«Ξεκινάμε με το κεφάλαιο ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Όλα στο φως, όλα στο διαδίκτυο, ώστε να μπορούν όλοι οι δημότες να ελέγχουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ, που πηγαίνει…»! Το παραπάνω μήνυμα – υπόσχεση ανήκει στον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΤΣΑΟΥΝΟ, ο οποίος συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου Δημάρχου Αρταίων ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΥ. Στη συνομιλία που είχαμε μαζί του, μας είπε ότι πρέπει «να αναδείξουμε και να εμπιστευτούμε το Δήμο σε ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη διαφορά, σε αξιόπιστους ανθρώπους, σε ανθρώπους που πιστεύουν ότι «η Άρτα πρέπει να βγει από την αφάνεια και να εμφανίσει τα πραγματικά της συγκριτικά πλεονάσματα»!

Πιο συγκεκριμένα μας είπε:

Ποιοί λόγοι σας οδήγησαν στην απόφαση, να ασχοληθείτε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να συμμετάσχετε στο ψηφοδέλτιο του κ. Παύλου Στασινού;

Σε αυτές τις εκλογές προσφέρουμε τις γνώσεις μας και τις εμπειρίες μας γιατί πιστεύουμε ότι ο μεγαλύτερος πλούτος ενός τόπου είναι οι άνθρωποι και οι ικανότητές τους. Σε αυτές τις εκλογές, αντίπαλοι δεν είναι τα πρόσωπα, αντίπαλοι είναι τα προβλήματα και οι συνήθειες που μας οδήγησαν στην προχειρότητα και στην βαλτώδη κατάσταση της μετριότητας σε όλους του τομείς. Είναι στο χέρι μας λοιπόν να αναδείξουμε και να εμπιστευτούμε το Δήμο σε ανθρώπους που έχουν την δυνατότητα να κάνουν την διαφορά. Πιστεύοντας στις ικανότητές μου, κατέρχομαι υποψήφιος σε αυτές τις Δημοτικές εκλογές μετά την τιμητική προς το πρόσωπό μου πρόσκληση του υποψηφίου Δημάρχου Παύλου Στασινού. Έχοντας συμβάλει καθοριστικά στην δημιουργία του προγράμματος του συνδυασμού Αρτινών Όραμα γνωρίζω ότι το πρόγραμμά μας δεν είναι μόνο ένα πρόγραμμα πενταετίας αλλά βάζει και τις βάσεις για ένα μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό μοντέλο που θα οδηγήσει την Άρτα στο μέλλον. Γιατί εμείς υλοποιούμε το παρόν και σχεδιάζουμε το μέλλον.

Κατά τη γνώμη σας, η νέα Δημοτική Αρχή, που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές, σε ποιους τομείς θα πρέπει πρώτιστα να ρίξει το βάρος της;

Όταν εκλεγεί ο συνδυασμός Άρτινών Όραμα θα κινηθεί άμεσα σε 3 κατευθύνσεις οι οποίες μπορούν και πρέπει να τρέξουν παράλληλα. Πρώτον ξεκινάμε με το κεφάλαιο διαφάνεια. Όλα στο φως. Όλα στο διαδίκτυο, ώστε να μπορούν όλοι οι δημότες να ελέγχουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ που πηγαίνει. Την αξιοπιστία μας δεν την διαπραγματευόμαστε. Κάποιοι θα πούνε ότι δεν ξέρει όλος ο κόσμος από ίντερνετ, λάθος, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό το φαινόμενο που θεωρεί τους πολίτες-δημότες ως άτομα τα οποία δεν έχουν γνώση από την τεχνολογία, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Εμείς σαν συνδυασμός επενδύουμε στην τεχνολογία και στις λύσεις που προσφέρει καθώς επίσης και στους νέους ανθρώπους που έχουν και διαφορετική αντίληψη για τα οφέλη που προσφέρει η τεχνολογία.

Δεύτερος άξονας η καθημερινότητα των πολιτών. Δίνουμε άμεσα λύση στα προβλήματα της καθημερινότητας. Στη δύσκολη οικονομικά εποχή που ζούμε οφείλουμε σαν νέα Δημοτική Αρχή να εξαλείψουμε τα απλά προβλήματα της καθημερινότητας. Τα αυτονόητα. Ο δήμος οφείλει και πρέπει να λειτουργεί σαν πραγματικός συμπαραστάτης του Δημότη και όχι να το επιβαρύνει με την δική του αδυναμία.

Τρίτος άξονας εξωστρέφεια-ανάπτυξη. Πρέπει να βάλουμε ψηλά τον πύχη. Αλήθεια έχει αναρωτηθεί κανείς αν μπορεί ο δικός μας Δήμος να συγκριθεί με ένα αντίστοιχο Δήμο με παρόμοια χαρακτηριστικά της Ιταλίας, της Πορτογαλίας ή της Ισπανίας; Χρειαζόμαστε μία εκστρατεία εξωστρέφειας σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Η Άρτα πρέπει να βγει από την αφάνεια και να εμφανίσει τα πραγματικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Ποια είναι τα τοπικά προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης;

Πρέπει να σταματήσουμε να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να πούμε την αλήθεια. Αν θέλουμε να εστιάσουμε στον αστικό ιστό του Δήμου τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα, χρονίζοντα αλλά και με συγκεκριμένους υπεύθυνους. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει η ανάληψη της ευθύνης από όσους ηγήθηκαν στο παρελθόν του Δήμο. Ποιο συγκεκριμένα μιλάω για το κυκλοφοριακό και το πρόβλημα στάθμευσης που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης και ξέρετε ότι το κέντρο της Άρτας είναι ζήτημα που αφορά όλο το Δήμο και όλο το Νομό. Πως είναι δυνατόν να ζητάμε ανάπτυξη και επισκεψιμότητα στην πόλη μας όταν είναι φοβερά δύσκολο και να μπεις αλλά και να σταθμεύσεις στο ιστορικό κέντρο της Άρτα; Άμεσα λοιπόν κάνουμε παρεμβάσεις έτσι ώστε η πρόσβαση στο κέντρο να είναι εύκολη και χρονικά γρήγορη. Πρέπει να δούμε την πόλη της Άρτας σαν τον πρώτο σταθμό της επίσκεψης στον διευρυμένο Δήμο.

Ποιες δράσεις μπορούν να φέρουν οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη στο Δήμο μας;

Έχουμε καταφέρει σαν Άρτα να έχουμε ακόμα μία αρνητική πρωτιά. Είμαστε η μοναδική πόλη στην Έυρώπη την οποία διατρέχει ποταμός αλλά είναι αναπτυγμένη μόνο από την μία πλευρά. Το χρονίζον πρόβλημα της οριοθέτησης του ποταμού Αράχθου πρέπει να λάβει τέλος. Εμείς σαν συνδυασμός οραματιζόμαστε μία σύγχρονη πόλη που θα αγκαλιάζει τον ποταμό και από τις δύο όχθες. Προχωράμε βάσει προγράμματος και στην οριοθέτηση των χρήσεων γης (ΣΧΟΟΑΠ) και του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού. Ακόμα περισσότερο, η επένδυση στον πολιτισμό της περιοχής μπορεί να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά προς όφελος της κοινωνικής ανάπτυξης. Δεν πάσχουμε από χώρους πολιτισμού αλλά πρέπει να δώσουμε τα κίνητρα έτσι ώστε οι υπάρχοντες πολιτιστικοί χώροι να γεμίσουν από κόσμο. Ο πολιτισμός μας είναι πλούτος και για την καταπολέμηση της ανεργίας. Εδώ έρχεται η συμβολή της Δημοτικής Αρχής η οποία πρέπει να αγκαλιάσει, να μπει σαν ομπρέλα και να κατευθύνει όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες γύρω από ένα συνολικό μοντέλο ανάπτυξης που περιλαμβάνει τον πολιτισμό με τον τουρισμό.

Υπάρχουν στην περιοχή μας αναπτυξιακές προϋποθέσεις και δυνατότητες;

Είναι επιτακτική ανάγκη να εκμεταλευτούμε το στρατηγικό σημείο στο οποίο βρισκόμαστε. Δεν είναι δυνατόν μία περιοχή σαν την δική μας η οποία συνδυάζει αρμονικά το βουνό με τη θάλλασα να μην είναι στον τουριστικό χάρτη της χώρας. Δεν είναι δυνατόν η περιοχή η δική μας η οποία είναι πλούσια σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος να δέχεται σε ετήσια βάση μόνο ένα μικρό αριθμό από  τουρίστες. Πρέπει να θέσουμε τις κατάλληλες βάσεις έτσι ώστε με την ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού να είμαστε έτοιμοι και να έχουμε την δυνατότητα να προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο «πακέτο» έτσι ώστε η αύξηση της επισκεψιμότητας να λειτουργήσει προς όφελος των δημοτών.
Στο πρόγραμμά μας μιλάμε συγκεκριμένα για δράσεις οι οποίες θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ανάπτυξη της περιοχής είτε μέσω του Αμβρακικού Κόλπου είτε μέσω της χερσαίας ζώνης. Και εδώ είναι που το νέο ΕΣΠΑ ή Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης όπως είναι η πραγματική του ονομασία θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Το ανταγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο θα κινηθεί δεν πρέπει να μας βρει πάλι τελευταίους στην κατακεφαλήν απορρόφηση κονδυλίων. Και σε αυτό το σημείο σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις κάποιοι κανονικά θα έπρεπε να είναι ποιο προσεκτικοί σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν μελέτες και κονδύλια τόσο σε επίπεδο Δήμου αλλά και σε επίπεδο Περιφέρειας. 

Οι προσωπικές σας προσδοκίες, μέχρι που φθάνουν, αν κερδίσετε τις εκλογές και αναλάβετε τη διοίκηση του Δήμου;

Σε αυτές τις εκλογές δεν έχουν σημασία οι προσωπικές φιλοφοξίες οι οποίες είναι θεμιτές σε έναν βαθμό. Σε αυτές τις εκλογές σημασία έχει οι πολίτες να επιλέξουν τους ανθρώπους οι οποίοι με την δουλειά τους, με την εμπειρία τους, με τις παραστάσεις τους θα δώσουν την μάχη για την πρόοδο του Δήμου. Και μιας και γίνεται μεγάλη συζήτηση για τους νέους που συμμετέχουν σχεδόν σε όλα τα ψηφοδέλτια επιτρέψτε μου να πω το εξής. Ας γίνει λοιπόν η αλλαγή από αυτές τις εκλογές. Ας ψηφιστούν οι νέοι άνθρωποι, ας δοθεί η ευκαιρία στη νέα γενιά, ας δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά που με τις γνώσεις τους και την επιστημονική τους κατάρτιση έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την διαφορά. Ας πούμε σε αυτές τις εκλογές ένα τέλος στη μετριότητα.

Και οι προσωπικές σας υποσχέσεις στο δημότη-ψηφοφόρο, από τον οποίο ζητάτε την ψήφο του;

Σαν συνδυασμός και εγώ προσωπικά έχουμε πλήρη γνώση όλων των προβλημάτων. Ξέρουμε ότι δεν υπάρχει μαγικό ραβδί για να λυθούν όλα τα ζητήματα μονομιάς. Ερχόμαστε όμως μέσα σε μία δύσκολη οικονομικά συγκυρία να  μεταφέρουμε την ελπίδα έτσι ώστε να ξεκινήσει η αλλαγή για τον Δήμο μας. Ο Δήμος θα πρέπει να είναι αρωγός και συμπαραστάτης προς τον πολίτη. Ερχόμαστε να δώσουμε λύση σε χρονίζοντα προβλήματα. Ερχόμαστε να δώσουμε τη μάχη για το καλύτερο.
Υποσχόμαστε ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ -ΕΥΗΜΕΡΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top