Τελευταία είχαμε πληροφορίες ότι ο πρώην δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Παράταξης του δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη, ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, που είχε διαγραφεί παλαιότερα με εισήγηση του κ. δημάρχου και μάλιστα για σοβαρότατους λόγους, θα συμπορευτεί στις επόμενες εκλογές και πάλι με τον… «τιμωρό» του και όλα τα παλιά… «περασμένα – ξεχασμένα».

Και αυτές οι πληροφορίες μας έγιναν βάσιμες!
Βέβαια στην πολιτική αυτού του είδους οι αναδιπλώσεις έχουν γίνει πλέον κανόνας.
Αλλά σπάνια δίνονται εξηγήσεις και ποτέ, μα ποτέ δεν αποδίδονται ευθύνες.
Οι δε πρωταγωνιστές αυτών των φαινομένων, είναι αγιάτρευτα «μαλωμένοι» με τη… «συγνώμη»!
Αναφερόμαστε στην περίπτωση, γιατί είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική για τα τοπικά αυτοδιοικητικά δρώμενα.
Επί της ουσίας τώρα!
Πριν πέντε ακριβώς χρόνια ο δήμαρχος Χρήστις Τσιρογιάννης εισηγείται τη διαγραφή (αποπομπή) του ΧΑΡΗ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ από τη Δημοτική του Παράταξη «ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» με την ακόλουθη σκληρή και απαξιωτική εισήγησή του:

«Για την λήψη αυτής της αναγκαίας όσο και «ανακουφιστικής» απόφασης, ελήφθησαν υπ’ όψιν η προκλητική, εριστική, μη συναδελφική και τελικά μη ουσιώδης δημόσια παρουσία του κ. Παπάζογλου.

- Προκλητική, καθώς ο διαγραφείς επέμενε να παρακωλύει το έργο της δημοτικής παράταξης, έργο που χαίρει της εκτίμησης της αρτινής κοινωνίας. Έφτασε, μάλιστα, για θέματα που στο παρελθόν ψήφιζε «παρών», δηλαδή «ούτε κρύο ούτε ζέστη», εκ των υστέρων να θυμάται ότι είχε άποψη!
- Εριστική, γιατί η συμπεριφορά του διαγραφέντα άρχισε να εκδηλώνεται «όλως τυχαίως» από την ημέρα που έληξε η θητεία του ως Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς.
- Μη συναδελφική, καθώς στα επιχειρήματα των μέχρι χθες συναδέλφων του, προτιμούσε να «απαντά» με ανακρίβειες και προσωπικούς μειωτικούς χαρακτηρισμούς.
- Και τέλος, μη ουσιώδης, γιατί ο κ. Παπάζογλου σε ένα ρεσιτάλ πολιτικής ανευθυνότητας εμμένει να εγείρει θέματα τα οποία έχουν τύχει της καλύτερης δυνατής έκβασης, με βάση πάντα τις ρεαλιστικές δυνατότητες που έχει ο Δήμος μας και τις ειλικρινείς και κοπιώδεις προσπάθειες που έχουμε καταβάλει».

Σχολιάζοντας τότε τη στάση των Δημοτικών του Συμβούλων, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, δήλωνε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την κάθε μία και τον κάθε ένα από τους δημοτικούς συμβούλους της Παράταξής μας. Η στάση τους, τους τιμά. Πιο πολύ, όμως, τους τιμά η σταθερή πεποίθησή τους να βάζουν την Άρτα πιο ψηλά από το μπόι τους».

Θυμίζουμε ότι ο κ. Παπάζογλου παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ΑΙΤΗΜΑ, με υπογραφές, πάνω από 5.000 αρτινών για τουριστική αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ κι όχι για αχρήστευσή του σε βιβλιοθήκη και ωδείο.

Σήμερα ο Δήμαρχος έγινε ο «ΑΡΧΙΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ» του ΞΕΝΙΑ.

Με αυτά τα δεδομένα, με αυτά τα προαναφερόμενα, δεν οφείλουν οι ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ και ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, να δώσουν εξηγήσεις, πριν πιαστούν χέρι-χέρι στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές;
«Αμάσητα» θα καταπιούν τα προηγούμενα;
Και μάλιστα εκείνο το «ανακουφιστικό», που τότε επικαλέστηκε ο δήμαρχος, ήταν της στιγμής… «αέρια» από φασολάκια μαυρομάτικα;
Αν αυτό συμβεί, δίνετε το δικαίωμα στον κάθε αρτινό δημότη και πολίτη, να σκεφθεί, κακόπιστα, καλόπιστα, αλλά και «αρρωστημένα», ότι… «κάτι σοβαρό συμβαίνει στο βασίλειο της Δαλματίας», και σε σωστή τοπική μετάφραση κάτι ανεξήγητο και γιατί όχι και πονηρό, συμβαίνει σε μια τέτοια συμπόρευση για το Δήμο Αρταίων.

Βέβαια όλα αυτά τα προαναφερόμενα έχουν σημασία, εφόσον κι αν γίνει αυτό το «πάντρεμα»!

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top