«Η συντριπτική πλειοψηφία των αρτινών ζητά μια αλλαγή και μια νέα τάξη πραγμάτων – κυρίως με την εμπλοκή νέων ανθρώπων στα κοινά – που θα σταθεί ικανή να θέσει το Δήμο μας σε μια διαφορετική τροχιά…»! Το αισιόδοξο αυτό μήνυμα ανήκει στον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΑΚΛΙΑ, ο οποίος συμμετέχει στο συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ. Είναι μια δεύτερη συνέντευξη που παραχώρησε στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», εξίσου ενδιαφέρουσα, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαϊου.

Η συνομιλία που είχαμε μαζί του έχει ως ακολούθως:

Είναι η δεύτερη συνέντευξη που δίνετε στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» το τελευταίο διάστημα, μετά από δική μας βέβαια πρόταση και σας ευχαριστούμε. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σας, από τον προεκλογικό σας αγώνα;

Σας ευχαριστώ για ακόμα μία φορά για την ευγενική σας πρόσκληση και τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε για θέματα των αυτοδιοικητικών εκλογών που σε λίγες μέρες πλησιάζουν.
Θέλω να πιστεύω πως ο προεκλογικός αγώνας ο δικός μου, αλλά και όλων των υποψηφίων γίνεται μέσα στα πλαίσια ενός λεγόμενου πολιτικού πολιτισμού. Αυτό έρχεται εξάλλου να το επιβεβαιώσει, κατά μία έννοια, και το τηλεοπτικό debate μεταξύ των επικεφαλής και των πέντε συνδυασμών που διεκδικούν το δήμο της πόλης μας που πραγματικά διεξήχθη μέσα σε ένα πάρα πολύ θετικό κλίμα.
Έχω ταχθεί στο πλευρό του Χρήστου Τσιρογιάννη, όπως άλλωστε και σεις γνωρίζετε, από πάρα πολύ νωρίς το καλοκαίρι του 2013. Έχω βρεθεί και έχω συνομιλήσει όλο αυτό το διάστημα με πάρα πολύ κόσμο, αλλά ιδιαίτερα μετά την υλοποίηση του προγράμματος της «ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» εισπράττω την αναγνώριση όλης αυτής της προσπάθειας από συνδημότες όλων των ηλικιών.

Ποια είναι τα μηνύματα που εισπράξατε και ποια από αυτά σας ενθουσίασαν, σας προβλημάτισαν ή σας απογοήτευσαν.

Πλην αυτών που σας ανέφερα μόλις, τα μηνύματα είναι πάρα πολλά. Τολμώ να σας πω πως η συντριπτική πλειοψηφία των Αρτινών ζητά μια αλλαγή και μια νεα τάξη πραγμάτων – κυρίως με την εμπλοκή νέων ανθρώπων στα κοινά - που θα σταθεί ικανή να θέσει τη πόλη μας σε μια διαφορετική τροχιά.
Μέχρι στιγμής δεν έχω απογοητευτεί από κάτι, ο κόσμος πλεόν έχει πειστεί και το βλέπει καθημερινά πως εμείς σαν «Αρτινών ΣυνΕργασία» δεν διαθέτουμε μονάχα ένα ξύλινο λόγο και ευχολόγια. Δεσμευόμαστε μονάχα για το εφικτό γιατί το πρόγραμμα απευθύνεται με ρεαλισμό και είναι χρονολογημένο στην υλοποίησή του. 

Πως κρίνετε τη σημερινή Δημοτική Αρχή και το δήμαρχο κ. Παπαλέξη;

Πέρα από υποψήφιος με τον Χρήστο Τσιρογιάννη, δεν παύει να είμαι και εγώ ένας δημότης Αρταίων. Ζω με την οικογένειά μου και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην Άρτα.
Φυσικά και δεν δύναμαι να εκμηδενίσω επουδενί το έργο της νυν δημοτικής αρχής αλλά σίγουρα θα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα πράγματα όχι μόνο μέσα στα στενά πλαίσια του αστικού κέντρου της Άρτας, αλλά και στην περιφέρεια του δήμου, είτε αυτή λέγεται Ροδαυγή είτε Κορωνησία, ή ο κάμπος γενικότερα. Τα έργα που έχουν γίνει, έχουν έλλειψη σχεδιασμού και προτεραιοτήτων και έχουν υλοποιηθεί αποσπασματικά.  

Τι το καινούργιο θα φέρει η δική σας παράταξη στο Δήμο μας;

Όπως σας είχα και παλαιότερα τονίσει στην πρώτη συνέντευξη που μου κάνατε, η Αρτινών ΣυνΕργασία διαθέτει την όρεξη και πάνω από όλα τη θέληση να αγωνιστεί για ένα Δήμο Σύγχρονο και Εξωστρεφή, που αξιοποιώντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα θα αποτελεί ένα Πρότυπο Δήμο Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Ανάπτυξης. Και πιστεύω θα τα καταφέρουμε, γιατί αγαπάμε τον τόπο που ζούμε.

Ποιοι είναι οι βασικοί σας και άμεσοι στόχοι;

Σίγουρα η επόμενη μέρα, αν είμαστε Δημοτική Αρχή, δεν είναι εύκολη. Θα σηκώσουμε τα μανίκια ψηλά και με σωστή δουλειά και πάνω όλα ΣυνΕργασία θα ξεκινήσουμε αυτό που οι συνδημότες μας, μας τίμησαν με την επιλογή τους να πραγματοποιήσουμε. Η κοινωνία έχει πλεόν βαρεθεί τα μεγάλα λόγια και τις απραγματοποίητες υποσχέσεις. Λες λίγα – και ρεαλιστικά με γνώμονα πάντα τις εκάστοτε συνθήκες – για να κάνεις περισσότερα.

Για να απαντήσω στην ερώτησή σας, αν με ρωτάτε για τους δικούς μου προσωπικούς στόχους ως υποψήφιος της Αρτινών ΣυνΕργασίας, σας απαντώ πως λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας ως μηχανικός θα επικεντρώσω τις δυνάμεις μου στις υποδομές και στην επίλυση προβλημάτων που για καιρό έχουν αδρανήσει.

Δεν θα σας μιλήσω γενικά αλλά θα σας δώσω και μερικά παραδείγματα σχετικά με τις προαναφερθείσες υποδομές. Δεν θα αναφερθώ πάλι στο θέμα του υπογείου parking γιατί πιστεύω να σας έχω καλύψει στην προηγούμενη συζήτηση που είχα μαζί σας. Θα σας τονίσω όμως τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην Άνω Πόλη μιας και εκεί διαμένουν και άνθρωποι από ευπαθείς ομάδες καθώς και ηλικιωμένοι.

Η κατασκευή κυκλικών κόμβων στην περιφερειακή οδό κατά κύριο λόγο και κατάργηση των πολλών φαναριών που σε ώρες αιχμής αποτελεί ένα καθημερινό μαρτύριο σε κείνους που θέλουν να εισέλθουν ή να εξέλθουν από το κέντρο της Άρτας ή απλά να τη διασχίσουν.

Έχω ζήσει αρκετά χρόνια στο εξωτερικό και γνωρίζω  πολύ καλά πως οι άνθρωποι – στη κεντρική Ευρώπη κυρίως – έχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια βάλει στη ζωή τους το ποδήλατο, παρόλο που εκεί ο καιρός δεν είναι και τόσο ευνοϊκός όσο στη χώρα μας. Γιατί να μην αρχίσουμε να θεμελιώνουμε την ίδια φιλοσοφία και εδώ; Οπότε γεννάται ένα πολύ σπουδαιο ζήτημα που αφορά στην κατασκευή και δημιουργία ποδηλατοδρόμων και εγκατάσταση συστήματος ενοικίασης ποδηλάτων. Έτσι πιστεύω σιγά σιγά θα μπεί και στη ζωή της Αρτινιάς και του Αρτινού το ποδήλατο, που με τη χρήση του καταλαβαίνετε τα πολλαπλά οφέλη που θα επιφέρει στην καθημερινότητά μας.

Πείτε μας τρεις λόγους, που επιβάλλουν αλλαγή στη Διοίκηση του Δήμου Αρταίων;

Θα μπορούσα να σας αναφέρω περισσότερους από τρείς λόγους αλλά μιας και τι θέσατε έτσι θα σας απαντήσω αριθμητικά. Θα εστιάσω περισσότερο στον Δήμο και στις υπηρεσίες του προς τον πολίτη.
Εσωτερική αναδιοργάνωση του Δήμου με πλήρη διαφάνεια και ορθολογικής διαχείριση των οικονομικών του.
Ο Δήμος της Άρτας κατά βάση διαθέτει ένα πάρα πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό αλλά απαιτείται η ανάπτυξη, η περαιτέρω εκπαίδευση και η αξιοποίησή του στο μέγιστο, έτσι ώστε  να αποδίδει σύγχρονες και ευέλικτες υπηρεσίες στον δημότη.
Να τεθεί σε εφαρμογή και να μπούν σε χρηστική λειτουργία τα κτίρια των καποδιστριακών δήμων με σκοπό να μειωθούν στο ελάχιστο δυνατό οι μετακινήσεις των δημοτών που διαμένουν στην περιφέρεια. 

Ποιο είναι το προσωπικό σας μήνυμα προς τους συνδημότες σας και τι υπόσχεστε σε αυτούς;

Δεν υπόσχομαι τίποτα παραπάνω από κείνα που οι δυνάμεις μου, μου επιτρέπουν να κάνω. Θέλω να προσφέρω για τον τόπο μου, έχω τη θέληση και τη διάθεση να το κάνω.
Ευχαριστώ τους συνδημότες μου που καθημερινά συναναστρέφομαι και συνομιλώ με αυτούς. Γνωρίζω πολύ καλά πως η κρίση τους είναι ορθολογική και δύσκολα πλέον ξεγελιούνται με τα «θα» και τα «δηθεν». Και αυτό θα αποδειχθεί σε λίγες ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top