Για μια Άρτα των πολιτών, μίλησε στον «Π» η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΠΟΥΚΑ, η οποία συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ για το Δήμο Αρταίων» του υποψηφίου Δημάρχου ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΛΑΓΚΑ.

Ακόμη:

- ΜΙΛΗΣΕ για τη διαγραφή της από τον συνδυασμό του Χρήστου Τσιρογιάννη και για τους λόγους που την οδήγησαν στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Μπαλάγκα.
- ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ αντιδημοκρατική, αυταρχική, ηγεμονική και απαξιωτική την αρχηγία του σημερινού δημάρχου.
- ΕΚΤΙΜΗΣΕ ότι ο Γ. Μπαλάγκας, αν εκλεγεί, θα είναι ο κατάλληλος για τη δύσκολη και απαιτητική θέση του Δημάρχου.

 

Πιο συγκεκριμένα:

Κυρία Μπούκα ξεκινάμε με τη διαγραφή σας από τον συνδυασμό του δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

«Κύριε Στασινέ, ο κύριος Τσιρογιάννης έδωσε στην δημοσιότητα μία ανακοίνωση διαγραφής. Δεν θα επεκταθώ καθόλου στο γεγονός, παρά μόνο θα πω τούτο. Για άλλη μια φορά ο κύριος Τσιρογιάννης μας δείχνει τον ηγεμονικό τρόπο λειτουργίας του. Αποφάσισε να ακυρώσει ένα σύνολο ανθρώπων που με στήριξε στις προηγούμενες εκλογές και τους ευχαριστώ . Εγώ θα πω απλώς ότι δικαιώνει ακόμη περισσότερο την απόφασή μου να φύγω από την αντιδημοκρατική, αυταρχική, ηγεμονική και απαξιωτική αρχηγία του.
Για τους  δε δημοτικούς συμβούλους του που υπογράψανε το εν λόγω έγγραφο, θα πω απλά λυπάμαι για τη συμπεριφορά και τη χειρονομία τους αυτή, διότι τα πέντε χρόνια που περάσανε πιστεύω ότι είχα καλή συνεργασία μαζί τους και τους βοήθησα με όποιον τρόπο μπορούσα και μου έδινε ο θεσμικός μου ρόλος. Ο κόσμος θα κρίνει».

Αυτοί είναι και οι λόγοι που σας οδήγησαν στο συνδυασμό του κυρίου Μπαλάγκα;

«Είναι ένας από τους λόγους. ας μην ξεχνάμε ότι ο κύριος Μπαλάγκας ανήκε στο συνδυασμό Αρτινών Συνεργασία και ήταν ένας από τους πρώτους αντιδημάρχους και σε ψήφους αλλά και στη θητεία. έχοντας λοιπόν εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας του, από πρώτο χέρι, και γνωρίζοντας τον απλό και έντιμο βίο του, αποφάσισα όταν μου έκανε την τιμή να μου προτείνει να συμπορευτώ μαζί του, να δεχτώ με μεγάλη χαρά».

Το προσωπικό σας έργο στη θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής;

«Κύριε Στασινέ, πέντε ολόκληρα χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν χωρούν, πιστέψτε με, σε μία κόλλα χαρτί. έχω αλλάξει τρεις θητείες αντιδημάρχων και έχω ενημερώσει τις δύο θητείες από τις τρεις. στα πλαίσια του δυνατού με δήμαρχο τον κύριο Τσιρογιάννη, χωρίς καμία το τονίζω αυτό, καμία στήριξη από την πλευρά του ουδέποτε, αλλά και χωρίς να μου έχει ορίσει αρμοδιότητες ως όφειλε να κάνει, προσπάθησα να καλυτερέψω την καθημερινότητα των δημοτών μας. οι προτάσεις πολλές στα συμβούλια που ήταν πάντα θετικά και οφείλω εδώ να ευχαριστήσω και την αντιπολίτευση, που είχα τυπικά θα έλεγα, γιατί στην ουσία δεν υπήρχε μεταξύ μας και αυτό γιατί ότι πρότεινα ήταν μόνο για το καλό των πολιτών και τίποτα άλλο. Όπως:  συντήρηση δημοτικών οδών και κοινόχρηστων χώρων, σήμανση, συντήρηση αγροτικής οδοποιίας, συντήρηση και επέκταση ηλεκτροφωτισμού, συντήρηση βελτίωση και κατασκευή παιδικών χαρών, διαγραμμίσεις δημοτικών δρόμων,συντήρηση πλατειών και πρασίνου, τοποθέτηση και μετακίνηση κάδων καθαριότητας αλλά και αντικατάσταση αυτών όπου ήταν απαραίτητο, τοποθέτηση παγκακίων, καθαριότητα αυλακιών, φροντίδα αδέσποτων, ανακατασκευή και εγκατάσταση στάσεων αστικού, πρόταση να φέρουμε συγκοινωνιολόγο για την καλύτερη λειτουργία της κίνησης των αυτοκινήτων και τις συγκοινωνίες γενικότερα, δημιουργία πάρκινγκ και τόσα άλλα που πραγματικά δεν χωρούν σε μία συνέντευξη,; και όλα αυτά και ακόμη περισσότερα για την πόλη αλλά και τις τέσσερις άλλες κοινότητες :εργατικές κατοικίες, Άγιοι Ανάργυροι, Ελεούσα Τοπ Αλτί, Γλυκόριζο που είχα υπό την εποπτεία».

Κατά τη γνώμη σας ποιες πρέπει να είναι οι πρώτες προτεραιότητες της επόμενης δημοτικής αρχής

«Πιστεύω ότι η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να κινηθεί σε τέσσερις βασικούς άξονες: πολίτης, παιδεία, πολιτισμός, περιβάλλον. Οι άνθρωποι πιστεύω κουράστηκαν από τα μεγαλεπήβολα και μεγαλόπνοα σχέδια. τους ανησυχεί η καθημερινότητά τους η οποία είναι σημαντική. Η καθαριότητα, ο καλός και επαρκής φωτισμός, η ασφαλής μετακίνηση τους από και προς το σπίτι τους, η επίλυση του κυκλοφοριακού στην άνω Πόλη με διάφορες παρεμβάσεις, η εξασφάλιση θέσεων πάρκινγκ σε όλο το εύρος του δήμου, η βελτίωση, συντήρηση και επέκταση του πρασίνου σε όλο το εύρος του δήμου, η ενίσχυση των προνοιακών δομών και η καλύτερη λειτουργία αυτών, η ενισχυμένη αστυνόμευση με τη συνεργασία της Ελληνικής αστυνομίας, η αφομοίωση ανθρώπων με ειδικές ικανότητες και δημιουργία υποδομών για την ομαλή λειτουργία τους στο σύνολο. να πω εδώ ότι ο μοναδικός χώρος που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος με αμαξίδιο είναι το αρχαιολογικό μουσείο. μέριμνα για τα αδέσποτα και λοιπά.
Μεγάλο κεφάλαιο για την Άρτα και για όλη τη χώρα είναι ο τομέας της παιδείας. Επιβάλλεται να βάλουμε τους φοιτητές, αυτό το ζωντανό κύτταρο της πόλης, στη ζωή μας και να συμμετέχουν ενεργά. Προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εδρεύουν στην Άρτα. Δημιουργία δημοτικής παιδικής βιβλιοθήκης, βελτίωση και επέκταση των υποδομών προσχολικής εκπαίδευσης, σημαντικό πρόβλημα για μία μητέρα είτε είναι εργαζόμενη είτε ψάχνει για δουλειά, η πνευματική καλλιέργεια η οποία διαμορφώνεται με πολιτιστικές δράσεις. Για να επιτευχθεί αυτό θεωρώ απαραίτητη τη δημιουργία μιας στέγης πολιτισμού, που θα απευθύνεται σε κάθε πολίτη κάθε ηλικίας, όπου εκεί θα μπορεί να απασχοληθεί με δραστηριότητες ποικίλων αξόνων π.χ. λογοτεχνία, χορός, μουσική, φωτογραφία, θέατρο, δραστηριότητες πνευματικών δεξιοτήτων π.χ. σκάκι, με μικρό αντίτιμο και θα δημιουργήσει όχι μόνο θέσεις εργασίας, αλλά και πνευματική ανάπτυξη που θα συμβάλλει στη συνέχεια της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Έμφαση στην ανάδειξη της ανατολικής εισόδου της πόλης, που βρίσκεται το ιστορικό γεφύρι της Άρτας, με κατάλληλες ενέργειες. Ανάδειξη και προβολή των βυζαντινών μνημείων της πόλης με σωστή σήμανση, φωτισμό, χώρο στάθμευσης και καθαριότητα. Τονίζω εδώ ότι τα μνημεία μας οφείλουμε να τα έχουμε ανοιχτά εάν θέλουμε να έχουμε επισκεψιμότητα. Υποδομές για τους οικονομικούς μετανάστες της πόλης, διαμόρφωση και δημιουργία εγκαταστάσεων  αθλητικών και λοιπά στο χώρο του παραλιμνίου πάρκου. Επιβάλλεται να βάλουμε το ποτάμι στη ζωή μας. Όσον αφορά του Λόφου Περάνθης θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για χώρο περιπάτου με ασφάλεια, φωτισμό και καθαριότητα.
Και τέλος χωρίς προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για τα παραπάνω. Δρώντας για την αντιμετώπιση του οικολογικού προβλήματος βασικός στόχος είναι η συνετή χρήση φυσικών πόρων που θα λειτουργήσει ανταποδοτικά στους πολίτες του δήμου μας, π.χ. δημιουργία στάσεις αστικών που μέσω της ηλιακής ενέργειας θα έχουν αυτόνομη λειτουργία. Τέλος, θα πρέπει να αναπτυχθεί το συναίσθημα της φιλοζωίας που σε συνάρτηση με τις δημοτικές υπηρεσίες, τα αδέσποτα ζώα θα έχουν την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση».

Πώς κρίνετε το έργο της πρώτης θητείας του νυν Δημάρχου και της παράταξής του;

«Καταρχάς, κύριε  Στασινέ, να κάνω μία διευκρίνιση και να πω ότι, πρόκειται για συνδυασμό και όχι για παράταξη. γιατί από την ίδια παράταξη της Νέας Δημοκρατίας προέρχομαι και εγώ και ουδέποτε η παράταξή μας, μας νουθέτησε να λειτουργούμε απαξιωτικά απέναντι στους δημότες μας και στα προβλήματά τους. Ούσα λοιπόν μέλος της παρούσας δημοτικής αρχής, έχω να πω ότι στο ξεκίνημα μας οι προθέσεις ήταν άριστες. Έχοντας όμως δεσμευτεί απέναντι στους δημότες μας με τον προεκλογικό πρόγραμμα, το οποίο είχαμε εξαγγείλει, δηλώνω με πλήρη ειλικρίνεια ότι οι συνιστώσες άλλαξαν. Μετά λύπης διαπίστωσα ότι πολλές προεκλογικές δηλώσεις μείνανε στα χαρτιά και άλλες τόσες είναι σε γραφειοκρατική αδράνεια.  Ηέλλειψη συντονισμού και επικοινωνίας, η ατολμία στη λήψη σοβαρών αποφάσεων, για σοβαρά ζητήματα, η βιομηχανία εκπόνησης μελετών και η υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν κάποια από τα έργα του νυν Δημάρχου. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο σεβόμενη τον εαυτό μου και τους ανθρώπους που με στηρίζουν».

Πιστεύετε ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού σας και υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Γιώργος Μπαλάγκας, αν εκλεγεί, θα είναι καλός και δημιουργικός δήμαρχος και αν ναι πού στηρίζετε μία τέτοια εκτίμηση;

«Όπως είπα και παραπάνω, ο Γεώργιος Μπαλάγκας υπήρξε αντιδήμαρχος εξυπηρέτησης του δημότη, αγροτικής ανάπτυξης και διοικητικών υπηρεσιών για 2 ολόκληρα χρόνια. Τη συνεργασία μας θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω εξαιρετική. Ήταν αποφασιστικός, ήρεμος, μετρημένος και απόλυτα μεθοδικός και πώς να μην ήταν άλλωστε με την εμπειρία που έχει αποκομίσει, έδινε λύση σε κάθε πρόβλημα  και αντιμετώπιζε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους υπαλλήλους του Δημαρχείου. Είναι ένας άνθρωπος με ηθική συγκρότηση και καλλιεργημένο πνεύμα. Αυτά τα χαρακτηριστικά θεωρώ ότι τον καθιστούν κατάλληλο για τη δύσκολη και απαιτητική θέση του Δημάρχου».

Μία πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των ερχόμενων εκλογών;

«Ο πολίτης είναι αυτός που θα επιλέξει ποιος θα είναι ο καλύτερος άρχων του δήμου και ποιοι θα είναι δίπλα του, να τον πλαισιώνουν. Ελπίζω και εύχομαι τα κριτήρια για την επιλογή αυτή να είναι η εργατικότητα, η ειλικρίνεια, η εντιμότητα και η αποφασιστικότητα».

Πείτε μας ένα λόγο για να σας εμπιστευτεί την ψήφο του ο αρτινός δημότης ψηφοφόρος και τι μπορεί να περιμένει από εσάς εάν εκλεγείτε;

«Κύριε Στασινέ, ο λόγος που προτρέπω να με ψηφίσει ο αρτινός δημότης, είναι καθαρά η αγάπη που έχω για την πόλη, που με ανέθρεψε, με γαλούχησε και με στήριξε μέχρι τώρα. Θέλω μία Άρτα, από τους πολίτες της, για τους πολίτες της και με τους πολίτες της.
Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία σας, εύχομαι καλή δύναμη και καλό αγώνα σε όλους»!


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top