«Η αυτοδυναμία της Ν.Δ. είναι πλέον μονόδρομος, για να κυβερνηθεί η χώρα, για να επανέλθει η κανονικότητα, για να υλοποιηθεί απρόσκοπτα  το αναπτυξιακό κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ.».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον υποψήφιο βουλευτή Άρτας ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ο οποίος μίλησε στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και για τους προσωπικούς του στόχους.

Πιο συγκεκριμένα έδωσε τις παρακάτω απαντήσεις, σε αντίστοιχες ερωτήσεις μας.

Κύριε Γιαννούλη από τα «αλώνια» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έως τα «σαλόνια» της κεντρικής εξουσίας, για εσάς, πόσος δρόμος ήταν;

«Ήταν μικρός, γιατί η πολύχρονη ενασχόλησή μου με τα κοινά και ειδικότερα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ήταν το ενδεδειγμένο εφαλτήρια για την μεταπήδησή μου στην κεντρική πολιτική σκηνή. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που απέκτησα από αυτό το μετερίζι ήταν και ο βασικός λόγος που με οδήγησε προς αυτή την κατεύθυνση. Είχα και υποχρέωση να το κάνω, για τον τόπο μου και για όλους εκείνους που για πάρα πολλά χρόνια, μου εμπιστεύονταν τη ψήφο τους και πανηγυρικά με εξέλεγαν δήμαρχό τους».

Μας λέτε ότι ως δήμαρχος για πολλά μάλιστα χρόνια, αποκτήσατε και τα κατάλληλα εφόδια, για να εκπροσωπήσετε τους αρτινούς και στη Βουλή των Ελλήνων;

«Ακριβώς! Ο κάθε δήμαρχος, γνωρίζει το σύνολο των ζητημάτων και των προβλημάτων της περιοχής του, όσο κανείς άλλος. Γνωρίζει και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θεωρείται το κατάλληλο «πανεπιστήμιο» στο οποίο πρέπει να «φοιτήσουν» όλοι εκείνοι που φιλοδοξούν να υπηρετήσουν τα κοινά. Και δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξω ότι οι γνώσεις και εμπειρίες ενός δημάρχου, δεν περιορίζονται στα στενά πλαίσια του δήμου του, αλλά και όλου του νομού, έως και της περιφέρειάς του».

Τα κριτήρια που αναφέρατε είναι αρκετά για έναν υποψήφιο βουλευτή;

«Είναι τα βασικά. Χρειάζεται και επάρκεια και αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Είναι συνδυασμός πολλών, ας πούμε προδιαγραφών»

Ως δήμαρχος, σε τι διακριθήκατε;

«Στην παραγωγή ουσιαστικού έργου και στην αποτελεσματικότητα».

Ως βουλευτής που θα ρίξετε τα βάρος σας;

«Στο να γίνει η Άρτα μια αξιόλογη παραγωγική περιοχή, όπως ήταν και όπως της αξίζει. Οι δυνατότητες και οι προοπτικές είναι περισσότερες από ότι χρειάζονται για μια βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα ανεργίας στους νέους μας, που οδηγούνται στην εγκατάλειψη της γενέτειράς τους και στην εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση. Οι μονοκαλλιέργειες της ελιάς και της πορτοκαλιάς, που κάποτε ήταν πηγές πλούτου, τα τελευταία χρόνια έχουν σχεδόν στερέψει. Πρέπει να αναζητήσουμε άλλες, πιο πρόσφορες, καινοτόμες, άμεσα αποδοτικές. Πρέπει να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας προς την ανάπτυξη, που είναι και ο κυρίαρχος στόχος του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ.». Προσωπικά υπόσχομαι να βρίσκομαι δίπλα σε όποιον με χρειαστεί. Υπόσχομαι να αγωνιστώ για τον αγρότη, τον εργάτη, τον κτηνοτρόφο, τον επαγγελματία, τον έμπορο, για όλους εκείνους που έπληξε η κρίση και οι λαθεμένες πολιτικές της απερχόμενης κυβέρνησης!».

Τις τελευταίες ημέρες το θέμα της αυτοδυναμίας του κόμματός σας, είναι και ο κυρίαρχος στόχος σας και αν δεν επιτευχθεί, θα υπάρξει ακυβερνησία και θα οδηγηθούμε και σε νέες εκλογές, όπως είπε  και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εσείς τι λέτε;

«Για εμάς τους Νεοδημοκράτες, η αυτοδυναμία είναι πλέον αυτοσκοπός, για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε, χωρίς προβλήματα, το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα. Για εμένα προσωπικά, προέχει η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ και ακολουθεί η εκλογή μου και σε αυτό… κυριολεκτώ».

Στην διεκδίκηση της αρχηγίας της Ν.Δ., αν και εν ενεργεία δήμαρχος, ταχθήκατε ανεπιφύλακτα υπέρ της υποψηφιότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν αναλογισθήκατε το πολιτικό κόστος, στην περίπτωση της μη εκλογής του;

«Όταν πιστεύεις σε κάποιον, όχι μόνο δεν υπολογίζεις το όποιο πολιτικό κόστος που μπορεί να έχεις, αλλά αγωνίζεσαι και με όλες σου τις δυνάμεις γι’ αυτό το πιστεύω σου. Για εμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν η καλύτερη επιλογή, την πίστεψα, αγωνίστηκα γι’ αυτήν και για τα πιστεύω μου, ποτέ δεν κάνω εκπτώσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένας από τους καλύτερους πρωθυπουργούς των τελευταίων δεκαετιών».

Περί απλής αναλογικής, τι έχετε να πείτε;

«Αν δεν προκύψει αυτοδυναμία της Ν.Δ., όλα δείχνουν ότι θα πάμε σε νέες εκλογές, με αποτέλεσμα να ισχύσει σε αυτές, το πιο καταστροφικό για τη χώρα, εκλογικό σύστημα, αυτό της απλής αναλογικής. Και μόνο για αυτόν το λόγο, η αυτοδυναμία της Ν.Δ. είναι πλέον μονόδρομος».

Το προσωπικό σας μήνυμα;

«Όλοι στις κάλπες. Η μεγάλη αποχή ενδεχομένως να μας οδηγήσει σε περιπέτειες. Η ώρα της ευθύνης είναι για όλους τους υπεύθυνους έλληνες πολίτες και ψηφοφόρους. Γιατί η αποχή βοηθάει δυνάμεις, που προκαλούν μόνο προβλήματα».






ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top