Πριν από λίγη ώρα δημοσιεύσαμε την απάντηση της κ. Γεροβασίλη για τα όσα ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» υποστηρίζει σε πρόσφατο δημοσίευμά του, για το ΞΕΝΙΑ της Άρτας.

Και ανταπαντούμε στην εν λόγω απάντησή της:

Το ΞΕΝΙΑ «θάφτηκε» επί ημερών του ΣΥΡΙΖΑ κα επί υπουργίας ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ για μια «χούφτα» ψηφαλάκια και κυριολεκτούμε.

Για τουριστική αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ πάρθηκαν αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, των δημάρχων ΚΩΣΤΑ ΒΑΓΙΑ, ΠΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ.

Μάλιστα εσείς κα Γεροβασίλη τόσο ως δημοτική σύμβουλος, επί δημαρχίας Κώστα Βάγια, όσο και ως υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου με το συνδυασμό «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ», ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ είχατε τοποθετηθεί υπέρ της τουριστικής αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ…

Όλοι οι μαζικοί τοπικοί φορείς είχαν την ίδια θέση.

Και απέναντι σε όλους τους προαναφερόμενους ήταν μια ομάδα 10-12 ατόμων, από το δικό σας πολιτικό χώρο που ζητούσε το ΞΕΝΙΑ να γίνει Πολιτιστικό Κέντρο και να μη δοθεί σε ιδιώτες. Τα ονόματά τους είναι δημοσιευμένα, αν θέλετε να τα δείτε.

Εσείς ως εν ενεργεία Υπουργός ταχθήκατε με το αίτημα αυτής της ομάδας. Αυτό δεν είναι «κωλοτούμπα», δεν είναι ωμή πολιτική παρέμβαση;

Λέτε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) αποτελείται «από διακεκριμένους και καταξιωμένους επιστήμονες αρχαιολόγους…» και αφελέστατα (εντός εισαγωγικών) μας λέτε ότι σήμερα, με διορισμένο από τη Ν.Δ. ΚΑΣ, κανείς από τους μεγαλόστομους δεν διανοείται να προσφύγει κατά της προηγούμενης απόφασης, προφανώς επειδή γνωρίζουν ποιά θα είναι η κατάληξη, που θα απογύμνωνε τα ατεκμηρίωτα «επιχειρήματά» τους…».

Κυρία Γεροβασίλη τα μέλη του ΚΑΣ διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση, με πρόεδρο επίσης διορισμένο Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, που σημαίνει έχουμε να κάνουμε με «καρεκλοθήρες», που διορίστηκαν για να παίζουν πολιτικά και κομματικά παιγνίδια των κυβερνώντων.

Αυτά δεν είναι δικά μας, είναι του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχαιολόγων, ο οποίος μάλιστα υποστηρίζει ότι «τα τελευταία χρόνια το ΚΑΣ γίνεται αντικείμενο κριτικής και αμφισβήτησης για τις γνωμοδοτήσεις του…» και προσθέτει ότι «θέμα του συλλόγου τους είναι η διασφάλιση και η προάσπιση της ανεξαρτησίας του ΚΑΣ, από ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ…»!!!

Δηλαδή οι ίδιοι οι αρχαιολόγοι επιβεβαιώνουν ότι δέχονταν πολιτικές παρεμβάσεις. Υποτιμούν και οι ίδιοι την αξιοπιστία τους και υποβαθμίζουν και το κύρος τους;;;

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πούμε και κάτι ακόμη.

Επενδύσεις σε Ρόδο, Κέρκυρα, Γλυφάδα, είχαν μπλοκαριστεί από το ΚΑΣ, ακριβώς όπως και το ΞΕΝΙΑ της Άρτας, και με νέες αιτήσεις απεγκλωβίστηκαν το 2019 και θα λειτουργήσουν και πάλι σαν Ξενοδοχεία.

Που σημαίνει ότι οι «καταξιωμένοι» σας, κατόπιν επεμβάσεων, έκαναν και αυτοί την κωλοτούμπα τους, αγαπημένο άλλωστε σπορ του κόμματος στο οποίο ανήκετε.

Όμως δεν περιοριστήκατε μόνο στα προαναφερόμενα, κάνατε και υπαινιγμούς, ότι εμείς υποστηρίζουμε την τουριστική αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ (όπως κα Γεροβασίλη κάνατε κι εσείς, πρίν βρεθείτε στην εξουσία), πάμε να καλύψουμε ευθύνες άλλων!!!

Για ποιες ευθύνες κάνετε λόγο;

Μήπως δεν διαβάσατε το δημοσίευμά μας;

Εμείς καθαρά και ξάστερα αποδώσαμε ευθύνες σε ΕΣΑΣ και στους 10-12 που στηρίξατε και στο ΚΑΣ.

Το Κάστρο έμεινε 30 χρόνια κλειστό, γιατί η κεντρική εξουσία ήταν ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΗ στις δεσμεύσεις της έναντι της τοπικής εξουσίας του Δήμου Αρταίων.

Όλοι οι δήμαρχοι αρταίων, μηδενός εξαιρουμένου «μάτωσαν» για το ΞΕΝΙΑ και νικήθηκαν από τους… «φραπογαλάδες» του χώρου σας.

Κι αυτό είναι εν κατακλείδι το γαμώτο.

Τα γράφουμε όλα αυτά στα δημοσιεύματά μας και σας συνιστούμε κα Γεροβασίλη να τα διαβάσετε και εσείς, γιατί σύμφωνα με την απάντησή σας, δεν το έχετε κάνει.

Όσον αφορά τα 2.500.000 € που φροντίσατε (κατόπιν ενεργειών σας;) να βγάλετε για τα έξοδα της «ΚΗΔΕΙΑΣ» του ΞΕΝΙΑ μας, δεν ήταν αρκετά. Μαζί με αυτό θάψατε και τις αναμνήσεις όλων των αρτινών και αυτές δεν… κοστολογούνται!

Τέλος κα Γεροβασίλη εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας, σε αυτή την περίπτωση, ΠΡΙΝ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ, με δύο μάλιστα δημοσιεύματα μας. Και απαντάτε μετά από… 6 χρόνια;

Τόσα σας χρειάστηκαν για να καταλάβετε ότι πολιτικά σας… θίξαμε;

Θα επανέλθουμε πολύ σύντομα για το θέμα του ΞΕΝΙΑ!

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top