Από ειδησεογραφική ιστοσελίδα των Ιωαννίνων πληροφορηθήκαμε για κάποιο επεισόδιο με πρωταγωνιστή, υποτίθεται, τον βουλευτή Άρτας ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΥΛΙΟ, σε ρόλο «κακού» και θύτη και συμπρωταγωνιστή το Δήμαρχο «Ν. Σκουφά» ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΣΙΩΖΟ, σε ρόλο… «καλού» και θύματος.

Βέβαια το γεγονός ότι με το εν λόγω περιστατικό ασχολήθηκε μόνο το site των Ιωαννίνων κι όχι κάποιο της Άρτας, λέει πολλά για την σκοπιμότητά του αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο για εμάς.
Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος «Ν. Σκουφά» ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ χαρακτηρίζεται για το πάθος του κατά την άσκηση των καθηκόντων του, χαρακτηρίζεται για την αγωνιστικότητα, όταν αυτή είναι απαραίτητη, χαρακτηρίζεται για την εντιμότητά του.  
Όμως, μετά από ένα χρονικό διάστημα περίπου 15 χρόνων μακριά από ρόλους και αξιώματα εξουσίας, εμφανίζει ένα πρόσωπο αγνώριστο για εμάς που τον γνωρίζουμε πολλά χρόνια.
Ένα πρόσωπο που δεν συνάδει με το αξίωμα που σήμερα φέρει, το αξίωμα του Δημάρχου.
Τα έχει βάλει με τους πάντες. Με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, τους δύο Βουλευτές του Νομού, τον Δήμαρχο Αρταίων, τους πρώην Δημάρχους «Ν. Σκουφά» και άλλους.
«Μοιράζει» και «απλόχερα» ευθύνες σε όλους και στον καθένα χωριστά και τους καταγγέλλει όλους.
Και συνεχίζει χωρίς κανένα σταματημό, χωρίς κανένα δισταγμό εκτοξεύοντας χαρακτηρισμούς και απειλές προς κάθε κατεύθυνση.
Πορεύεται με… «σπασμένα φρένα» και στον… «κατήφορο»!
Με αφορμή τα οικονομικά του Δήμου του, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.
Και ζητά δάνεια για να κλείσει τις «τρύπες» αυτού του προβλήματος.
Ζητά με απειλές περί κλεισίματος του Δημαρχείου και με απειλές σε πρόσωπα που ο ίδιος και αυθαίρετα τα… «καδράρισε»!
Σε άλλες εποχές, σε εποχές των Μαυρογιαλούρων, θα ανακηρύσσονταν σε «Ζορρό» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τις αβασάνιστες «ευλογίες» κάποιων κομμάτων και με οκτάστηλα στις εφημερίδες.
Σήμερα κάτι τέτοια… «δεν πουλάνε»!
Εκείνες όμως οι εποχές, οι εποχές των «κατόπιν ενεργειών μου», έχουν παρέλθει και ανεπιστρεπτί κι ευτυχώς.
Να δεχτούμε ότι οι καταγγελίες του έχουν βάση.
Η πρώτη κίνησή του θα έπρεπε να είναι η σύνταξη ενός υπομνήματος, με τεκμηριωμένη καταγραφή του προβλήματος και με υποβολή των αιτημάτων του για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Κάτι που δεν έκανε!
Συνεπώς δεν μπορεί να διαμαρτύρεται για την μη επίλυση του προβλήματός του.
Αν δεν έβρισκε ανταπόκριση, ας παρέδιδε τα «κλειδιά» του Δημαρχείου στην κυβέρνηση.
Αν τώρα έχει διαπιστώσει παρανομίες και καταχρήσεις των προκατόχων του, όφειλε, την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Ας έρθουμε τώρα στο υποτιθέμενο επεισόδιο του Δημάρχου με τον βουλευτή Γιώργο Στύλιο, που ανέφερε το γιαννιώτικο site.
Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική και με γνώση καταθέτουμε τα εξής:
Πράγματι κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής υφυπουργό Γεωργίας και με συμμετοχή δύο γραμματέων υπουργείων και του βουλευτή Άρτας Γιώργου Στύλιου, επισκέφθηκε το Δημαρχείο «Ν. Σκουφά» για να εξετάσουν τα προβλήματά του.
Και επί σαράντα λεπτά ο δήμαρχος ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ μιλούσε εναντίον όλων, όπως προαναφέραμε, αλλά με εκφράσεις και απειλές, πρωτόγνωρες και ανεπίτρεπτες για έναν δήμαρχο.
Εκφράσεις και απειλές, απερίγραπτες έως και προσβλητικές, επαναλαμβάνουμε, για τους πάντες!
Και με κατάληξη, από πλευράς δημάρχου, το χτύπημα της γροθιάς του στο… γραφείο του!
Εύλογη και αναμενόμενη ήταν η αντίδραση του βουλευτή Γιώργου Στύλιου, ο οποίος, χαρακτήρισε απαράδεκτη αυτή την κίνηση του δημάρχου. Ακολούθησε έντονος διάλογος, αφήνοντας άφωνους τον υφυπουργό και όλα τα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου.
Την καταγραφή των προαναφερόμενων επεισοδίων την έχουμε από «πρώτο χέρι»!
Άλλωστε όλοι οι αρτινοί γνωρίζουν το ήθος και τον χαρακτήρα του Γ. Στύλιου, που καμιά σχέση δεν έχουν με απρεπείς συμπεριφορές!
Και να μην την είχαμε λοιπόν, το γεγονός ότι ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ επιμένει να τα βάζει με όλους και να λειτουργεί σαν κοινοτάρχης των δεκαετιών του 60΄ και του 70΄, μας δίνει το δικαίωμα να τοποθετούμαστε από την πλευρά των… πολλών!
Δηλαδή ποιων πολλών;
Του συνόλου της τοπικής κοινωνίας!
Συμβουλεύουμε: Με σύνεση και πειθώ και όχι με «τσαμπουκάδες», βρίσκονται οι λύσεις!!!

Λ.Σ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top