοποίησή του και αποτελεσματικό στην επίτευξη των στόχων μας. Θα δημοσιοποιηθεί στην επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, θα διανεμηθεί πόρτα-πόρτα, για ενημέρωση του συνόλου των δημοτών μας. Και τούτο, γιατί πιστεύουμε ότι σωστός και χρήσιμος δημότης και πολίτης, είναι ο ενημερωμένος κι όχι ο παραπληροφορημένος».

Η προσωπική σας φιλοσοφία για το Δήμο μας;

«Για πολλά χρόνια ασχολούμαι με τα κοινά της περιοχής μας, τόσο στην τοπική, όσο και στην περιφερειακή διοίκηση και αυτή η ενασχόληση έγινε πλέον και τρόπος ζωής μου. Που σημαίνει, αυτός ο στίβος με ελκύει και αποτελεί για μένα και πρόκληση-πρόσκληση, για αγώνα και προσφορά. Και ειδικότερα για το Δήμο Αρταίων, πιστεύω ότι μια γυναίκα στο τιμόνι του, θα τον νοικοκυρέψει σε όλους τους τομείς και κυρίως στα οικονομικά, θα αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα της καθημερινότητας, θα αναπτύξει πιο ουσιαστικά την κοινωνική πρόνοια και την αλληλεγγύη και κυρίως θα έχει στόχους και οράματα που θα οδηγήσουν τον τόπο μας και τους κατοίκους στην πρόοδο, την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη, με επιμονή και υπομονή και με θυσίες, όπου κι αν χρειασθούν».

Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι με την απλή αναλογική που καθιέρωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στις δημοτικές εκλογές, θα προκύψει ακυβερνησία στους δήμους. Η δική σας γνώμη ποια είναι;

«Αν πιστεύουμε στην δημοκρατία, η απλή αναλογική είναι το εκλογικό σύστημα που δεν την νοθεύει. Άλλωστε και οι πλειοψηφίες του παρελθόντος, δεν ήταν αποτελεσματικές. Και δεν ήταν αποτελεσματικές, γιατί δεν ήταν αντιπροσωπευτικές του εκλογικού σώματος. Δεν υπήρξε η λεγόμενη αναλογικότητα και συνευθύνη. Παράδειγμα στο Δήμο Αρταίων στις θητείες των τελευταίων τριών δημάρχων, διάρκειας σχεδόν 15 χρόνων. Είχαμε διασπάσεις των πλειοψηφιών, συνοδευόμενες από αρνητικά αποτελέσματα για το Δήμο μας. Προσωπικά πιστεύω στην συνευθύνη, γιατί σημαίνει περισσότερη δημοκρατία, σημαίνει ΠΡΟΚΛΗΣΗ και ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς όλους, με στόχο την καλυτέρευση της ζωής ΟΛΩΝ μας, την πρόοδο, την ανάπτυξη, την καλλιέργεια της κοινωνίας μας. Η συνευθύνη μετουσιώνεται από ηθική δέσμευση στην παραγωγή έργου, σε γραπτή θεσμική διασφάλιση. Συνευθύνη, σημαίνει δέσμευση κι όχι μετάθεση ευθυνών και υποχρεώσεών σου, σε άλλους».

Ποιο είναι το μήνυμα σας προς τους αρτινούς ψηφοφόρους;

 «Στις εκλογές που έρχονται να μη σπαταλήσουν και να μην παραδώσουν αβασάνιστα, το μοναδικό τους όπλο, την ψήφο τους, από την οποία εξαρτάται και το μέλλον τους. Την ώρα της κάλπης να λειτουργήσουν ως υπεύθυνοι δημότες-πολίτες, αξιολογώντας με αυστηρότητα, όχι μόνον τους διεκδικητές του Δημαρχιακού αξιώματος, αλλά και όλους τους υποψηφίους συμβούλους τους.  Ήδη αρκετές φορές διαψεύστηκαν οι προσδοκίες τους.
Ειδικότερα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, που η χώρα ψάχνει να βρει το βηματισμό της, μετά από δέκα χρόνια κρίσης και μνημονίων, χρειάζονται κοινές προσπάθειες, κοινοί στόχοι, ενωτικοί αγώνες. Εσείς, εμείς, όλοι μαζί, οφείλουμε να παλέψουμε για την Άρτα που μας αξίζει, για την Άρτα που ονειρευόμαστε, για την Άρτα που θέλουμε. Όχι άλλα χρόνια χαμένα, όχι και πάλι ουραγοί στις εξελίξεις που έρχονται και που αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσουμε».  ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ LIVE ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLACK HEART PROCCESSION , τους ELEPHANT και τους διοργανωτές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top