Μια νέα πρωτοβουλία αρτινών δημοτών και πολιτών, για «ένα ΞΕΝΙΑ… όπως παλιά!», άρχισε να αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα, βλέποντας και διαπιστώνοντας, πως από πλευράς της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αρταίων, οι προθέσεις προς αυτή την κατεύθυνση, δεν διαφέρουν σε τίποτα από εκείνες της προηγούμενης, παρά τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις περί του αντιθέτου.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία είναι μεν συνέχεια της προηγούμενης, αλλά ιδιαίτερα ενισχυμένη από άτομα που κινούνται και λειτουργούν ενεργά στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και από όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους.
Άτομα με ξεχωριστό κοινωνικό και πολιτικό κύρος, τα οποία προχωρούν σε πρώτες κινήσεις, και ανάλογα θα κινηθούν στη συνέχεια.
Μάλιστα ενδέχεται αυτή πρωτοβουλία να καταλήξει και σε αυτοδιοικητική κίνηση εάν κι εφόσον το επιβάλουν τα δεδομένα.
Ο στόχος είναι αδιαπραγμάτευτος. Το ΞΕΝΙΑ να αξιοποιηθεί τουριστικά κι όχι να θαφτεί… «πολιτιστικά» και ιδεοληπτικά.
Έτοιμοι λοιπόν για όλα!
Αυτό αναδείχτηκε σε μια έκτακτη συνάντηση – σύσκεψη αυτής της πρωτοβουλίας που έγινε σήμερα Σάββατο και σύντομα θα ακολουθήσει και επόμενη, με συμμετοχή άνω των 30 συνδημοτών μας.
Προτάθηκε δε και η ιδέα για ίδρυση «Συλλόγου Φίλων του ΞΕΝΙΑ Άρτας», η οποία, σε πρώτη σκέψη, έγινε και δεκτή.
Όπως δεκτή έγινε και η σκέψη για Ίδρυση Ανεξάρτητης και Υπερκομματικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης, με ενεργό παρουσία στη διεκδίκηση για Τουριστική Αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ της Άρτας.
Περισσότερα σε λίγε ημέρες.

 

Β.Σ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top