Με τη διαβεβαίωση ότι θα τιμήσει την ψήφο εκείνων που θα τον εμπιστευθούν και με την υπόσχεση ότι δεν θα διαψεύσει τις προσδοκίες στο πρόσωπό του, τόσο του Προέδρου ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, όσο και του κόμματος της Ν.Δ., ο υποψήφιος βουλευτής Άρτας ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, μίλησε στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου.

Οι απαντήσεις του, στις ερωτήσεις μας έχουν ως εξής:

 

Κύριε Παπαδημητρίου, φτάνει η ώρα της μεγάλης εκλογικής δοκιμασίας. Οι προσωπικές σας προσδοκίες για τα αποτελέσματα, ποιες είναι;

«Αισιοδοξώ ότι η Ν.Δ. θα είναι και σε αυτή την αναμέτρηση ο μεγάλος νικητής. Η δημοσκοπική παράσταση νίκης, σε όλες τις έρευνες, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Έπιασε  «ταβάνι» και τίποτα δεν είναι ικανό για να αλλάξει αυτή η εικόνα».

 

Σε επίπεδο νομού Άρτας, η Ν.Δ. στις ευρωεκλογές ήρθε δεύτερη. Για τις εθνικές εκλογές τι περιμένετε;

«Το κόμμα μου ήρθε δεύτερο για ελάχιστους ψήφους και γι’ αυτό υπάρχει κάποια εξήγηση, έστω και συναισθηματική, από το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός, είναι αρτινός. Όμως στις εθνικές εκλογές, η λογική και ο ρεαλισμός, παραμερίζουν το συναίσθημα. Η Ν.Δ, θα είναι η πρώτη στην Άρτα και με διαφορά και θα εκπροσωπείται στη νέα Βουλή, από δύο βουλευτές της».

 

Το κόμμα σας άργησε να ανακοινώσει τα ψηφοδέλτιά του και η προεκλογική περίοδος είναι μικρή για τους νέους υποψηφίους βουλευτές. Γιατί αυτή η άνιση κομματική μεταχείριση υπέρ των παλαιών;

«Όταν οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί, βραχυκυκλώνονται οι επιλογές και δυσκολεύονται οι εσωκομματικές διαδικασίες. Σε κάθε περίπτωση οι περισσότεροι υποψήφιοι είχαν πάρει το πράσινο φως και μόνο τυπικά καθυστέρησε η ανακοίνωσή τους».

 

Προέρχεστε από το Μητρώο Στελεχών που καθιέρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η δική σας επιλογή, σηματοδοτεί και την ανανέωση, σε επίπεδα Νομού Άρτας. Πως νοιώθετε;

«Είναι μια επιλογή που με τιμά, αλλά και που αυξάνει τις προσωπικές μου ευθύνες και υποχρεώσεις, έναντι του προέδρου του κόμματος μου. Με όλες μου τις δυνάμεις θα ανταποκριθώ στο ρόλο που μου έχει ανατεθεί και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να διαψεύσω τις προσδοκίες στο πρόσωπό μου, εκείνων που με εμπιστεύθηκαν και κυρίως του προέδρου μας».

 

Εάν εκλεγείτε βουλευτής Άρτας, ποιες θα είναι οι βασικές προτεραιότητές σας, για την περιοχή μας;

«Πάνω από όλα η ανεργία στους νέους, που ξεπερνάει το 50% στην περιοχή μας. Η Άρτα είναι ένας ευλογημένος τόπος, έχει απεριόριστες δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης, χρειάζεται σχεδιασμός προς αυτή την κατεύθυνση, βούληση και αποφασιστικότητα, για να το πετύχουμε. Μας λείπει ο σωστός βηματισμός και ο ορθός προγραμματισμός. Η ανάπτυξη είναι το κυρίαρχο μέλημά μας, στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Αυτή θα φέρει νέες θέσεις εργασίας και καλά αμειβόμενες, αυτή θα επαναφέρει  την κανονικότητα και στην κοινωνική μας ζωή».

 

Το ζητούμενο σε αυτές τις εκλογές για τη Ν.Δ., είναι αυτοδυναμία. Είναι εφικτός αυτός ο στόχος και αν δεν επιτευχθεί, τι γίνεται;

«Προσωπικά πιστεύω όχι σε μια απλή, αλλά ισχυρή αυτοδυναμία..!
Την χρειάζεται ο τόπο μας, την χρειάζεται και η νέα κυβέρνηση για να υλοποιήσει, χωρίς προβλήματα, το πρόγραμμά της. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν προβλήματα, ενδεχομένως και αξεπέραστα. Εύχομαι να τα αποφύγουμε».
Και ένα τελευταίο. Πέστε μας κάποιους λόγους για τους οποίους εσείς διεκδικείτε το σταυρό προτίμησης των αρτινών;
«Η υποψηφιότητά μου δεν αντιπροσωπεύει την ανανέωση μόνο στα πρόσωπα, αλλά και την ηλικιακή ανανέωση. Έχω ενεργά ασχοληθεί με την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, με τοπικούς μαζικούς αναπτυξιακούς Φορείς (Επιμελητήριο), απέκτησα γνώση και εμπειρία πάνω στα ζητήματα και τα προβλήματα της περιοχής μας, είμαι καθ’ όλα έτοιμος να προσφέρω στα κοινά και να βοηθήσω τον τόπο μου, μέσω της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Το μόνο που υπόσχομαι είναι να τιμήσω την ψήφο εκείνων που θα μου την εμπιστευθούν και θα είμαι στο πλευρό τους όταν και όπου κι αν χρειάζεται»!

 

Και μια ευχή για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου;

«Να δώσουν όλοι το παρόν, στην κάλπη και όλοι να πούνε όχι στην αποχή. Αυτές οι εκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη χώρα και η καθολική συμμετοχή είναι επιβεβλημένη, γιατί παίζεται το μέλλον όλων μας. Η αποχή και για οποιονδήποτε λόγο, είναι ανεύθυνη επιλογή, είναι αντιδημοκρατική συμπεριφορά, είναι… καταδικαστέα πράξη».

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top