Το γνωμικό που πάει «γάντι» στο θέμα των ημερών που απασχολεί την τοπική κοινή γνώμη, με αφορμή την απίστευτη «συμπριά», Τσιρογιάννη – Ταπραντζή, είναι του αρχαίου έλληνα ποιητή Ησίοδου, που είχε πει: «Η ΚΑΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΕ».

Και προσθέτουμε εμείς: «ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ Η ΤΙΜΩΡΙΑ».

Ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» είχε προαναγγείλει «ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ» για αυτή την περίπτωση, αλλά οι γενικευμένες αντιδράσεις κατά των δύο αυτών πρωταγωνιστών, μας… «ξεπέρασαν»! Μετεκλογικά θα το ξανασκεφτούμε!

Πάντως στου 100 Αρτινούς, οι… 101 απερίφραστα την καταδικάζουν.

Οι δε δημοφιλέστερες πέντε απαντήσεις τους;

• Συναλλαγή
• Απογοήτευση
• Παχυδερμία
• Πολιτική ανεντιμότητα
• Προκλητικός εμπαιγμός

Ο δήμαρχος ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ είναι γνωστό ότι πολιτεύεται με το ότι «Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ». Άλλωστε ο ίδιος, στις εκλογές του 2019, μπροστά σε πρώην συνεργάτες του, δεν δίστασε να τους πει: «ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΩ».
Ο σκοπός του, είναι η επανεκλογή του κι όχι βέβαια η ανάγκη, «… ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ». Άλλωστε και για να κυριολεκτούμε, για την ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ και τώρα, ώστε να επανεκλεγεί. Πολλούς δε πρώην συνεργάτες του, τους χρησιμοποίησε εκεί που τους χρειάστηκε και μετά τους πέταξε σαν «σκουπίδια» στον «κάλαθο των αχρήστων»!
Υπάρχει κανείς να πιστεύει το αντίθετο;
Πήρε «μπλάνκο» ο κ. δήμαρχος κι «έσβησε» τα όσα και επί πέντε χρόνια, του «ΕΣΟΥΡΝΕ» η κ. Ταπραντζή και «όλα καλά, όλα ωραία».
Πάμε τώρα αποκλειστικά στην κ. Ταπραντζή, η οποία, ηγήθηκε ψηφοδελτίου της Αριστεράς τις προηγούμενες εκλογές, διεκδίκησε εκ νέου στήριξη της Αριστεράς (του ΣΥΡΙΖΑ) και για τις ερχόμενες, μέχρι τα ΤΕΛΗ του ΙΟΥΛΙΟΥ που πέρασε, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει απόφαση μη στήριξή της, παραιτήθηκε της διεκδίκησης του Δήμου Αρταίων και προφανώς στη συνέχεια μπήκε σε… «παζάρια» με τον νυν δήμαρχο. ΟΛΟΙ ΞΕΡΑΜΕ ότι κάτι «μαγειρεύεται» από αυτούς τους δύο, αλλά και με τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ. Ο οποίος Γιάννης δεν έκανε και την κουζουλάδα να μπει και στο ψηφοδέλτιο του δημάρχου. Τον στηρίζει ΦΑΝΑΤΙΚΑ και στην ΑΠΕΞΩ.
Όπως δεν έκαναν και άλλοι πρώην επικεφαλής συνδυασμών, όπως οι ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΑΓΚΑΣ και ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ.
Οι οποίοι είχαν και το δικαίωμα να πορευτούν με κάποιον συνδυασμό, γιατί ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ, δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Όμως η κ. Ταπραντζή, μέχρι πριν από λίγες ημέρες διεκδικούσε «ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ», το δημαρχιακό αξίωμα.
Μάλιστα είχε «υιοθετήσει» και το παρατραβηγμένο σύνθημα «Ο ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Ποιος από τους δύο θα βγει κερδισμένος από αυτή τη «συμπριά»;
ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ!
Διότι η κακή αυτή απόφασή τους, θα κάνει περισσότερο κακό σε αυτούς που την πήραν!
Και στις επόμενες δημοτικές εκλογές, ΙΣΩΣ να δικαιωθεί και το «σύνθημα» ο «ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ», χάρη βέβαια και της κ. Ταπραντζή.
Και το «ΙΣΩΣ» το λέμε με κάποια επιφύλαξη, γιατί δεν γνωρίζουμε τι άλλο θα μας προκύψει μέχρι την κάλπη.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

 

Υ.Γ.: Στην περίπτωση οι αντιδράσεις είναι γενικευμένες, αλλά οι περισσότερες από τους χώρους της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιδράσεις και μάλιστα πολύ σοβαρές, εκδηλώθηκαν σχεδόν από το σύνολο των υποψηφίων του συνδυασμού του Δημάρχου. Η «νεκροψία» της κάλπης θα δείξει!


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top