Συνέντευξη στον «παρατηρητή» παραχώρησε η υποψήφια βουλευτής Άρτας του Κ.Κ..Ε Λαμπρίνα Σκορίλα.

Κ. Σκορίλα φέτος εκλεγήκατε ξανά στην διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Άρτας, και μάλιστα πρώτη σε ψήφους. Πως εκτιμάτε τις κινητοποιήσεις στην Άρτα το τελευταίο διάστημα και κατά πόσο πιστεύετε ότι οι κινητοποιήσεις αυτές θα επηρεάσουν την κάλπη στις 21 Μαίου.

Οι κινητοποιήσεις το περασμένο διάστημα ήταν από τις μαζικότερες που έχουμε ζήσει, και στην Άρτα και σε όλη την Ελλάδα. Το έγκλημα στα Τέμπη , όπου ‘’θυσιάστηκαν ‘’ 57 άνθρωποι της εργατικής τάξης, φοιτητές και εργαζόμενοι, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο λαός και η εργατική τάξη συνειδητοποίησαν για μια ακόμη φορά πως σε αυτό το απάνθρωπο σύστημα εξουσίας στο οποίο ζούμε, σε αυτό το σύστημα που βάζει στην ίδια ζυγαριά τα κέρδη με τις ανθρώπινες ζωές, ζούμε κυριολεκτικά από θαύμα. Σχεδόν 2 εκατομμύρια λαού και νεολαίας σε όλη την Ελλάδα, μαζικά φώναξαν ένα ηχηρό ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Καμία άλλη θυσία για τα κέρδη τους! Ιδιαίτερα στην Άρτα,  εκτιμάμε ότι έπαιξαν μεγάλο ρόλο οι συνεχείς κινητοποιήσεις την τριετία που διανύουμε για τη δικαίωση του νεκρού συναδέλφου μας Χρήστου Ζορμπά που σκοτώθηκε στο «Ήπειρος»,  επιβεβαιώνοντας ότι το κυνήγι του μεγαλύτερου κέρδους για τους επιχειρηματικούς ομίλους και του μικρότερου κόστους για την ασφάλεια των εργαζομένων και του λαού μας,  στρώνει το έδαφος για τις τραγωδίες.
Στο δρόμο λοιπόν για τις εκλογές, και κάτω από την σκιά αυτής της ανασφάλειας που έχουν δημιουργήσει για το λαό, τα ψεύτικα διλλήματα τελείωσαν. Αποδεικνύεται ότι η πολιτική σε βάρος του λαού, είναι ενιαία και ασκείται απ' τις κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για κυβέρνηση αυτοδυναμίας ή συνεργασίας, "δεξιά" ή "προοδευτική", με πρωθυπουργό "πολιτικό πρόσωπο" ή "τεχνοκράτη". Στο "δια ταύτα" συμφωνούν όλοι με όλους. Έχουν κυβερνήσει όλοι με όλους, έχουν ψηφίσει μαζί μνημόνια, και πρόσφατα ένα ακόμη υπερ-μνημόνιο με φοβερές συνέπειες για τον λαό. Όσο ο στόχος είναι το καπιταλιστικό κέρδος, όσο δεν υπάρχει αντίσταση σ' αυτό που ισοπεδώνει τις ανθρώπινες ζωές, όλα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Ο λαός όμως έχει πλέον την εμπειρία και μπορεί να αναγνωρίσει ποιοι ήταν αυτοί που στάθηκαν απέναντι σε αυτή την κατάσταση, μπορεί να αναγνωρίσει ποιοι ήταν μπροστά και οργάνωσαν όλους τους αγώνες για το δικαίωμα στην εργασία, την παιδεία, την υγεία, την ζωή και την αξιοπρέπεια. Το ΚΚΕ βρέθηκε και θα βρίσκεται και μετά τις εκλογές εκεί, σε όλες τις μάχες του λαού μας, και καλεί τον λαό όχι μόνο να στηρίξει με την ψήφο του στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, αλλά να συμπορευτεί μαζί του στον καθημερινό αγώνα.

Τα ψηφοδέλτια ΚΚΕ φαίνονται ανανεωμένα, με καινούρια πρόσωπα τα οποία έκαναν αυτήν την επιλογή, ένα από αυτά και εσείς. Πιστεύετε πως αυτό θα βοηθήσει και θα δώσει ένα καλύτερο ποσοστό στο ΚΚΕ;

Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ δε θα βρείτε πολιτικές προσωπικότητες ‘’κομήτες’’, που εμφανίστηκαν μια μέρα διεκδικώντας καρέκλες και αξιώματα. Ούτε ‘’σωτήρες’’ του λαού να τάζουν πως την αυριανή μέρα κουνώντας ένα ραβδάκι θα λύσουν όλα τα προβλήματα. Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, σε όλη την Ελλάδα και εδώ στην Άρτα, συμπορευόμαστε και ‘’συναντιώμαστε’’ εργαζόμενοι, αγρότες και επιστήμονες, αγωνιστές με τους οποίους έχουμε συναντηθεί αμέτρητες φορές στα σωματεία μας, στις απεργίες, στις μάχες που δώσαμε για την ακρίβεια, για τους πλειστηριασμούς, για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για την διασφάλιση της υγείας και της παιδείας. Η θετική αποτίμηση ενός υψηλού ποσοστού του ΚΚΕ στις εκλογές πιστώνεται κατευθείαν στη συνεπή πάλη, μέσα κι έξω από τη βουλή, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για να ανοίξει ο δρόμος για μια συνολική αλλαγή της κατάστασης. Γιατί μόνο ο ίδιος ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Το σύνθημά μας αυτό αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη. Αποδεικνύεται σε μια σειρά από χώρους δουλειάς όπου πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές, όπου οι εργαζόμενοι με τα ισχυρά και ταξικά τους σωματεία είχαν σημαντικές κατακτήσεις. Μόνο την τελευταία τριετία, και σε συνθήκες πανδημίας το Εργατικό Κέντρο Άρτας  και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας, σήκωσαν «αντάρα», ανέβασαν το επίπεδο του κινήματος, είχαν κατακτήσεις, και αυτό αναγνωρίζεται από το λαό της Άρτας. Σε συνθήκες πανδημίας, το ταξικό εργατικό κίνημα, απέδειξε ότι, μπορεί να οργανώνει την πάλη, να παλεύει κάτω από όλες τις συνθήκες, να ακυρώνει στην πράξη αντιλαϊκούς νόμους, να οργανώνει πληθώρα πολιτιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων. Εν μέσω πανδημίας και απαγορεύσεων, οργανώσαμε εκδηλώσεις αλληλεγγύης στην Κούβα και την Παλαιστίνη, με την παρουσία των αντίστοιχων πρεσβευτών στην χώρα μας, οργανώσαμε συγκεντρώσεις από την πρώτη ώρα για την πρωτομαγιά, αλλά και για την επέτειο του πολυτεχνείου. Δεν είναι τυχαίο που οι φοιτητές ανέδειξαν σε πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές την Π.Κ.Σ., παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, καταβαραθρώνοντας την κυβερνητική παράταξη, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για τη ζωή και τις σπουδές τους. Επίσης δεν είναι τυχαίο, ότι σε  μια σειρά ποιοτικούς δείκτες των δημοσκοπήσεων πάρα πολλοί (1 στους 4 περίπου) αναγνωρίζουν ότι το ΚΚΕ είναι αξιόπιστη, συνεπής και μαχητική πολιτική δύναμη και ότι δυνητικά θα μπορούσαν να ψηφίσουν ΚΚΕ. Σε όλους αυτούς λέμε, λοιπόν, πως η σκέψη τους πρέπει να γίνει απόφαση και επιλογή που θα φτάσει μέχρι την κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στη νέα γενιά; Με ποιο κριτήριο να πάει η νεολαία στις κάλπες;


Οι νέοι ξέρουν πολύ καλά πως δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τα αστικά κόμματα και τις κυβερνήσεις τους, από όλους αυτούς που θυμούνται να τους απευθυνθούν παραμονές εκλογών για να αλιεύσουν ψήφους, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα έκλειναν τα αυτιά όταν αγωνιζόντουσαν για δημόσια και δωρεάν παιδεία, όταν διεκδικούσαν αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα. Η νέα γενιά έχει ζήσει σε καταστάσεις διαρκούς κρίσης και ανασφάλειας, με τα μνημόνια, την ακρίβεια, την πανδημία, τις συνέπειες που έχουν στην ζωή τους οι πολιτικές όλων των κομμάτων που εξυπηρετούν το κεφάλαιο τις γνωρίζει πολύ καλά. Έφτασε η στιγμή να τους γυρίσει την πλάτη! Στη νέα γενιά είναι γνωστό και ξεκάθαρο το τι προτείνει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, καθώς δεν έπαψαν στιγμή να είναι δίπλα της στους αγώνες και στις διεκδικήσεις της, χωρίς φανφάρες και υποκρισίες. Γιατί χρόνια τώρα παλεύουν μαζί, απέναντι σε αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, γιατί έχουν ακριβώς τα ίδια ζητούμενα. Μαζί έχουν βρεθεί αμέτρητες φορές στους δρόμους απαιτώντας σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, να έχουν πρόσβαση σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας και παιδείας, να μην αγωνιούν αν θα χάσουν το σπίτι τους, να μη δουλεύουν μέχρι τα γηρατειά τους σαν σκλάβοι, χωρίς δικαιώματα, να μην κινδυνεύουν από την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Οι νέοι άνθρωποι δε θα τους χαρίσουν, ούτε την ψήφο, ούτε την ζωή τους. Όλοι μαζί θα δώσουμε και αυτήν την μάχη των εκλογών, όπως έχουμε δώσει και τόσες στους δρόμους, για να είναι αύριο όλοι αυτοί που έχουν τσακίσει τις ζωές μας, μόνοι τους. Με δυνατό ΚΚΕ, να δυναμώσει η νεολαία και ο λαός!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top