«Για μένα πρωταρχικός στόχος είναι η αυτοδυναμία της Ν.Δ. και ακολουθεί η προσωπική μου εκλογική επιτυχία…»!

Με αυτά τα ουσιώδη και απλά λόγια δίνει το πολιτικό της στίγμα η υποψήφια βουλευτής Άρτας της Ν.Δ. ΦΑΙΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ, με συνέντευξή της στον «Π» στην οποία:

ΕΞΗΓΗΣΕ τους λόγους που πήρε την απόφαση να διεκδικήσει την ψήφο των αρτινών πολιτών.
ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ στους λόγους για τους οποίους η Ν.Δ. θα είναι ο νικητής αυτών των εκλογών, και
ΤΟΝΙΣΕ τους κινδύνους που εγκυμονεί το δημογραφικό πρόβλημα που ερημώνει τα χωριά του νομού μας.

Πιο συγκεκριμένα μας είπε:

Κυρία Κυριακίδου, οι ερχόμενες εκλογές είναι η πρώτη σας εκλογική δοκιμασία, είναι το βάπτισμα του πυρός, όπως συνηθίζεται να λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις. Πως νοιώθετε;

«Η επιλογή μου στο ψηφοδέλτιο Άρτας της Ν.Δ., είναι κάτι που με τιμά, είναι το Α και το Ω για να μην διαψεύσω εκείνους που με εμπιστεύτηκαν. Νοιώθω χαρά και ικανοποίηση, νοιώθω και μεγάλη ευθύνη, για να ανταποκριθώ σωστά στις υποχρεώσεις μου».

Πιστεύετε ότι θα κερδίσετε και την εμπιστοσύνη των αρτινών πολιτών και ψηφοφόρων;

«Αισιοδοξώ για το καλύτερο. Για εμένα πρώτος στόχος είναι η νίκη της Ν.Δ., η αυτοδυναμία της Ν.Δ., για το καλό της χώρας και της Άρτας μας και ακολουθεί η προσωπική μου εκλογική επιτυχία».

Πιστεύετε στη νίκη της Ν.Δ.;

«Η πρωτιά μας θεωρείται βέβαιη, η αυτοδυναμία είναι το ζητούμενο. Προσωπικά πιστεύω και στο δεύτερο, στην αυτοδυναμία!».

Από πού προκύπτει αυτή η αισιόδοξη εκτίμησή σας;

«Αυτή η εκτίμηση δεν είναι μόνο προσωπική, είναι και η επιθυμητή, από την μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, που επιζητεί σταθερότητα και σιγουριά, κάνοντας βέβαια σύγκριση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με αυτής της Ν.Δ. Άλλωστε και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αυτό προαναγγέλλουν».  

Σε ποια σημεία γίνεται αυτή η σύγκριση;

«Σε όλα και κυρίως σε εκείνα που αφορούν άμεσα την ελληνική κοινωνία, όπως:

- Επί των ημερών μας η Ελλάδα έχει παρουσιάσει την πιο ταχεία αποκλιμάκωση της ανεργίας από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.
- Μειώθηκαν 50 φόροι και δεν επιβλήθηκε κανένας, έναντι 27 που φορτώθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ στις πλάτες του ελληνικού λαού.
- Στηρίξαμε την κοινωνία απέναντι σε απανωτές κρίσεις (πανδημία, ενεργειακή κρίση, πόλεμος στην Ουκρανία κ.α.) και την κρατήσαμε όρθια, με επιστρεπτέες προκαταβολές, με πληρωμές εργαζομένων σε επιχειρήσεις, με αναστολές πληρωμών, με επιδόματα και οικονομικές ενισχύσεις, χωρίς να δοκιμάζεται η ελληνική οικονομία.
- Η φωνή μας μετράει πλέον  σε Ευρώπη και ΗΠΑ και σε όλες τις χώρες του κόσμου, η Ελλάδα πατάει πλέον γερά στα πόδια της.
- Υλοποιήσαμε στο ακέραιο τις προεκλογικές μας υποσχέσεις.
-  Και πάρα πολλά άλλα και με… «ανοιχτές» τράπεζες, που τα γνωρίζει η ελληνική κοινωνία.
Συνεπώς το δίλημμα των ερχόμενων εκλογών είναι ξεκάθαρο: «Προχωράμε μπροστά με τη Ν.Δ. ή ξαναγυρίζουμε πίσω με τον ΣΥΡΙΖΑ;».

Κατά τη γνώμη σας ποια είναι τα πιο σοβαρά και οξυμένα προβλήματα της Άρτας, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης;

«Είναι πάρα πολλά και χρονίζοντα, όπως τα αντιπλημμυρικά έργα της πεδιάδας, η μη σωστή αξιοποίηση και εκμετάλλευση του πρωτογενούς τομέα, τα ζητήματα των μονοκαλλιεργειών της ελιάς και της πορτοκαλιάς που κινδυνεύουν να αφανισθούν, από πολλές αιτίες και από έλλειψη εργατικών χεριών, η μόλυνση και κατ’ επέκταση η αξιοποίηση και η εκμετάλλευση του Αμβρακικού Κόλπου, η ανυπαρξία τουριστικών υποδομών για προσέλκυση επισκεπτών και τουριστών (ήταν λάθος η μη τουριστική εκμετάλλευση του ΞΕΝΙΑ), η ανεργία κυρίως στα νέα παιδιά, η έλλειψη σοβαρών επιχειρηματικών μονάδων, που θα προσφέρουν θέσεις εργασίας και άλλα που τροχοπεδούν κάθε προσπάθεια και δραστηριότητα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξη του τόπου μας.
Όμως το πιο σοβαρό πρόβλημα της περιοχής μας είναι το δημογραφικό. Για πολλά χρόνια, αυτοδιοικητικές περιοχές του Νομού μας, είναι οι πιο γερασμένες της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ πάρα πολλά χωριά μας φθίνουν και οδηγούνται σε ερήμωση. Είναι ένα πανελλαδικό πρόβλημα, που στην Άρτα είναι και επικίνδυνα οξυμένο».

Πέστε μας γιατί οι αρτινοί να σας εμπιστευθούν την ψήφο τους;

«Είμαι νέα με πολλές αγωνίες και πολλούς προβληματισμούς για το μέλλον του τόπου μας. Η ενασχόλησή μου με την πολιτική, παρά το νεαρό της ηλικίας μου, είναι πολύχρονη και σε ρόλους που απαιτούν ικανότητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Το βιογραφικό μου, είναι η πολιτική μου ταυτότητα, είναι η προσωπική μου εγγύηση ότι θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για να υπηρετήσω τον τόπο μας, για να τιμήσω την ψήφο εκείνων που θα με εμπιστευθούν, για να μη διαψεύσω όπως προανέφερα,  τις προσδοκίες εκείνων που με επέλεξαν για το ψηφοδέλτιο Άρτας της Ν.Δ.!».




 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top