«Εμείς δεν πιστεύουμε σε ένα Δήμο, για παροχή αυτονόητων υπηρεσιών στους κατοίκους ή ένα Δήμο διαχειριστή της τοπικής εξουσίας ή διεκπεραιωτή των γραφειοκρατικών αναγκών του πολίτη. Εμείς τον θέλουμε βασικό μοχλό κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας».
Τα παραπάνω τόνισε στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», ο δικηγόρος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «ΑΡΤΙΝΩΝ ΟΡΑΜΑ», απαντώντας σε ερωτήσεις μας, για τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου.
Ακόμη:
- ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ τον επικεφαλής του συνδυασμού ΠΑΥΛΟ ΣΤΑΣΙΝΟ, πρόσωπο εμπιστοσύνης, με αναγνωρισμένη πολιτική ευθύτητα και εντιμότητα.
- ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ τις προθέσεις του και το όραμά του για το Δήμο Αρταίων, και
- ΘΕΩΡΕΙ δεδομένη τη νίκη, στην αναμενόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Πιο συγκεκριμένα, μας είπε:

Κύριε Αθανασούλα η συμμετοχή σας στο ψηφοδέλτιο του ανεξάρτητου υποψηφίου Δημάρχου Αρταίων Παύλου Στασινού, είναι προϊόν εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του ή ταυτίζονται οι απόψεις σας για το χώρο της τοπικής Αυτοδιοίκησης και το Δήμο Αρταίων;

Πιστεύω στις αξίες που πρεσβεύει ο κ. Στασινός, εμπιστεύομαι τις προθέσεις του και το όραμά του, για το Δήμο Αρταίων και αναγνωρίζω την ευθύτητα των λόγων και των πράξεων του. Δεν πρόκειται περί απλής ή ευκαιριακής συμπόρευσης, αλλά περί ουσιαστικής συνεργασίας, με φόντο τα ζητήματα, τα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών, αλλά και της πορείας του Δήμου, στους δύσκολους οικονομικούς και κοινωνικούς καιρούς που διανύουμε.

Τι αντιπροσωπεύει ο συνδυασμός σας;

Οι ανεξάρτητοι συνδυασμοί κινούνται σε όλους τους πολιτικούς χώρους, είναι ακηδεμόνευτοι και συγκροτούνται από άτομα που αδρανοποιούν τις κομματικές τους ταυτότητες. Πέρασε η εποχή της κομματικής εξάρτησης και κηδεμονίας των δημάρχων και των δήμων. Και αυτή την αλλαγή την επέβαλαν οι ίδιοι οι πολίτες και οι «Καλλικράτειες» απαιτήσεις, για τη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο συνδυασμός μας είναι ο μοναδικός από τους συμμετέχοντες στις δημοτικές εκλογές που είναι ανεξάρτητος, ενώ οι άλλοι συνδυασμοί, άμεσα ή έμμεσα, στηρίζονται από πολιτικά κόμματα. Σε μας συμμετέχουν έμπειρα, αλλά και ικανά στελέχη όλων των επαγγελματικών, κοινωνικών και παραγωγικών τάξεων, αποτελούμε μια ομάδα συνδημοτών, η οποία έρχεται να «δώσει» στην Άρτα και όχι να «πάρει».

Κατά τη γνώμη σας, η σημερινή Δημοτική Αρχή, δεν ανταποκρίθηκε σωστά και αποδοτικά στο ρόλο της, ώστε να πρέπει να αλλάξει ή θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα και δεν το πέτυχε;

Σύμφωνα με τον «Καλλικράτη», οι δημοτικές αρχές δεν είναι μόνο διαχειριστές της τοπικής εξουσίας, αλλά και μοχλοί ανάπτυξης. Εμείς δεν διεκδικούμε το Δήμο Αρταίων, για να διεκπεραιώνουμε γραφειοκρατικές ανάγκες πολιτών ή να παρέχουμε αυτονόητες υπηρεσίες σε αυτούς.

Τι εννοείτε;

Θέλω να πω ότι το νοικοκύρεμα των οικονομικών, η καθαριότητα, οι φωτισμοί, η συντήρηση και η βελτίωση των υποδομών που υπάρχουν, η  φροντίδα του πράσινου, η ποιότητα της ζωής των κατοίκων, η εύρυθμη λειτουργία της πόλης και άλλα αυτής της αξίας, είναι αυτονόητες υποχρεώσεις μιας Δημοτικής Αρχής και δεν καταγράφονται σαν έργα της. Έργο ενός Δήμου λογίζεται εκείνο που αποδίδει μελλοντικούς καρπούς και συμβάλλει διαχρονικά στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής του. Ως προς αυτή την αρμοδιότητα, την αναπτυξιακή, ο «Καλλικράτης» είναι σαφέστατος. Κατά βάση οι δράσεις των δήμων, θα πρέπει να είναι αναπτυξιακές και σε δεύτερο βαθμό, διαχειριστικές.

Μιλάτε για οράματα, αλλά σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και με τη μείωση των κρατικών πόρων κατά 60%, πως θα τα εκπληρώσετε;

Σίγουρα η οικονομική κρίση αποτελεί τροχοπέδη για σχεδιασμούς και προγραμματισμούς μεγάλων έργων, που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη. Όμως υπάρχουν τα προγράμματα ΕΣΠΑ και άλλα ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα, που ξεπερνούν τα εμπόδια της κρίσης και προσφέρονται για προσφορά  και παραγωγή έργων ουσίας και πνοής για τις τοπικές οικονομίες. Αρκεί να υπάρχουν μελέτες! Ο συνδυασμός μας «ΑΡΤΙΝΩΝ ΟΡΑΜΑ» και ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλος Στασινός, δεν περιορίζουν τα οράματά τους, για το Δήμο μας, εναποθέτοντας τις ελπίδες μόνο στα ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα. Εμείς θα επιδιώξουμε και διαδημοτικές συνεργασίες, με όμορους δήμους, αλλά και με δήμους γειτονικών μας νομών, όπως αυτός της Πρέβεζας, που μας ενώνουν κοινά συμφέροντα που άνετα εξυπηρετούνται, μέσω των προαναφερόμενων προγραμμάτων και του ΕΣΠΑ.

Ποιος θα είναι ο προεκλογικός σας λόγος;

Σίγουρα αυτοδιοικητικός, αλλά και ενωτικός! Όπως ενωτικός είναι και ο συνδυασμός μας. Θα είναι και πολιτικός και ποτέ κομματικός!

Υπηρετήσατε το Δήμο Αρταίων, φέροντας και το αξίωμα του αντιδημάρχου για έξι χρόνια, μια εμπειρία χρήσιμη για τα δημοτικά μας πράγματα. Πιστεύετε ότι είναι και αρκετή, για να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας;

Χρήσιμη ναι, αρκετή όχι! Για να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο ρόλο του, ένας δημοτικός σύμβουλος, οφείλει να διαβάζει νόμους και αποφάσεις, διαδικτυακά να «ψαρεύει» ιδέες, καινοτομίες και δράσεις, να κάνει συγκρίσεις και να εντοπίζει εκείνες, που μπορούν να εφαρμοστούν στον δικό του Δήμο. Ο σημερινός δημοτικός σύμβουλος οφείλει να βρίσκεται καθημερινά σε αναζήτηση, να γνωρίζει τις υποχρεώσεις του, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου και κύρια να μην κάνει αντιπολίτευση, για την αντιπολίτευση. Η ωριμότητα των δημοτών μας, δεν αφήνει πλέον περιθώρια για τέτοιες συμπεριφορές. Ο δε πολιτισμένος πολιτικός λόγος, δεν έχει αδιέξοδα.

Με όσα μας είπατε μέχρι τώρα, η πρώτη θητεία της σημερινής πλειοψηφίας του Δήμου Αρταίων, δεν είναι πετυχημένη και η διεκδίκηση μιας δεύτερης θητείας, από το δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη, δεν προσθέτει κάτι το αισιόδοξο για τους πολίτες και δημότες. Σας ερμηνεύουμε σωστά;

Δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε κρίσεις, για κανέναν από τους αντιπάλους. Εμείς κρίναμε ως αναγκαία τη διεκδίκηση του Δήμου Αρταίων από το συνδυασμό μας, αν αυτό απαντά στην ερώτησή σας. Θα παρουσιάσουμε τις θέσεις και το δημοτικό μας πρόγραμμα, όπως πιστεύουμε θα κάνουν και οι αντίπαλοι μας και θα ζητήσουμε την εμπιστοσύνη των αρτινών, αναπτύσσοντας ένα πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα, με απόλυτο σεβασμό και στον αγώνα των άλλων συνδυασμών.

Η προσωπική σας αισιοδοξία, ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα, μέχρι που φθάνει;

Μέχρι την τελική νίκη! Εσείς, εμείς, όλοι μας, θα νικήσουμε! Όσον αφορά τώρα τη δική μου υποψηφιότητα, εμπιστεύομαι την κρίση των συνδημοτών μου ψηφοφόρων, την ωριμότητα και την υπευθυνότητά τους και γι αυτούς τους λόγους, θεωρώ ως περιττές τις όποιες σχετικές υποσχέσεις μου, που θα μπορούσα να δώσω, για να αποσπάσω τη ψήφο τους. Η εμπιστοσύνη τους, στο πρόσωπό μου, είναι δεδομένη και διαρκής και δε χρήζει καμιάς νέας πιστοποίησης. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ LIVE ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLACK HEART PROCCESSION , τους ELEPHANT και τους διοργανωτές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top