Πάνω από 200 θα είναι οι συμμετοχές υποψηφίων στα ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων Αρταίων ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ και ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΣΙΑΦΑΚΑ, αριθμός ρεκόρ για τα τοπικά δεδομένα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα των επόμενων δημοτικών εκλογών, είναι η ΠΟΛΥΚΟΜΜΑΤΙΚΗ σύνθεση αυτών των ψηφοδελτίων, με ισοπέδωση σχεδόν όλων των διαχωριστικών ιδεολογικών γραμμών.
Από την Αριστερά μέχρι τη Δεξιά, από πρώην και νυν αυτοδιοικητικούς όλων σχεδόν των κομματικών αποχρώσεων, από κομματικά στελέχη Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, συμμετέχουν στα εν λόγω ψηφοδέλτια αυτών των δύο διεκδικητών του δημαρχιακού αξιώματος του Δήμου Αρταίων.
Πρωτόγνωρα πράγματα, αλλά και προχωρημένα και σε κάθε περίπτωση χρήσιμα για την τοπική κοινωνία.
Κάποιοι θα πούνε ότι η όλη αυτή εικόνα είναι προϊόν της αδυναμίας των κομμάτων της Κεντροαριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) να κατεβάσουν δικούς τους συνδυασμούς.
Σε κάποιο βαθμό, έτσι είναι!
Όμως οι πολυκομματικές μετακινήσεις ξεκίνησαν από τις αρχές του 2023 και κορυφώθηκαν τον περασμένο Ιούλιο, γεγονός που στάθηκε καθοριστικό εμπόδιο στις προσπάθειες υποψηφίων δημάρχων της Κεντροαριστεράς (Γιάννη Παπαλέξη και Πάνου Καραγιώργου) να συγκροτήσουν ψηφοδέλτια και οδηγήθηκαν σε παραίτηση.
Σε κάθε περίπτωση το ΑΡΝΗΤΙΚΟ των επόμενων δημοτικών εκλογών για το Δήμο Αρταίων, είναι η απουσία της Κεντροαριστεράς σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, για πρώτη φορά στα τοπικά χρονικά και με ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων, που έκαναν ότι ακριβώς χρειάζονταν, για να πληγώσουν τα κόμματά τους, και κατ’ επέκταση, να αποδυναμώσουν και την πολυφωνία στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Τέλος οι τελευταίες «πινελιές» στα ψηφοδέλτια των Σιαφάκα και Τσιρογιάννη, μπαίνουν αυτή την εβδομάδα, στο τέλος της οποίας θα ανακοινωθούν και νέες και τελευταίες υποψηφιότητες, κάποιες θα είναι και «έκπληξη», και την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 31 Αυγούστου, θα κατατεθούν ηλεκτρονικά στις αρμόδιες Αρχές.

Λ.Σ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top