«Ο Δήμος Αρταίων μας ενώνει, μας ανοίγει ορίζοντες, μας δίνει δύναμη για προσφορά και μας ενδυναμώνει τις προσδοκίες μας για το μέλλον. Ξεκινήσαμε μαζί και συνεχίζουμε μαζί, για να ολοκληρώσουμε το έργο μας, την επόμενη πενταετία…»!

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο ΔΗΜΗΤΡΗ (Μάκη) ΚΕΦΗ, του συνδυασμού «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» και με επικεφαλής τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ.
Θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Κέφης είναι αντιδήμαρχος Αρταίων, με πάρα πολλές αρμοδιότητες και προσφέρει τις υπηρεσίες του, χωρίς μισθό.
Πρώην δημοτικός σύμβουλος Δήμου Βλαχερνών (1998-2002), υπάλληλος της ΔΕΗ, με πλούσια δραστηριότητα σε πολιτιστικούς, μορφωτικούς και αθλητικούς συλλόγους, Αθήνας και Άρτας ως απλό μέλος, ως μέλος Δ.Σ., αλλά και ως πρόεδρος.

Είναι παντρεμένος με τη Φρόσω Ξυθάλη και έχει έναν γιο, τον Τάσο, 31 χρόνων, μηχανολόγο – ηλεκτρολόγο. Το 2010, μετά από πρόσκληση του Γιάννη Παπαλέξη, συμμετέχει στο ψηφοδέλτιό του και εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος στον «Καλλικράτειο» και διευρυμένο Δήμο Αρταίων.

Μαζί του είχαμε έναν ενδιαφέροντα διάλογο, τον οποίο και σας μεταφέρουμε:

Κύριε Κέφη, για πολλά χρόνια ζούσατε στην Αθήνα και επιστρέφετε στην Άρτα, για να ασχοληθείτε με τα κοινά και το Δήμο Αρταίων; Ποιο λόγοι σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση; 

Η αγάπη μου για την Άρτα και μια «τρελή» επιθυμία, να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον τόπο που γεννήθηκα. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, χάρη και στην εμπιστοσύνη των συνδημοτών μου,, που με εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Αρταίων. Θέλω να πιστεύω ότι δεν διέψευσα τις προσδοκίες τους, τίμησα την εμπιστοσύνη τους και αισιοδοξώ ότι αυτή η σχέση μας, θα έχει και συνέχεια. Ξεκινήσαμε μαζί, συνεχίζουμε μαζί, μαζί θα ολοκληρώσουμε και το έργο μας, την επόμενη πενταετία.

Που στηρίζετε την αισιοδοξία σας;

Στο έργο μας, της πρώτης θητείας, ένα έργο που ξεπέρασε και τους στόχους που είχαμε θέσει στο Δημοτικό μας Πρόγραμμα. Και αυτό το έργο έχει γίνει κτήμα όλων των κατοίκων της περιοχής μας, γιατί είναι ορατό, έχει επηρεάσει προς το καλύτερο, την ποιότητα της ζωής μας, έχει περιορίσει τα προβλήματα της καθημερινότητας, έχει βάλει ισχυρά θεμέλια για το μέλλον μας. Έχουμε έτοιμες δεκάδες μελέτες για βασικά έργα  υποδομής, μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, που ριζικά θα αλλάξουν τη ζωή μας..

Μπορείτε να μας πείτε κάποια χαρακτηριστικά έργα  που έγιναν και κάποια που έχετε προγραμματίσει;

Θα χρειάζονταν ώρες να τα αναφέρω. Έχουν αναφερθεί με λεπτομέρειες στους δημόσιους απολογισμούς του δημάρχου μας Γιάννη Παπαλέξη και θα τα αναφέρουμε και στο Δημοτικό μας Πρόγραμμα, της επόμενης πενταετίας.

Οι δικές σας δράσεις, στους τομείς των αρμοδιοτήτων που είχατε, ως αντιδήμαρχος, ποιες ήταν;

Πάρα πολλές, κυρίως στους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της προστασίας του Περιβάλλοντος, της ανάδειξης και της προστασίας της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς και άλλων.
Στο μέτρο που μπορούσαμε και μας επέτρεπαν οι νόμοι, στηρίξαμε το σύνολο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της περιοχής μας και ιδιαίτερα των αρτινών δημιουργών.

Το ενδιαφέρον σας για τον Πολιτισμό, εμφανίζεται έντονο. Είναι το στοιχείο σας;

Από μικρή ηλικία με συγκινούσε οτιδήποτε είχαν σχέση με την ιστορία μας, τις παραδόσεις μας, τον πολιτισμό μας. Αλλά και για έναν άλλο λόγο. Πιστεύω ότι δεν μπορεί να προκύψει οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, χωρίς παράλληλη πολιτιστική ανάπτυξη. Ξεχωριστοί στόχοι, προκαλούν ανισορροπίες και δυσαρμονία μεταξύ του ανθρώπου και του φυσικού του περιβάλλοντος. Και να μην ξεχνάμε ότι με πολιτιστικές συμμετοχές και δράσεις, αποκτά νόημα η ίδια η ύπαρξή μας και απελευθερώνονται τάσεις δημιουργίας, εθελοντισμού και κοινής δράσης. Η Άρτα μας, έχει πολιτιστική υποδομή, έχει σημαντικότατους πολιτιστικούς συλλόγους, (ΣΚΟΥΦΑΣ, ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ κ.α.), έχει αξιοζήλευτες πολιτιστικές παραδόσεις. Όμως όλες αυτές οι δυνάμεις και προοπτικές, έχουν ανάγκη της στήριξης όλων μας και περισσότερο της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αρταίων. Στους προγραμματισμούς μας, της επόμενης πενταετίας, η πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας, θα είναι μια από τις πρώτες προτεραιότητές μας.

Κάποια άλλη δραστηριότητά σας, που πρέπει να αναφερθεί;

Είναι αυτή του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού. Μια δραστηριότητα που σίγουρα δεν έχει προηγούμενο. Έγινε ουσιαστική αναδιάρθρωση της αρμόδιας υπηρεσίας, αλλά και καταγραφή όλων των  σχετικών αιτημάτων των κατοίκων του Δήμου μας. Έχουν γίνει πολλές επεκτάσεις του δημοτικού φωτισμού, στην πόλη και σε όλα τα κοινοτικά διαμερίσματα αλλά και αναβαθμίσεις και συντηρήσεις όλου του δικτύου. Ολοκληρώθηκε ο φωτισμός του «Τριγώνου» με νέου τύπου φωτιστικά, αναβαθμίστηκε το δίκτυο στον Περιφερειακό, εντός της πόλης της Άρτας και στο λιμάνι της Σαλαώρας και αφού πετύχαμε την αδειοδότηση, ηλεκτροδοτήσαμε, όλα τα γήπεδά μας.

Η συνεργασία σας με το Δήμαρχο, με τους συναδέλφους σας και με τις δημοτικές υπηρεσίες, πως ήταν;

Άψογες! Από όλες τις πλευρές υπήρξε καλή θέληση και διάθεση για προσφορά και παραγωγή έργου. Δήμαρχος, αντιδήμαρχος, σύμβουλοι και συνεργάτες, δουλεύαμε καθημερινά περισσότερες ώρες και από τους εργαζόμενους στο Δήμο και αυτό δεν είναι υπερβολή. Πετύχαμε την ταχεία προσαρμογή στις απαιτήσεις του «Καλλικράτη», οργανώσαμε όλες τις υπηρεσίες με βάση τα νέα δεδομένα, όπως αυτά προέκυψαν, με τη συνένωση του Δήμου Αρταίων, με τους «Καποδιστριακούς», ολοκληρώσαμε τα εν εξελίξει έργα που είχαμε παραλάβει από την προηγούμενη δημοτική αρχή, δρομολογήσαμε και ολοκληρώσαμε νέα και σχεδιάσαμε και προγραμματίσαμε δεκάδες άλλα για την επόμενη πενταετία. Οι δράσεις μας, στο οικονομικό νοικοκύρεμα του Δήμου μας, στην καθαριότητα και στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και της αλληλεγγύης, ήταν κάτι περισσότερο από πετυχημένες και σε μια περίοδο πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης της χώρας και με κρατικούς πόρους, μειωμένους έως και 60%.

Το προσωπικό σας μήνυμα στους δημότες ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου;

Να ψηφίσουν με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας, με αυτοδιοικητικά κυρίως κριτήρια και να εμπιστευθούν την ψήφο τους στους ικανούς, τους δοκιμασμένους, τους άξιους για να χειριστούν τις τύχες τους. Ο Δήμος Αρταίων μας ενώνει, μας ανοίγει νέους και πολλούς ορίζοντες δράσης, μας δίνει δύναμη για προσφορά. Προσωπικά ζητώ και πάλι τη ψήφο των συνδημοτών μου και υπόσχομαι να μη διαψεύσω τις προσδοκίες τους και να τιμήσω την εμπιστοσύνη τους, με όλες μου τις δυνάμεις και ανιδιοτελώς, όπως έκανα μέχρι σήμερα. Ευχαριστώ τον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» για τη φιλοξενία του. Τέλος  θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους ανεξαιρέτως τους δημότες μας Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση, με υγεία και δύναμη στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top