«Στις επόμενες εκλογές ψηφίζουμε για το Δήμο μας και για όλους μας… καμιά ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη»!

Το παραπάνω «λακωνικό», αλλά και ουσιώδες μήνυμα, ανήκει στον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο του Συνδυασμού «ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και πρώην αντιδήμαρχο ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΝΕΤΑ, ο οποίος μίλησε στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» εν όψει των δημοτικών εκλογών του ερχόμενου Μαΐου.

Ακόμη:

- ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ στο έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής.
- ΤΟΝΙΣΕ ότι ο κοινός αγώνας και ο στόχος της ολοκλήρωσης του έργου του δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη, τους ενώνει όλους και όλους τους δικαιώνει και
- ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΕ τη νίκη του Συνδυασμού στον οποίο συμμετέχει ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.

Πιο συγκεκριμένα:

Κύριε Πανέτα, ως Αντιδήμαρχος Αρταίων, τον Μαϊου του 2017 και σε συνέντευξή σας, στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», είχατε πει ότι: Έχουμε δύο πρώτες προτεραιότητες, δύο πρώτους στόχους: Ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων και ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας…». Από τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είστε ικανοποιημένος;

«Πετύχαμε περισσότερα από ότι περιμέναμε και αυτό δε είναι υπερβολή. Στη δεδομένη δύσκολη οικονομική συγκυρία  και με δραματικά μειωμένους πόρους προς την αυτοδιοίκηση είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα και τα περιθώρια της πρώτης θητείας μας, δεν ήταν ικανά, για να ολοκληρωθούν όλοι οι στόχοι μας. Βάλαμε όμως στέρεες βάσεις και δρομολογήσαμε τη λύση σε προβλήματα που απασχολούσαν αρκετές δεκαετίες το Δήμο μας. Η βούλησή μας για την επίλυσή τους, είναι δεδομένη κι όσο αυτά τα προβλήματα επιλύονται ή περιορίζονται, τόσο οι δυνατότητες και οι προοπτικές αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητα, ενισχύονται. Αλλά και η ισόρροπη ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται, όταν υπάρχουν προβλήματα, που τροχοπεδούν κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια.
Βρισκόμαστε πάντως σε ικανοποιητικό δρόμο, αλλάξαμε ριζικά τις συνθήκες και τα δεδομένα και αισιοδοξούμε ότι στην επόμενη θητεία μας, θα έχουμε ολοκληρώσει τις προαναφερόμενες προτεραιότητές μας και τους αναπτυξιακούς μας στόχους, για την πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας».

Λειτούργησε ομαλά η δημοτική σας παράταξη, στην πρώτη σας θητεία;

«Υπήρξαν κάποια προβλήματα, αλλά όχι και τόσο σοβαρά για την άσκηση της διοίκησης από την παράταξή μας. Και τούτο, γιατί τα μέλη αυτής της δημοτικής παράταξης, έχουμε τη φιλοδοξία της προσφοράς και της παραγωγής έργου, εργαζόμαστε ακούραστα, σκληρά κι ορεξάτα, γίναμε μια… «γροθιά» και πετύχαμε τους περισσότερους στόχους μας. Η ομάδα μας είναι ισχυρή και αποτελεσματική, το αποδείξαμε την πρώτη μας θητεία, θα συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά και την επόμενη».
Ως Αντιδήμαρχος την πρώτη διετία και τώρα ως Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας – Παιδείας – Αθλητισμού - Πολιτισμού (ΚΚΜΠΑΠ) και Αντιπρόεδρος της ΑΔΑΕ – ΟΤΑ, πιστεύετε ότι ικανοποιήσατε τις προσδοκίες του Δημάρχου, που σας εμπιστεύτηκε αυτούς τους ρόλους;
«Πιστεύω ότι δεν διέψευσα τις προσδοκίες του, στο πρόσωπό μου. Η επιλογή μου από το δήμαρχο ήταν τιμή για μένα και οι αρμοδιότητες που μου δόθηκαν, ήταν στοίχημα που έπρεπε να το κερδίσω και  πιστεύω ότι το κέρδισα. Ο κοινός αγώνας και οι προσπάθειες για την ολοκλήρωση του έργου μας, την επόμενη θητεία, όλους μας ενώνουν και όλους μας δικαιώνουν».

Κατά τη γνώμη σας, ποια είναι τα σημαντικότερα έργα της πρώτης θητείας σας;

«Ενδεικτικά θα αναφερθώ στην ένταξη, σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, των μελετών οριοθέτησης του Αράχθου, προχωρήσαμε τις διαδικασίες για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή μας, υπογράφοντας σχετική προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Ηπείρου και το Επιμελητήριο Άρτας, πετύχαμε τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ της κατασκευής νέας γέφυρας στον Άραχθο, κοντά στη φοιτητική εστία, ένα έργο που θα δώσει μεγάλη «ανάσα» στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και θα βοηθήσει τα μέγιστα στην ανάπτυξη των παρόχθιων περιοχών, κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, δημοπρατήσαμε έργα αγροτικής οδοποιίας, δουλέψαμε στοχευμένα για την αποτελεσματική έξοδο της Άρτας στην τουριστική αγορά και για την ανάδειξη και προβολή των τοπικών προϊόντων και αναβαθμίσαμε τις εκδηλώσεις μας, πανελλαδικής εμβέλειας, για την προβολή της περιοχής μας. Γενικά, δεν αφήσαμε καμία ευκαιρία χαμένη, εκμεταλλευτήκαμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις προσκλήσεις που «βγήκαν» και πετύχαμε το βέλτιστο αποτέλεσμα.  Έχει γίνει πρόσφατα απολογισμός όλων των έργων και από τον δήμαρχό μας Χρήστο Τσιρογιάννη, που μας δίνουν το δικαίωμα, στις επόμενες εκλογές, να ζητήσουμε εκ νέου από τους δημότες μας, την ανανέωση της εντολής τους και για την επόμενη τετραετία, ώστε να ολοκληρώσουμε το έργο που έχουμε προγραμματίσει».

Ο προσωπικός σας στόχος, των επόμενων εκλογών;

«Η ενασχόλησή μου με τα κοινά, , έγινε πλέον για  Ο στίβος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά είναι στίβος για νέους που έχουν ανησυχίες, ιδέες, οράματακαι δυνάμεις, αλλά και τεχνογνωσία για να αγωνιστούν σε αυτόν.Το προσωπικό μου στοίχημα, ασχολούμενος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίπλα στον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη, είναι να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στο Δήμο και στους δημότες μας.  Κλείνω με ένα μήνυμα: Στις επόμενες εκλογές ψηφίζουμε για το δήμο μας, για όλους μας, κανείς δεν πρέπει να λείψει την ώρα της κάλπης και καμιά ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη».

Αισιοδοξείτε για το εκλογικό αποτέλεσμα;

«Σίγουρα! Οι αρτινοί πολίτες με την ψήφο τους, θα επιβραβεύσουν το έργο μας, και θα μας εμπιστευθούν τις τύχες του Δήμου μας και για την επόμενη τετραετία».

 
 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top