Όλα δείχνουν ότι «κλείδωσε» η υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη για την διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, με τις ευλογίες και την ανοιχτή στήριξη του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, εξέλιξη που πανηγυρικά δικαιώνει τις προβλέψεις μας.

Πιο συγκεκριμένα:

Με απανωτά δημοσιεύματά του ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ και μόνο ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ πρόβλεψε ότι η κα Γεροβασίλη θα διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από της 18 Φεβρουαρίου 2024 με τα παρακάτω κείμενα:

 

Στις 18 Φεβρουαρίου καταχωρίσαμε κείμενο με τίτλο: «Αδειάζει» Κασσελάκη η παντελονάτη Όλγα!

«Σε μια συγκυρία που ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάζεται σε όλα τα επίπεδα και κινδυνεύει όχι μόνο να χάσει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και να οδηγηθεί και σε διάλυση, η βουλευτής Άρτας και πρώην υπουργός ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ αποδεικνύεται ότι είναι το μόνο πολιτικό πρόσωπο από αυτό το κόμμα που φοράει παντελόνια.
Και το λέμε αυτό γιατί οι «παντελονάτοι» και κορυφαίοι αυτού του χώρου, οι αγωνιστές του λαού που βάζουν μπροστά τα στήθη τους για το λαό, ο αψύς Πολάκης, ο «αγανακτισμένος» Παππάς, ο «ασυμβίβαστος» Τεμπονέρας, ο «φωνακλάς» Θεοχαρόπουλος, αντιστέκονται σαν… «κότες» στα όσα ο αρχηγός τους και με το «έτσι θέλω» τους επιβάλλει…!
Μόνο η ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ και από την αρχή της κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ κρατάει την τιμή της Αριστεράς με πολιτικές συμπεριφορές που την τιμούν και την ξεχωρίζουν από όλους τους άλλους.
Δεν χάιδεψε, δεν λιβάνισε και δεν ηρωοποίησε τον Κασσελάκη όπως κάνουν σχεδόν όλοι οι εναπομείναντες στον ΣΥΡΙΖΑ, για να κερδίσουν… πόντους!
Και την κρίσιμη αυτή ώρα για το μέλλον αυτού του κόμματος, που ο αρχηγός του πάει να τα αλλάξει όλα, αιφνιδιαστικά και τσαμπουκαλίδικα, με πολιτικά απερίγραπτο ερωτηματολόγιο, η αρτινιά βουλευτής είναι η μόνη που τολμάει και «αδειάζει» τον Κασελάκη με την ακόλουθη αιχμηρή δήλωσή της:
«Πέντε ημέρες πριν το συνέδριο, επιλέγονται και τίθενται, εν είδει ερωτηματολογίου δημοσκόπησης, ζητήματα ταυτοτικά, που αποτελούν συνεδριακές αποφάσεις και καταστατικές θέσεις του κόμματός μας. Ζητήματα κομβικά, κρίσιμα και σημαντικά δεν τίθενται στη δημόσια σφαίρα από τη στιγμή που δεν έχουν τεθεί ούτε στις θέσεις, ούτε στον δημόσιο, αλλά ούτε και στον εσωκομματικό διάλογο των μελών του κόμματος.
Θα περίμενα, επομένως, από τον Πρόεδρο, πριν θέσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αυτά τα ταυτοτικά ερωτήματα για το κόμμα μας στα μέλη μας, να μας πει τι ακριβώς προτείνει ο ίδιος, ποια είναι δηλαδή η δική του θέση για τα παραπάνω.
Το ελάχιστο που υποχρεούμαι να πράξω μετά απ' όλα αυτά, είναι να ζητήσω άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν τη σύγκληση του Συνεδρίου. Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Στις 19 Φεβρουαρίου και στη στήλη μας «ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ», έμμεσα πλην σαφέστατα, προαναγγείλαμε τις προθέσεις της με τα ακόλουθα σχόλια:

* «ΑΔΕΙΑΖΕΙ» τον Κασσελάκη η παντελονάτη ΟΛΓΑ»… Γεροβασίλη, ήταν ο τίτλος προηγούμενου κειμένου του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» στην ηλεκτρονική του έκδοση paratiritis-artas.gr, το οποίο, σε ένα 24ωρο διαβάστηκε από 1700 χρήστες του διαδικτύου.

* ΚΑΙ συνοδεύτηκε από δεκάδες σχόλια αποδοχής του και στη σελίδα μας στο Facebook Παρατηρητής Ήπειρος και όχι μόνο.

* ΑΥΤΑ την περασμένη Κυριακή το πρωί.

* ΤΟ απόγευμα της ίδιας ημέρας την ακολούθησαν άλλα 16 μέλη της 21μελούς Πολιτικής Γραμματείας αυτού του κόμματος.

* ΚΑΙ λίγες ώρες αργότερα αποφασίσθηκε η σύγκλιση αυτού του οργάνου.

* ΚΑΤΙ πέτυχε η Όλγα! Και η Όλγα… ξέρει!

* ΕΜΕΙΣ μπορούμε να «μαντέψουμε», ας πούμε «τι μάτιασε» με αυτή την κίνησή της!

* «ΜΑΤΙΑΣΕ» κάποιο «μάτωμα» του αρχηγού Στέφανου, μπας και συνέλθει;

* ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ εξελίξεις;

* ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ σε επίπεδο ηγεσίας;

* ΚΙ επειδή η Όλγα δεν είναι… «μικροαρχηγίσκος», για να την «μαλώνει» η Θοδώρα η Τσάγκη, λέμε τώρα, μεταξύ μαντεψιού και υπόθεση εργασίας, που οδηγούμαστε;

* ΑΣΤΟ, να μη το γρουσουζέψουμε!

* ΚΑΙ έγινε η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας αυτού του κόμματος και η οποία κράτησε 6 ώρες και άκουσε τα εξ αμάξης ο Στέφανος, σχεδόν από όλους.

* ΚΑΙ η Όλγα πήγε και πάλι ένα βήμα μπροστά, λέγοντας: «Θα θελα την παρουσία του κ. Κασσελάκη σε αυτή τη συνεδρίαση για του επιστρέψω την επιστολή του».

* ΚΑΙ όπως λένε στο χωριό μου: «Να την τρίψει στη μούρη του».

* ΕΜΠΑΙΝΕ Όλγα, «σε παίρνει»!


Στις 22 Φεβρουαρίου και με τίτλο: Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Ήρθε η ώρα και της ΌΛΓΑΣ;

«Μετά την αιφνιδιαστική και ηχηρή παρέμβαση «βόμβα» του πρώην πρωθυπουργού ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ περί νέων εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι «λευκή επιταγή» τριετίας στον Κασσελάκη, μήπως ανοίγει και ο δρόμος για πρωταγωνιστικό ρόλο της βουλευτή Άρτας Όλγας Γεροβασίλη;
Καθόσον είναι το μόνο κορυφαίο στέλεχος αυτού του χώρου που δεν το «αγγίζει» κανένα ψεγάδι, τόσο για την κομματική του συμπεριφορά όσο και για την πολιτική του συνέπεια στο χώρο της Αριστεράς.
Το δε γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι δεν θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία, πολλά οδηγούν και προς την κατεύθυνση της κας Γεροβασίλη, ως μεταβατική πρόεδρος και γιατί όχι και για διεκδικήτρια της προεδρίας, απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.
Όπως και να χει η Όλγα Γεροβασίλη είναι το κυρίαρχο πρόσωπο των ημερών της τελευταίας και σημερινής κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες να ηγηθεί αυτού του κόμματος.
Πριν από λίγο στην εναρκτήρια ομιλία του στο 4ο συνέδριο του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης έριξε «το γάντι»: «Πάμε σε εκλογές για ανανέωση ή εκλογή νέου προέδρου. Βρείτε μου αντίπαλο!».

Σήμερα 23 Φεβρουαρίου και  με  τίτλο: «Παίζει» δυνατά το όνομα της Όλγας σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, λέγαμε:

«Χθες το βράδυ έγινε το «έλα να δεις» στο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παρέμβαση του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.
Αργά το βράδυ ανακοινώθηκαν εσωκομματικές εκλογές για αναβάπτιση ή εκλογή νέου προέδρου και ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ το έπαιξε… Λίτσα Πατέρα λέγοντας ότι τώρα: «Μήπως ήρθε η ώρα της Όλγας;».
Και «πέσανε να μας φάνε» κάποιοι αναγνώστες μας, όμως κάποιοι άλλοι και συντριπτικά οι περισσότεροι προβληματίστηκαν με το κείμενό μας ή σκέφθηκαν το ίδιο με εμάς ή είπαν: «Και γιατί όχι!».
Σήμερα πρωί - πρωί, το σύνολο όλων των τηλεοπτικών καναλιών, αλλά και των εφημερίδων πανελλαδικής εμβέλειας, «παίζουν» ακόμα και σαν φαβορί το όνομα της Όλγας Γεροβασίλη για τη διεκδίκηση της προεδρίας.
Εμείς που δεν τα πάμε και καλά με την κα Γεροβασίλη, θα χαρούμε να συμβεί αυτό και το εννοούμε!».

Σήμερα και πριν φύγει η μέρα, κλειδώνει η υποψηφιότητά της.

Αν αυτό δεν λέγεται ΔΙΚΑΙΩΣΗ των δημοσιογραφικών προβλέψεων του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, τότε στην περίπτωσή μας η λέξη χάνει την πραγματική της έννοια.

«Π»

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top