Διαβάζουμε στη ΛΕΣΧΗ ΑΡΤΙΝΩΝ στο Facebook, δηλώσεις του ψυχιάτρου ΣΤΑΘΗ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ, που αφορούν το ΞΕΝΙΑ της Άρτας.

Σε αυτές τις δηλώσεις του, αφού προσφέρει απλόχερα τα εύσημά του σε τοπική εφημερίδα, εξίσου απλόχερα εξαπολύει «αναθέματα» κατά όλων των άλλων τοπικών μέσων, παλαιών και νέων, για την «αφωνία» τους (υποτίθεται) πάνω σε αυτό το θέμα.

Ο κ. Μπαρτζώκας έχει το δικαίωμα να επαινεί, να λιβανίζει και να «λούζει» με «χρυσόσκονη» όποια εφημερίδα γουστάρει ή όποια εφημερίδα τον καλύπτει.

Αυτό είναι γούστο του και καπέλο του και κρίνεται για αυτό.

Όμως δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα, να απαξιώνει η να υποβαθμίζει το σύνολο των άλλων τοπικών εφημερίδων, για να «χρωματίσει» τις προσωπικές του αδυναμίες στην εφημερίδα που τον φιλοξενεί.

Κακό της κάνει και μεγάλο!

Διότι το πολύ και αβασάνιστο «κύριε ελέησον», εξοργίζει και το Θεό.

Όμως πέρα από τα προαναφερόμενα αναγνωρίζουμε στον Στάθη Μπαρτζώκα την ικανότητα να εντοπίζει λάθη, παραλείψεις και ανικανότητα των ασκούντων τοπικά εξουσία, σε ζητήματα και προβλήματα που απασχολούσαν και απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Και ειδικότερα στην περίπτωση του ΞΕΝΙΑ, έχει απόλυτο δίκιο, στα όσα υποστηρίζει.

Εδώ και είκοσι χρόνια, όλη η ελληνική περιφέρεια ψάχνει για «πηγές εσόδων», μέσω φυσικά του τουρισμού.

Αξιοποιούν και εκμεταλλεύονται ότι προσφέρεται για τουριστική ανάπτυξη, από ερειπωμένα κτήρια και σπίτια, χαμόσπιτα, μέχρι και στάβλους.

Στην Άρτα το μόνο κτήριο που προσφέρονταν για τουριστική αξιοποίηση και εκμετάλλευση ήταν το ΞΕΝΙΑ, ο περιβάλλον χώρος του κτιρίου και το Κάστρο.

Και εμείς το κάνουμε βιβλιοθήκη, το κάνουμε ωδείο και πολιτιστικό στέκι.

Από τα μόνα που δεν πάσχει η Άρτας μας.

Έχει και… περίσσευμα τέτοιων πολιτιστικών χώρων.

Εμείς οι αρτινοί «κρατάμε ομπρέλα» ενώ «βρέχει» τουριστικό προϊόν σε όλη τη χώρα.

Τώρα όσο αφορά τον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» και τη συμβολή του, για το θέμα του «ΞΕΝΙΑ», θα πούμε στον κ. Μπαρτζώκα τα εξής: «Το ΞΕΝΙΑ θάφτηκε» από το διορισμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ, Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

Θάφτηκε από την «ωμή παρέμβαση» στο ΚΑΣ, της τότε υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, κάτι που μόνο ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» κατάγγειλε δημόσια και κανείς δεν αποτόλμησε να τον διαψεύσει. Όλοι οι άλλοι… «πετάγανε χαρταετό».

Και στη συνέχεια… «πέταξε» και το ΞΕΝΙΑ.

Ακόμα προτείνουμε στον Στάθη Μπαρτζώκα να διαβάσει σχετικά κείμενα από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας μας www.paratiritis-artas.gr, (υπάρχουν και άλλα πολλά, τα οποία θα πρέπει να ανασύρουμε από το αρχείο της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας μας) όπως:

1. ΠΡΟΪΟΝ ΩΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΙΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ (11-12-2016)

2. ΟΙ «ΝΑΡΚΟΘΕΤΕΣ» ΚΑΙ ΟΙ «ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ», ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ (18-12-2016) και

3. ΟΙ «ΑΛΗΘΕΙΕΣ» ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΙΑ (29-122016).

Κι αν δεν του φτάνουν, να του υποδείξουμε και δεκάδες άλλα, παλαιοτέρων χρόνων.

Αυτά για την ιστορία.

Μια πονεμένη ιστορία που θα παρουσιαστεί και στο υπό έκδοση βιβλίο μας για τον αείμνηστο δήμαρχο Κώστα Βάγια.

Τέλος και σύντομα σε ειδικό αφιέρωμα του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», θα παρουσιάσουμε τις διαχρονικές ευθύνες τοπικών παραγόντων, αλλά και το ρόλο και τη συμβολή όλων των δημάρχων Αρταίων στην υπόθεση του ΞΕΝΙΑ της Άρτας.  

 

ΛΕ-ΣΤΑΣ

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top