Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο: «Καινοτομία, Εκπαίδευση & δια Βίου Μάθηση στον 21ο Αιώνα» που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Άρτας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Ε.) Άρτας και ο Δήμος Αρταίων.
 

Μεταξύ των εισηγήσεων που παρουσιάστηκαν το διήμερο 15 και 16 Μαρτίου, ιδιαίτερα ξεχώρισε η εισήγηση του κ. Δημήτρη Κέφη, αδελφού του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου της ΑΔΑΕ ΟΤΑ Νίκου Κέφη, με θέμα: «Η χρήση ESCAPE ROOM στο διδακτικό αντικείμενο της ιστορίας ως μέσο ενίσχυσης της διδασκαλίας σε μαθητές Στ’ Δημοτικού».

Ο κ. Κέφης, παρουσίασε ένα ψηφιακό παιχνίδι απόδρασης (Escape Room) βασισμένο σε σημαντικά γεγονότα της Επανάστασης του 1821.
Με τη βοήθεια του μικρού του ήρωα, Τάκη - Ερευνητάκη, ο κ. Κέφης ενθαρρύνει τους μαθητές να κατανοήσουν τη γνώση με παιγνιώδη τρόπο.



Σύνδεσμος ψηφιακού παιχνιδιού

https://docs.google.com/presentation/d/1Z23x5bAzJ4CbRImJ268zal3np85EdlU2mT0BKNPXT5o/mobilepresent?fbclid=IwAR04RsO5C_mXr6drQf0ggSCQaSJKhB81xrXYHTcs7vbdrkC_trbVdqEuTRU#slide=id.p

Σε μια εποχή όπου η εκπαίδευση αναζητά συνεχώς νέες προσεγγίσεις, εκπαιδευτικοί σαν τον κ. Κέφη αποτελούν πηγή έμπνευσης και καινοτομίας.

Ο Δημήτρης Κέφης είναι εκπαιδευτικός Α/θμιας Εκπαίδευσης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία και εξειδίκευση στο STEAM και την Εκπαιδευτική Ρομποτική.
Κατάγεται από την Άρτα και εργάζεται 9 χρόνια (τα τελευταία 4 είναι Διευθυντής Δημοτικού) σε ένα από τα κορυφαία ιδιωτικά σχολεία, στο Ζάννειο Εκπαιδευτήριο στο Ηράκλειο Κρήτης.
Με το σχολείο του, ως εκπαιδευτικός τάξης, έχει συμμετάσχει στην ομάδα έργου του ευρωπαϊκού προγράμματος «Erasmus + , Early Childhood Education – building sustainable motivation and value paradigm for life – MOV-UP και σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα E-twinning.
Έχει λάβει ως εκπαιδευτικός Στ’ τάξης μαζί με τη Θεατρολόγο του σχολείου κα. Ρένα Βουιδασκάκη το 1ο βραβείο στη κατηγορία μυθοπλασίας στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «Cinema…διάβασες;» με την ταινία «Άκουσέ με». Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής στο πανελλήνιο εκπαιδευτικό συνέδριο: «Κοινωνία και σχολείο: Μια σχέση υπό διαπραγμάτευση» και στο συνέδριο: «Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας».
Ήταν δημιουργός - συντονιστής του εκπαιδευτικού προγράμματος «200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821» που υλοποιήθηκε σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού στο Ζάννειο Εκπαιδευτήριο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top