Ερωτήματα για τις εξελίξεις σε σχέση με το ΞΕΝΙΑ, κατάθεσε η δημοτική παράταξη «ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» του πρώην δημάρχου Αρταίων ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ και ζητά απαντήσεις «με σαφήνεια», από το νέο δήμαρχο Αρταίων ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΣΙΑΦΑΚΑ, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Λογοδοσίας του Δήμου μας.

Και αυτά τα ερωτήματα είναι και ΕΥΛΟΓΑ, ΟΥΣΙΩΔΗ και ΑΝΑΓΚΑΙΑ, για ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία.
Και πράγματι πρέπει να δοθούν υπεύθυνες απαντήσεις και ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ, αλλά προσθέτουμε εμείς και ΜΕ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ.
Διότι κι εμείς δεν βλέπουμε καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση, κανείς δεν ξέρει τι γίνεται, ενώ ήταν θέμα πρώτης προτεραιότητας του συνδυασμού του σημερινού δημάρχου.
Πρέπει να «ζεστάθηκαν» οι «καρέκλες» της νέας δημοτικής μας Αρχής, πρέπει να τελείωσε και η «προθέρμανση».
Ήρθε η ώρα να μπούνε στον «αγώνα», ήρθε η ώρα να «παίξουν μπάλα».
Τα προαναφερόμενα ερωτήματα του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, συνοψίζονται σε ένα: «ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΞΕΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕ;;;»!
Και για να ακριβολογούμε: «Θα το πας εκ νέου στο ΚΑΣ για αλλαγή χρήσης, θα υιοθετήσεις τη λύση του βουλευτή Γ. Στύλιου ή θα ακολουθήσεις το δρόμο που χάραξε ο προκάτοχός σου δήμαρχος;»!
Και να μας συγχωρεί ο κ. Τσιρογιάννης, αλλά το θέμα του ΞΕΝΙΑ, δεν είναι «πρόβλημα καθημερινότητας», όπως λέει στη σχετική εισήγησή του, είναι πρόβλημα ανάπτυξης του τόπου μας.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΙΑ

1. Το έργο του ΞΕΝΙΑ έχει απενταχθεί από το προηγούμενο ΕΣΠΑ;
2. Έχετε υποβάλλει αίτημα στην διαχειριστική αρχή για υπογραφή της σύμβασης για πολιτιστικό κέντρο;
3. Δεδομένου ότι θα εκδοθεί νέα πρόσκληση στο νέο ΕΣΠΑ για το ΞΕΝΙΑ της Άρτας μέχρι τον Απρίλιο, για πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο με τις ίδιες χρήσεις που είχε υποβληθεί και ενταχθεί και στο προηγούμενο ΕΣΠΑ (καφέ-εστιατόριο, δημοτικό ωδείο, δημοτική βιβλιοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων), εσείς θα το υποβάλλετε ως έχει ή θα αλλάξετε τις ανωτέρω χρήσεις;
4. Έχετε αξιολογήσει την πρόταση του Βουλευτή Άρτας, κ. Στύλιου, που είχε κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, για χώρους φιλοξενίας;
5. Θα φέρετε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο πρόταση για λήψη απόφασης για το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), για να λειτουργήσει το ΞΕΝΙΑ ως Ξενοδοχείο, όπως δεσμευτήκατε προεκλογικά;

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top