Τα έργα του OPEN MALL, τα έργα ανάπλασης του κέντρου της πόλης της Άρτας, ο παρατεταμένος καύσωνας, η πολύμηνη ανομβρία και ο εφιάλτης της λειψυδρίας, είναι οι «πληγές» που οδηγούν την περιοχή μας σε κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό και σε όλα τα επίπεδα του νομού μας.

Πιο συγκεκριμένα:

- Η πόλη της Άρτας, λόγω των άναρχων έργων του Δήμου Αρταίων, με ρυθμούς προπολεμικών εποχών τινάζουν στον αέρα την τοπική οικονομία, αφανίζει τον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο, απλόχερα μοιράζει «λουκέτα» σε επιχειρήσεις και καταστήματα.
- Ο παρατεταμένος καύσωνας, η ξηρασία που προκλήθηκε από αυτόν και η πολύμηνη ανομβρία, κατέστρεψαν όλη την ελαιοπαραγωγή, σε τεράστιο βαθμό την πορτοκαλοπαραγωγή και όλες τις αγροτικές καλλιέργειες, τα δε οπωροκηπευτικά εντελώς καταστράφηκαν.
- Η λειψυδρία βρίσκεται ήδη «προ των πυλών»!

Η περιοχή της Άρτας και σε όλα τα επίπεδά της κινείται σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ!
Και σε περιόδους έκτακτης ανάγκης πρέπει να γίνονται αντίστοιχες κινήσεις, κινήσεις ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.
Από όλους μας.
Με πρώτον τον Δήμο Αρταίων!
Ο οποίος Δήμος μας ΟΦΕΙΛΕΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΑΝΑΓKΕΣ, να τις καλύπτει από τις τοπικές επιχειρήσεις, κάτι που δεν συμβαίνει!!!
Είτε αυτές είναι προμήθειες, είτε παροχές υπηρεσιών, είτε είναι έργα μικρής χρηματοδότησης.
Όλα αυτά να γίνονται με την μέθοδο της απευθείας ανάθεσης.
Μια κίνηση ΝΟΜΙΜΗ και ΗΘΙΚΗ, που μεταφράζεται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, μια έστω μικρή «ένεση» στην πολλαπλώς αρρωστημένη τοπική οικονομία.
Αλλά και όλοι οι αρτινοί, όλοι μας, έχουμε υποχρέωση ενωμένοι να αντισταθούμε σε αυτή την κρίση, κρίση οικονομική και κοινωνική.
Και μέχρι να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση, ούτε ένα ευρώ μας δεν πρέπει να φεύγει από την Άρτα.
Μόνο έτσι θα αντέξουμε!
Διότι όταν… «διψάει ο δικός μας κήπος, δεν ποτίζουμε τον κήπο του… γείτονα»!
Πάμε κατά διαόλου, ας σταματήσουμε επιτέλους να… «χτενιζόμαστε»!!!

 

Λ.Σ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top