Για το δήμαρχό μας Μαρίνο Γαρνέλη και για εμένα, ο Παραλίμνιος δρόμος  Άρτας – Τζουμέρκων, είναι το πρώτο μέλημά μας, είναι το μεγάλο στοίχημα για όλους μας».

Αυτά τόνισε στον «Π» ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κεντρικών Τζουμέρκων ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΛΙΟΓΚΑΣ, απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεών μας για τις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Και πρόσθεσε: «Ο Παραλίμνιος δρόμος θα δώσει τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, γιατί σε αυτόν τον τομέα τα Τζουμέρκα είναι ένα «ακατέργαστο διαμάντι» κι όχι μόνο…».

 

Πιο συγκεκριμένα:

Κύριε Σιλιόγκα πλησιάζει η επόμενη εκλογική αναμέτρηση, στην οποία συμμετέχετε και πάλι ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κεντρικών Τζουμέρκων στο ψηφοδέλτιο του δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου δημάρχου Μαρίνου Γαρνέλη. ΟΙ εντυπώσεις από την πρώτη σας θητεία;

«Θα έλεγα ενδιαφέρουσες, γιατί συμμετείχα σε μια κοινή προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής των Τζουμέρκων, σε περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, μια προσπάθεια που έφερε τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, αλλά όλοι οι στόχοι μας δεν ολοκληρώθηκαν. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη».

Που σημαίνει ότι ζητάτε σε αυτές τις εκλογές, ανανέωση της λαϊκής εντολής, για ολοκλήρωση του έργου σας;

«Με βάση το έργο που μέχρι σήμερα έχουμε πραγματοποιήσει, δικαιούμαστε μια δεύτερη θητεία».

Θέλετε να κάνετε μια αναφορά σε αυτό το έργο σας;

«Οι δράσεις μας και γενικότερα το έργο μας, φροντίσαμε όλο το διάστημα της θητείας μας, να το κάνουμε γνωστό στους συνδημότες. Αλλά και  ο δήμαρχός μας κ. Γαρνέλης, έχει κάνει απολογισμούς και σε κάθε δεδομένη ευκαιρία, ενημερώνει τους πολίτες για όλα τα θέματα, που σημαίνει, κάθε αναφορά από εμένα δεν θα πρόσθετε τίποτα το καινούργιο».

Ήταν κάτι που είχατε προγραμματίσει και δεν καταφέρατε να το πετύχετε;

«Όπως προείπα, το πρόγραμμά μας δεν ολοκληρώθηκε ακόμη και το έχουμε εμπλουτίσει και με άλλους νέους στόχους. Το πρώτο μέλημά μας και το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι ο Παραλίμνιος Δρόμος, που θα συντομεύσει την απόσταση του Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, με την πρωτεύουσα του νομού, την Άρτα. Είμαι σε θέση να πως ότι το θέμα αυτό βρίσκεται σε καλό δρόμο και σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις. Έργο που θα βοηθήσει τα μέγιστα και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Γιατί σε αυτόν τον τομέα τα Τζουμέρκα, είναι ένα «ακατέργαστο διαμάντι» της Ηπείρου κι όχι μόνον».

Παραλάβατε κάποιες εκκρεμότητες και μάλιστα σοβαρές, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, οι οποίες πήραν και το δρόμο της Δικαιοσύνης. Που βρίσκονται αυτές οι υποθέσεις;

«Δεν θα απαντήσω σε αυτή την ερώτησή σας, γιατί αφ’ ενός μεν διανύουμε προεκλογική περίοδο και αφ’ ετέρου γιατί δεν έχουμε ακόμη… απαντήσεις. Σε κάθε περίπτωση θα προστατέψουμε τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών μας».

Δεν θέλετε προεκλογικές κόντρες;

«Θέλουμε ο επόμενος δήμαρχος που θα εκλεγεί τον Μάιο, να τους έχει όλους, συμμάχους και συμπαραστάτες. Θα χρειαστεί όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις και δυνατότητες, για να αλλάξει η εικόνα της περιοχής μας. Σε αυτή την προσπάθεια χρειάζονται όλοι, δεν περισσεύει κανείς».

Ασχολείστε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με το ποδόσφαιρο, με τον συνδικαλισμό και με τον πολιτισμό, και ως γιατρός έχετε εξαντλητικά ωράρια, για να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας. Πως αντέχετε, πως τα καταφέρνετε;

«Με τη δουλειά, το πάθος και την υπομονή και επιμονή. Οι δυνάμεις του ανθρώπου είναι ανεξάντλητες, αρκεί αυτές να μην αδρανοποιούνται, αρκεί ότι κάνεις, να το νοιώθεις και να το ευχαριστιέσαι, αρκεί να είσαι χρήσιμος στους συνανθρώπους σου και στην κοινωνία που ζεις. Ότι κάνω, για μένα είναι πλέον και τρόπος ζωής».

Το μήνυμά σας για αυτές τις εκλογές;

«Είναι απλό. Με όποιον χτυπάει η καρδιά του για τα Τζουμέρκα, συνεχίζουμε μαζί και σε αυτή την αναμέτρηση. Ευχαριστώ»!
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top