«Εμπιστεύομαι τους αρτινούς και διεκδικώ την ψήφο τους. Έχουμε τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια όνειρα για την Άρτα μας, έχουμε και τις ίδιες αξιώσεις και απαιτήσεις για τη ζωή μας.
Η αλήθεια, ο ρεαλισμός και η συνευθύνη, μας φέρνει κοντά, μας ενώνει…».

Τα παραπάνω ανήκουν στην υποψήφια βουλευτή Άρτας της Ν.Δ., ΕΥΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ, η οποία απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα:

 

Κυρία Καραμπίνα πλησιάζουμε στο τέρμα της προεκλογικής περιόδου, που σημαίνει ότι και από την πλευρά σας έχετε ολοκληρώσει τον προσωπικό σας αγώνα. Ποιές είναι οι εντυπώσεις που αποκομίσατε;

«Οι απευθείας επαφές μου με τους αρτινούς πολίτες, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ήταν συνεχείς, ιδιαίτερα φιλικές και σημαντικά χρήσιμες για την πολιτική μου πορεία. Ήταν επαφές αλληλοενημέρωσης, με κριτική σκέψη, με πολιτικό λόγο, πάνω στα ζητήματα και τα προβλήματα της περιοχής μας. Τη σύντομη προεκλογική περίοδο που διανύουμε, είχα την ευκαιρία να βγάλω και συμπεράσματα, για το πώς αυτοί οι πολίτες, θέλουν τον βουλευτή τους και με ποια κριτήρια τον αξιολογούν. Θέλουν λοιπόν ο εκπρόσωπός τους στη Βουλή Ελλήνων, να έχει φωνή και δυναμισμό και να αντιστέκεται σε όλα εκείνα που απαξιώνουν και προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία μας.
Θέλουν τον βουλευτή τους να λέει την αλήθεια όσο κι αν αυτή είναι σκληρή, ασυμβίβαστα να διεκδικεί εκείνα που δικαιούται η περιοχή μας και να λειτουργεί υπεράνω πολιτικών και οικονομικών σκοπιμοτήτων. Πιστεύουν ότι η Άρτα έχει μέλλον για τα παιδιά τους, έχει δυνατότητες και προοπτικές οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.
Πιστεύουν ότι ο τόπος τους αδικήθηκε από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων και ότι μερίδιο ευθύνης γι’ αυτό, έχουν όλοι όσοι ασχολήθηκαν και ασχολούνται με τα κοινά. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα ψηφίσουν εκείνους που τους έχουν δίπλα τους, εκείνους που έχουν τα προσόντα να τους εκπροσωπήσουν αποτελεσματικά και επάξια στην επόμενη Βουλή».

Ανάμεσα σε αυτούς «βλέπουν« και τη δική σας υποψηφιότητα;

«Θέλω να πιστεύω ότι έχω κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και διεκδικώ την ψήφο τους. Έχουμε τις ίδιες αξιώσεις και απαιτήσεις για τη ζωή μας. Η αλήθεια, ο ρεαλισμός και η συνευθύνη, μας φέρνει κοντά, μας  ενώνει.
Είναι ένα ισχυρό μίγμα σχέσεων πολίτη και πολιτικού, που δύσκολα απογοητεύουν, δύσκολα διαταράσσονται».

Και οι εκτιμήσεις σας, σε επίπεδο νομού;

«Καταρχάς η πρωτιά στις ευρωεκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα, έστω και για λίγους ψήφους, ήταν συγκυριακή και προϊόν χαλαρής και συναισθηματικής ψήφου, λόγω της αρτινής καταγωγής του προέδρου τους. Όμως στις εθνικές εκλογές και μάλιστα μετά από περιόδους κρίσης, λειτουργεί περισσότερο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Η Ν.Δ. εμπνέει εμπιστοσύνη και στην Άρτα θα έρθει πρώτη και με μεγάλη διαφορά κερδίζοντας και τις δύο έδρες».

Σε πανελλαδικό επίπεδο;

«Πιστεύω ότι η διαφορά μας θα είναι διψήφια και την αυτοδυναμία μας τη θεωρώ δεδομένη».

Το προεκλογικό σας σύνθημα «ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ», τι σημαίνει για τον αρτινό πολίτη-ψηφοφόρο;

«Θα έλεγα τα πάντα. Είναι μια προσωπική υπόσχεση απεριόριστης διάρκειας».

Τα τελευταία 3-4 χρόνια η παρουσία σας στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα, είναι πρωτόγνωρη και ασυγκρίτως πιο έντονη από πολλούς άλλους συναδέλφους σας υποψηφίους βουλευτές. Σε τι οφείλετε αυτή τη δραστηριότητά σας;

«Πράγματι τα τελευταία χρόνια, έχω αναπτύξει ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα, με δεκάδες άρθρα και συνεντεύξεις σε τοπικά και περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης, έχω εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές των περιφερειακών καναλιών της Ηπείρου, αλλά και της Αθήνας, είμαι παρούσα σχεδόν στο σύνολο των πολιτικών, πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή μας, παρακολουθώ από κοντά και συμμετέχω ενεργά στο τοπικό πολιτικό γίγνεσθαι, είχα σε συνεχή λειτουργία το πολιτικό μου γραφείο και σχεδόν τις μισές ημέρες κάθε εβδομάδας βρίσκομαι στην Άρτα. Συνειδητά έχω αναπτύξει αυτή τη δραστηριότητα, γιατί πιστεύω στην απευθείας επικοινωνία με τον πολίτη, γιατί ο πολίτης θέλει τον πολιτικό δίπλα του και μαζί του».

Η προσωπική σας ευχή για αυτές τις εκλογές;

«Είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων χρόνων για το μέλλον της Χώρας και όλων μας. Η ευχή μου είναι να μην υπάρξει μεγάλη αποχή, καμιά ψήφος να μην πάει χαμένη σε ευκαιριακά κόμματα, να πρυτανεύσει η λογική στις επιλογές, όσον αφορά τα κόμματα και ο «σταυρός προτίμησης» να δοθεί σε κείνους που θα τον τιμήσουν, σε κείνους που έχουν τη δύναμη, τη θέληση και κυρίως τα προσόντα, να εκπροσωπήσουν επάξια τους αρτινούς στη νέα Βουλή που θα προκύψει στις 7 Ιουλίου. Αισιοδοξώ ότι η σελίδα θα αλλάξει προς το καλύτερο για τη χώρα μας και για όλους μας. Σας ευχαριστώ»!


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top