Δημοσιεύουμε σήμερα απάντηση της ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, σε δημοσίευμά μας, για το ΞΕΝΙΑ της Άρτας, η οποία ΔΕΝ ΣΤΑΛΘΗΚΕ στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», ως όφειλε, αλλά σε άλλα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Αλλά πρίν από αυτό θα πρέπει να πούμε τα εξής:

Η κ. Γεροβασίλη πάλι μέσω άλλης εφημερίδας, την ΑΠΟΨΗ Άρτας, δίνει απαντήσεις σε δημοσιεύματά μας, λέγοντας ότι από το 2019 και με μήνυμά μας, της ζητήσαμε να μην μας στέλνει Δελτία Τύπου, γιατί δεν τα δημοσιεύουμε, ούτε έχουμε σκοπό να το κάνουμε στο μέλλον.

Ναι έτσι είναι, αλλά δεν αναφέρει και τους λόγους, όπως:

1. Είναι άλλο τα Δελτία Τύπου και άλλο οι Απαντήσεις στα δημοσιεύματά μας, τις οποίες, βάση Νόμου είμαστε υποχρεωμένοι να τις δημοσιεύσουμε.

2. Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ», από το «δεξί της χέρι» και διευθυντή (νομίζουμε) του προσωπικού της πολιτικού γραφείου, αλλά και υπεύθυνου του τοπικού site «ΤΗΛΕΒΟΑΣ», δέχτηκε ένα λιβελογράφημα, ένα κακοηθέστατο και άθλιο κείμενο, εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Ένα κείμενο που εμφάνιζε τον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, με ιστορία 40 και πλέον χρόνων, ούτε λίγο ούτε πολύ, σαν ένα έντυπο προεκλογικής χρήσης και εκμετάλλευσης και τίποτα περισσότερο. Και η κα Γεροβασίλη δεν ένοιωσε την ανάγκη να διαχωρίσει τουλάχιστον τη θέση της, αν και την προκαλέσαμε. Για τα Δελτία Τύπου τα δικά της είναι καλός; Και κερατάς και δαρμένος;

3. Τα Μέσα Ενημέρωσης, που σέβονται την ύπαρξή τους, δεν λειτουργούν σαν διαχειριστές και προωθητές στην κοινή γνώμη, των προσωπικών Δελτίων Τύπου των πολιτευτών και των πολιτικών, δεν είναι χορηγοί πολιτικών, ούτε κοινωνική πρόνοια πολιτικών, τα οποία, οι τελευταίοι τα «θυμούνται» κάθε προεκλογική περίοδο και

4. Παρά ταύτα ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ», όλα αυτά τα χρόνια, όποτε η κ. Γεροβασίλη δεχότανε χτυπήματα «κάτω από τη μέση», πολιτικά ή προσωπικά, εμείς παίρναμε θέση. Θυμίζουμε στην κ. Γεροβασίλη τα κείμενά μας «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ», που αφορούσαν τις επιθέσεις που δεχότανε για τον Αξονικό Τομογράφο από την ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και για τα χυδαία κείμενα του «ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ» σε βάρος της και πολλά άλλα. Μήπως η κ. Γεροβασίλη μπορεί να μας πεί ποια άλλα μέσα ενημέρωσης, τοπικά, περιφερειακά, πανελλαδικά, πήραν το μέρος της σε αυτά τα δημοσιεύματα που θίγανε και την προσωπική της τιμή και υπόληψη, πέραν του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ»;

Θα μπορούσαμε να πούμε και άλλα, για τους λόγους που δεν δημοσιεύουμε τα Δελτία Τύπου που μας έστελνε, αλλά δεν είναι του παρόντος.

Πάντως η διαφορά μεταξύ Δελτίου Τύπου και Απάντησης σε δημοσίευμα, είναι μεγαλύτερη από εκείνη του «άσπρου» και «μαύρου»! 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΙΑ

Αναλυτικότερα στην απάντηση που δεν μας εστάλη όπως ορίζει ο Νόμος για να προβούμε και εμείς στη δημοσίευσή της δικιά της θέσης, (είμαστε υποχρεωμένοι) αναφέρει τα εξής:

«Όταν θέλουν να κρύψουν την πραγματικότητα, καταφεύγουν στην εφεύρεση εχθρών

Για ακόμη μία φορά, κάποιοι επιδιώκουν να επαναφέρουν με αρνητικό τρόπο το θέμα του ΞΕΝΙΑ και του Κάστρου της Άρτας, μέσω δημοσιεύματος σε τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα, παρουσιάζοντας τη δική τους εικονική πραγματικότητα.

Λειτουργώντας ως «πλυντήριο» για όλους όσοι διαφέντεψαν τις τύχες της πόλης μας και καταδίκασαν επί 30 χρόνια το Κάστρο της Άρτας να είναι κλειστό, αποκομμένο από τον ιστό της πόλης και την καθημερινότητα των κατοίκων της και με το κτίριο του ΞΕΝΙΑ να ρημάζει.

Και δείχνοντάς με ως υπεύθυνη που το ΞΕΝΙΑ δεν λειτουργούσε ως ξενοδοχείο!

Για να αποδείξουν δε τον ισχυρισμό τους, καταφεύγουν στο αυθαίρετο συμπέρασμα ότι, εφόσον τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ορίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού της εκάστοτε κυβέρνησης, η απόφαση του ΚΑΣ, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, για την αξιοποίηση του χώρου, ήταν αποτέλεσμα πολιτικής παρέμβασης, συγκεκριμένα δικής μου.

Υποτιμώντας έτσι την αξιοπιστία και υποβαθμίζοντας το κύρος των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου της χώρας, που αποτελείται από διακεκριμένους και καταξιωμένους επιστήμονες αρχαιολόγους.

Και λησμονώντας ότι η παρούσα σύνθεση του ΚΑΣ είναι διορισμένη από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά κανείς από τους μεγαλόστομους δεν διανοείται να προσφύγει κατά της προηγούμενης απόφασης, προφανώς επειδή γνωρίζουν ποια θα ήταν η κατάληξη, που θα απογύμνωνε τα ατεκμηρίωτα «επιχειρήματά» τους.

Όμως, όλοι οι Αρτινοί γνωρίζουν ότι η εγκατάλειψη και ερήμωση ενός εμβληματικού σημείου της πόλης μας ήταν το αποτέλεσμα του 30χρονου λουκέτου στο Κάστρο.

Η ευκαιρία για την ανάσχεση της καταστροφής δόθηκε, όταν, μαζί με την συμπατριώτισσά μας, Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων  του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής, Ευγενία Φωτονιάτα, ενημερώσαμε το δήμαρχο για την ύπαρξη ενός χρηματοδοτικού εργαλείου, ύψους 2,5 εκατ. Ευρώ, με 100% χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, με μηδενική, δηλαδή, συμμετοχή από το Δήμο.

Ο δήμαρχος επέλεξε να αξιοποιήσει αυτό το εργαλείο, υποβάλλοντας ο ίδιος το αίτημα αλλά, μετά από λίγο, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει, υπαναχώρησε. Αργότερα, μετά από παλινωδίες ενός έτους, ήταν ο ίδιος που με νέα του Πρόταση ζήτησε να ενταχθεί στη Δράση «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» του Έργου με τίτλο «Αξιοποίηση του Παλαιού Ξενοδοχείου Ξενία στην Άρτα». Με 2.500.000 ευρώ και επιλέγοντας τη χρήση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έδινε 100% χρηματοδότηση.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το χρηματοδοτικό εργαλείο ως όφειλε και ο Δήμος επέλεξε να το αξιοποιήσει με τον συγκεκριμένο τρόπο, περιγράφοντας στην Πρότασή του τους χώρους, τις χρήσεις κλπ, με δεδομένο ότι αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου.

Την ημέρα που υπογράφηκε η χρηματοδότηση με 2.500.000€, είχα δηλώσει ότι πλέον «δίνεται η δυνατότητα, ένα στολίδι της πόλης μας, το ΞΕΝΙΑ, μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης και αποκλεισμού, να αξιοποιηθεί, να γίνει ξανά κομμάτι της καθημερινότητας των Αρτινών και να καταστεί και πάλι πόλος έλξης για τους επισκέπτες της πόλης μας.»

Το ΕΣΠΑ, όμως, θέτει όρους, προϋποθέσεις, χρονοδιαγράμματα, αλλά και ρήτρες στην περίπτωση που αυτά δεν τηρηθούν, όπως όλοι ξέρουμε.

Θα ήταν πραγματικά ζοφερό για την πόλη εάν η προσδοκία, που δημιούργησε η επιλογή του δημάρχου, καταρρεύσει και ο χώρος εγκαταλειφθεί πάλι.

Εν κατακλείδι, το δημοσίευμα δεν ανακαλύπτει ντουλάπες με σκελετούς, όπως θέλει να δείξει. Αντίθετα, μάλλον άλλους σκελετούς και ευθύνες προσπαθεί να καλύψει».

Όλγα Γεροβασίλη

Βουλευτής Άρτας

Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία»

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top