Εκτός αυτοδιοικητικού χρόνου κινούνται ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας τη Ν.Δ., για μια ακόμα φορά, να «αλωνίσει» στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου.

Έτσι ακριβώς διαμορφώνεται το προεκλογικό κλίμα για αυτή την αναμέτρηση, προεξοφλώντας έναν «υγιεινό περίπατο» των υποψηφίων του κόμματος που κυβερνά, από τη στιγμή που οι αντίπαλοί τους, ούτε καν… αντιλαμβάνονται ότι καλούνται σε νέα εκλογική δοκιμασία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «ψάχνεται» για αρχηγό, με διαδικασίες που θα τον «βρει» τις… παραμονές αυτών εκλογών.

Και το ΠΑΣΟΚ… «αναπαύεται στις δάφνες» του αποτελέσματος των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, ονειροπολώντας τον εκτοπισμό του ΣΥΡΙΖΑ από το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστική η περίπτωση των επόμενων εκλογών για το Δήμο Αρταίων.

Από το χώρο της Ν.Δ. και από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, δύο υποψήφιοι δήμαρχοι, ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ και ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ, ανακοίνωσαν τις προθέσεις τους για διεκδίκηση του Δήμου Αρταίων, κατά τακτά διαστήματα ανακοινώνουν ονόματα υποψηφίων συμβούλων, έχουν σχεδόν κλείσει τα ψηφοδέλτιά τους και μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχουν ολοκληρώσει και τις διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Από τα τοπικά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καμιά απολύτως κίνηση, καμιά απολύτως διεργασία, προκαλώντας το εύλογο ερώτημα: «Παρέδωσαν τα όπλα; Δεν νοιάζονται τι θα γίνει σε αυτές τις εκλογές; Δεν έχουν ή δεν βρίσκουν άτομα να ηγηθούν;»!

Όμως αυτή η «νεκραμάρα» λειτουργεί υπέρ των υποψηφίων της Ν.Δ. 

Ήδη στελέχη και των δύο αυτών κομμάτων προσχώρησαν σε αντίπαλους συνδυασμούς και πολλά άλλα ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο, όσο σε αυτά τα δύο κόμματα τηρείται «άκρα του τάφου σιωπή».

Όπως η ΜΑΡΩ ΝΑΚΑ στον Τσιρογιάννη και ακολουθεί (θέμα ωρών ή ολίγων ημερών) η ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ.

Και αυτή τη φορά το «μπλε» στον χάρτη, θα είναι ανεξίτηλο, θα είναι «ευγενική χορηγία» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, στη Ν.Δ.

Ενώ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΗ, έχουν την υποψηφιότητα της ΤΖΕΝΗΣ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ, που κινείται στο χώρο της Κεντροαριστεράς, η ίδια είναι της Κεντροαριστεράς.

Αλλά πρέπει επίσημα να πάρει τη στήριξή τους, για να σταματήσουν τουλάχιστον οι διαρροές των στελεχών τους προς τη Ν.Δ.

Και τούτο γιατί αυτοί που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των δύο υποψηφίων της Ν.Δ., στη συνέχεια θα κουνήσουν και «μαντήλι» στα κόμματά τους.

Τέλος ο αυτοδιοικητικός χρόνος ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, για να μην πούμε ότι… τελείωσε.

Ας πάρουν θέση και ότι… περισώσουν!!!

Αν θέλουν μετά και από αυτές τις εκλογές, να μην… «σκούζουν»!

 

Λ.Σ.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top