LINK A : https://apply.workable.com/j/247F7D2C05

LINK B: https://apply.workable.com/j/24567C25E0

---------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Με κλικ στο μπάνερ ή ΕΔΩ, δείτε τα δρομολόγια και πληροφορίες για το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ 'Αρτας

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Νόμος είναι το δίκιο του δημότη», ήταν περίπου η απάντηση - θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης.

Για ένα θέμα με σχεδόν δέκα χρόνια πορείας στις δικαστικές αίθουσες και με θύμα τον δημότη Ε. ΒΕΡΓΟ και θύτη την εν λόγω Δημοτική Επιχείρηση.
Μια διαμάχη που δεν έχει προηγούμενο, με έντονα τα στοιχεία μιας αυτοδιοικητικής αυθαιρεσίας στο όνομα μιας υποτιθέμενης, αλλά μη αποδεδειγμένης προστασίας των συμφερόντων των δημοτών.
Η ιστορία είναι λίγο – πολύ γνωστή, από δύο δημοσιεύματα του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» και αφορούσε την παράνομη τοποθέτηση οικίσκου σε ιδιοκτησία δημότη, από τη ΔΕΥΑΑ.
Ο εν λόγω δημότης διεκδικεί την απομάκρυνση του οικίσκου και την αποζημίωσή του για τις δικαστικές δαπάνες του κι όχι μόνο, που υποχρεώθηκε να κάνει για να βρει το δίκιο του, διεκδικώντας το υπερβολικό βέβαια ποσό των 90.000€, ως αποζημίωση.
Και η ΔΕΥΑΑ εκβιαστικά δεν απομάκρυνε τον οικίσκο, χωρίς να παραιτηθεί το θύμα από τις αξιώσεις.
Και το άκρον άωτον αυτής της ιστορίας.
Ο πρώην δήμαρχος ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ (τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ) και θύτης σε αυτή την περίπτωση, πήρε θέση: «Και αν χρειασθεί, θα πληρώσει η ΔΕΥΑΑ 90.000€;».
Εδώ τρελαίνεται και η τρέλα!
Δηλαδή αν τα δικαστήρια κρίνουν ότι αυτός ο άνθρωπος πρέπει να αποζημιωθεί, κατά τον πρώην δήμαρχο, δεν πρέπει να αποζημιωθεί και να συνεχιστεί ο ωμός εκβιασμός;
Εννιά χρόνια δήμαρχος Αρταίων και δεν κατάλαβε τι σημαίνει Τοπική Αυτοδιοίκηση;
Τι να πούμε;
Ο νυν πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ, έκοψε τον «Γόρδιο Δεσμό» με το απλό σκεπτικό: «Απομακρύνεται ο οικίσκος, για να δικαιωθεί ο δημότης και για τα υπόλοιπα ας αποφανθεί η Δικαιοσύνη».
Από την πλευρά τώρα του άτυχου δημότη τώρα.

Πλήρωσε τα μαλλιά της κεφαλής του για κάτι που δεν έφερε καμία ευθύνη.
Και ψυχρά να δούμε την περίπτωση, η ΔΕΥΑΑ όχι μόνο «στραπατσάρισε» οικονομικά και απάνθρωπα έναν δημότη, αλλά πλήρωσε με τη σειρά της πολύ ακριβά αυτό το λάθος της.
Συνεπώς ο πρώην Δήμαρχος ποια συμφέροντα της επιχείρησης προστάτεψε σε αυτή την περίπτωση;
Τέλος πρέπει να πούμε ότι το θύμα αυτής της ιστορίας «βρίσκει το δίκιο του», μόνο ως προς την απαλλαγή του οικοπέδου του από τον παράνομο οικίσκο, οικονομικά όμως (ακόμα) όχι κι αυτό είναι απαράδεκτο.

Τουλάχιστον η ΔΕΥΑΑ ας τον αποζημιώσει καταβάλλοντάς του τα δικαστικά έξοδα, όσα πλήρωσε και η ίδια και πλήρωσε πολλά, τόσα πολλά που θα μπορούσε να αγοράσει και πλατεία στους Κωστακιούς για να κάνει τη δουλειά της.
Αν και ο Ε. ΒΕΡΓΟΣ δικαιούται και ΗΘΙΚΗ ικανοποίηση καθόσον οι θύτες του όλο αυτό το διάστημα τον ΛΟΙΔΩΡΟΥΣΑΝ αγρίως και τον ΔΙΕΣΥΡΑΝ κοινωνικά, εμφανίζοντάς τον σαν… ΔΙΚΟΜΑΝΗ ΚΑΙ ΤΡΕΛΟ!

 

«Π»

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top