Για έναν μεγάλο αριθμό αυτοτοδιοικητικών στους δήμους της περιοχής μας, ο αυτοδιοικητικός αναλφαβητισμός είναι το γνώρισμά τους.

Πορεύονται «αγκαλιά» με τον «φωτογράφο» τους και «ερωτευμένοι» με την άγνοιά τους!

Τα ουσιώδη δεν είναι στο «είναι» τους και η καθημερινότητα των πολιτών δεν είναι στα «υπόψη» τους και στις προτεραιότητές τους.

Λειτουργούν με «κλειστά αυτιά» και «κλειστά μάτια», περιορίζοντας τους ρόλους τους και τις ευθύνες τους «εντός των τειχών» των δημοτικών συμβουλίων τους.

Και η καθημερινότητα των πολιτών και της κοινωνίας μας, το κυρίαρχο πρόβλημα όλων των δήμων της ελληνικής επικράτειας, να παραμένει το πρώτο ζητούμενο για τους κατοίκους.

Έχουμε δεκάδες περιπτώσεις κατοίκων της περιοχής μας, για ζητήματα και προβλήματα καθημερινότητας που η επίλυσή τους είναι ένα… τηλεφώνημα και κυριολεκτούμε και στις «δύσκολες» περιπτώσεις, μια απευθείας εντολή του δημάρχου ή του αντιδημάρχου ή ενός δημοτικού υπηρεσιακού παράγοντα.

Κάποια από αυτά τα ζητήματα και προβλήματα ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» τα ανέδειξε, αλλά κανενός το αυτί δεν ίδρωσε.

Μάλιστα κάποια από αυτά αφορούν και ζωές συνανθρώπων μας και περιουσίες συμπολιτών μας.

Γνωστά στις τοπικές και υπεύθυνες εξουσίες! Αλλά από το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν!

Σύντομα ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» θα μιλήσει και με… «ονόματα και διευθύνσεις»!

Μήπως και ανοίξουν τα «αυτιά» και τα «μάτια» των τοπικών μας αρχόντων!

 

Υ.Γ: Από χορταριασμένο και παρατημένο οικόπεδο και σε κεντρικό σημείο της πόλης μας, που κατάντησε και σκουπιδότοπος, κάθε χρόνο οι πέριξ αυτού του χώρου βρίσκονται αντιμέτωποι με ερπετά, αρουραίους και δυσοσμίες.

Η πρώτη ευθύνη βαρύνει τον ιδιοκτήτη και η δεύτερη το Δήμο μας και καμιά πλευρά δεν την αναλαμβάνει. Ένα απλό πρόβλημα καθημερινότητας που χρήζει ΑΠΛΗΣ αντιμετώπισης!

Και τέτοια οικόπεδα «ζούγκλες» είναι… δεκάδες!!!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top