«Εκτιμώ ότι τα τελευταία χρόνια η Άρτα δεν έχει τη θέση που της αξίζει. Η περιοχή μας έχει σημαντικά αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αναδειχθούν».

Τα παραπάνω λόγια, μεστά σε ουσία, ανήκουν στην υποψήφια βουλευτή Άρτας της Ν.Δ. ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, δίνοντας το προσωπικό της στίγμα, το πώς σκέπτεται και το πώς θα λειτουργήσει, ασχολούμενη με την κεντρική πολιτική σκηνή.

Είναι η πρώτη της συνέντευξη, ως υποψήφια βουλευτής, η οποία μίλησε στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», με λόγια απλά και σταράτα, προσγειωμένα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των καιρών, αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Είναι μια από τις λίγες υποψηφιότητες που αντιπροσωπεύουν «το νέο αίμα» στο τοπικό πολιτικό γίγνεσθαι και αυτό λέει πολλά για την περιοχή μας.

Ακολουθεί το περιεχόμενο της συνέντευξης:  

Κυρία Νικολάου είναι η πρώτη φορά που συμμετέχετε σε εθνικές εκλογές και μάλιστα σε πολύ μικρή ηλικία. Πως πήρατε αυτή την απόφαση;

«Η απόφαση μου αποτελεί συνειδητή επιλογή ενός νέου ανθρώπου που θέλει να συμβάλει θετικά στην πολιτική αλλαγή που θα συντελεστεί στις 7 Ιουλίου. Άλλωστε η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για σημαντική ανανέωση των προσώπων που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια μας, αναδεικνύει το ρόλο που θέλει ο ίδιος να προσδώσει στη νέα γενιά. Ξέρετε οι νέοι άνθρωποι δεν είναι αδιάφοροι ως προς τη πολιτική. Συνήθως εκφράζονται στον φιλικό ή οικογενειακό τους κύκλο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μέσα από άλλες κοινωνικές δράσεις».

Να υποθέσουμε ότι είναι και η πρώτη σας συνέντευξη σε τοπικό Μέσον Ενημέρωσης;

«Πράγματι, είναι η πρώτη φορά που δίνω συνέντευξη. Νομίζω ότι ο χρόνος μέχρι τις εκλογές παρότι φαίνεται σύντομος θα είναι αρκετά πυκνός πολιτικά και θα έχω την ευκαιρία να εκθέσω τις απόψεις μου και να τις επικοινωνήσω στους πολίτες».

Το όνομά σας «έπαιξε» μεταξύ οκτώ γυναικών. Πως νοιώθετε μετά την επικράτησή σας;

«Για να είμαι ειλικρινής το ακούω πρώτη φορά από εσάς, δεν γνωρίζω τις διαδικασίες αξιολόγησης που ακολουθήθηκαν για την επιλογή των προσώπων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο. Η επιλογή στο πρόσωπο μου είναι τιμητική, σε κάθε περίπτωση δε νοιώθω πως επικράτησα έναντι κάποιου άλλου προσώπου, αλλά συμμετείχα σε μια διαδικασία και αναδείχτηκα».

Ποια είναι η Δήμητρα Νικολάου που διεκδικεί την ψήφο των αρτινών πολιτών;

«Είμαι δικηγόρος, ελεύθερος επαγγελματίας, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Αγγλία και ασκώ ενεργή δικηγορία σε ένα ευρύ φάσμα δικαίου  από το 2012. Κατοικώ μόνιμα στην Άρτα, είμαι παντρεμένη και μητέρα ενός ανήλικου αγοριού. Είμαι δηλαδή, όπως οι περισσότερες γυναίκες, μια εργαζόμενη μητέρα που ναι μεν  μέχρι σήμερα  δεν έχω ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, πλην όμως έχω βιώσει και εγώ τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ένας ελεύθερος επαγγελματίας και μητέρα».

Ποιες θα είναι οι πολιτικές σας προτεραιότητες για τις οποίες θα δώσετε τον προσωπικό σας αγώνα;

«Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, δεν κάνει διάκριση σε πολλούς ή κάποιους. Στόχος είναι μια αναπτυξιακή δυναμική που θα αποφέρει οφέλη σε όλους τους πολίτες, ενώ παράλληλα θα υφίσταται και ένα καλύτερο πλαίσιο κοινωνικής προστασίας για αυτούς που το έχουν ανάγκη. Αν πρέπει να προσδιορίσω κάποιες πολιτικές προτεραιότητες αυτές είναι: η φοροελάφρυνση της μεσαίας τάξης και των ελευθέρων επαγγελματιών, η δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων  θέσεων εργασίας για τους νέους μας, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας και των αγροτών, η στήριξη των νέων οικογενειών και η παροχή κινήτρων για απόκτηση παιδιού με δεδομένο το οξύ δημογραφικό πρόβλημα.
Όσον αφορά την Άρτα εκτιμώ πως τα τελευταία χρόνια δεν έχει τη θέση που της αξίζει. Η περιοχή μας έχει σημαντικά αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αναδειχτούν».

Συμμετέχετε σε μια από τις πιο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις της τελευταίας δεκαετίας. Για εσάς ο πήχης που τοποθετείται, τόσο για το κόμμα σας, τη Ν.Δ., όσο και για τον εαυτό σας;

«Το μείζον είναι η επικράτηση της Ν.Δ. με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ώστε να μπορεί να υλοποιήσει απρόσκοπτα το πρόγραμμα της. Σε αντίθετη περίπτωση πιστεύω θα μπούμε πάλι σε περιπέτειες και θα χαθεί κρίσιμος χρόνος για τη χώρα όπως συνέβη τη περίοδο από το 2015 ως σήμερα. Πιστεύω ωστόσο ότι η πολιτική αλλαγή έχει δρομολογηθεί και το αποτέλεσμα της κάλπης στις 7 Ιουλίου θα επιβεβαιώσει και θα ενδυναμώσει το μήνυμα των Ευρωεκλογών».

Εάν οι αρτινοί σας εμπιστευθούν την ψήφο τους και σας εκλέξουν αντιπρόσωπό τους στη Βουλή των Ελλήνων, ποια θα είναι η δική σας αντίστοιχη υποχρέωση και δέσμευση;

«Θα προσπαθήσω να τους εκπροσωπήσω με αξιοπρέπεια και μετριοπάθεια και να προωθήσω πολιτικές που θα επαναφέρουν την Άρτα στο προσκήνιο».

Πείτε μας τρεις λόγους, για τους οποίους θα πρέπει ο αρτινός ψηφοφόρος, να σας εμπιστευθεί την ψήφο του;

«Α). Γιατί εκπροσωπώ τη νέα γενιά η οποία δέχθηκε έντονα τις συνέπειες της κρίσης που δεν δημιούργησε και πρέπει να συμβάλει θετικά για να αναστρέψει τη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Β). Γιατί θεωρώ ότι μπορώ να συνεισφέρω σε ότι καλό για τη περιοχή μας.
Γ). Γιατί δε μπαίνω σε αυτή τη μάχη για να επωφεληθώ προσωπικά».

Θέλετε κάτι να προσθέσετε και με τις ερωτήσεις μας δεν σας δώσαμε την ευκαιρία να το κάνετε;

«Θεωρώ ότι η γνώση των θεμάτων που αντιμετωπίζει το κοινωνικό σύνολο, μέσω της καθημερινής μου επαφής με τους ανθρώπους, μπορούν να με χαρακτηρίσουν ως άξια και ικανή να εκπροσωπήσω τους συμπολίτες μας».


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top