Ανορθόδοξα θα ξεκινήσουμε αυτό το κείμενο «κι ας μας στήσουν στον τοίχο».

Η ιδέα της πρότασης να γίνει διευρυμένο Δημοτικό Συμβούλιο για το OPEN MALL, στοχεύει στον μη ουσιαστικό, ειλικρινή και δημιουργικό διάλογο.

Στοχεύει στη διάχυση και τον καταμερισμό ευθυνών, αν η πρόταση είναι της αντιπολίτευσης και στην αποφυγή ελέγχου των πεπραγμένων της συμπολίτευσης.

Όπως και να χει, δεν είναι καλοπροαίρετη και αθώα…!
Πάμε τώρα στο σχετικό κείμενό μας.
Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων για να… «ξανασυζητηθούν» τα πολλαπλώς συζητημένα του έργου του OPEN MALL, κατόπιν του «εγκλήματος» που διεπράχθη σε βάρος της πόλης της Άρτας.
Ένα έργο που ήδη «νέκρωσε» την τοπική αγορά, προκάλεσε εντάσεις και αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου και οδήγησε πολλά καταστήματα να κλείσουν ή να υπολειτουργούν ή να βάζουν και… «λουκέτο» και δεκάδες εργαζόμενους στην ανεργία.
Ένα έργο χωρίς ίχνος αισθητικής, με κακοτεχνίες και το κυριότερο, ένα έργο που δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την ιστορία της περιοχής μας. Μια απλή σύγκριση με την παλιά πλακόστρωση της «Σκουφά» προκαλεί θλίψη!
Με αποχρώσεις του γκρί, «σεισμική» παραφωνία στην βυζαντινή μας ταυτότητα, που διαγράφει και την ιστορική μας πορεία.
Και γίνεται διευρυμένο Δημοτικό Συμβούλιο, κατόπιν προτάσεως και αιτήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Καλούνται 22 εκτός Δημοτικού Συμβουλίου (τρελά πράγματα), με θέμα της ημερήσιας διάταξης: «Ενημέρωση και συζήτηση για την εξέλιξη του έργου του OPEN MALL».
Προφανώς όχι καλοπροαίρετα…, αλλά σκοπίμως…!
Και σε όλο αυτό το σκηνικό οι αιρετοί δημοτικοί σύμβουλοι να παίζουν το ρόλο της «γλάστρας»!
Πολύ φοβούμαστε ότι κάποιοι από αυτούς τους δημοτικούς συμβούλους… «δεν θα πάρουν» και καλά θα κάνουν!
Στην περίπτωση αυτό δεν είναι «διευρυμένο» Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά… «μνημόσυνο», στο οποίο «καλούνται συγγενείς και φίλοι» για την ανάπαυση της ψυχής κλπ κλπ.
Μόνο τα εκκλησιαστικά συμβούλια δεν καλέστηκαν!
Έτσι θα γίνουμε στο ίδιο έργο θεατές, στο «κακόγουστο» έργο του OPEN MALL.
Τέλος και να το θυμάστε, αυτή η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα μετατραπεί σε «χάβρα Ιουδαίων» και επειδή κάποιοι ίσως να μην γνωρίζουν μεταφορικά τι σημαίνει αυτή η φράση, τους λέμε ότι χρησιμοποιείται για να περιγραφεί μια κατάσταση αταξίας και φασαρίας, σε κλειστό χώρο, με τους παρευρισκόμενους να φωνασκούν και να κραυγάζουν κι όχι να μιλούν και να τοποθετούνται. Με απλά λόγια «κοκορομαχίες» χωρίς νόημα!
Μήπως αυτό ΕΙΝΑΙ και το ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΟ;

B.Σ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top