Με τη θεατρική παράσταση ‘Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑ’,έκλεισε ο κύκλος των πολύμηνων εκπαιδευτικών θεατρικών εργαστηριών ενηλίκων που διοργάνωσε το Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής (ΕΓΕΠ) του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος “HERMES” - «Η αποκατάσταση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως πολλαπλασιαστικός παράγοντας για την πολιτιστική ενδυνάμωση του κοινωνικού πλαισίου» (https://www.hermes-culture.eu/), το οποίο χρηματοδοτείται από το Διασυνοριακό Πρόγραμμα «INTERREG Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας.

Η τριήμερη θεατρική παράσταση έριξε αυλαία στις 21 Ιουνίου 2022 στο φυσικό χώρο της Ιστορικής Γέφυρας της Άρτας. To κοινό της Άρτας αγκάλιασε με ιδιαίτερη θέρμη το συγκεκριμένο θεατρικό δρώμενο. 

Ο καθηγητής Χρυσόστομος Στύλιος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τόνισε μεταξύ άλλων τη σημασία της διεξαγωγής ανάλογων εκδηλώσεων με στόχο την κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της Άρτας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την πνευματική τους ανύψωση και την ανάγκη συνειδητοποίησης από την τοπική κοινωνία της ισχυρής υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής καθώς και το σημαντικό ρόλο και τη συνεισφορά που έχει το Πανεπιστήμιο σε όλα τα προαναφερόμενα.  

Το θεατρικό εργαστήριο Hermes ξεκίνησε τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες τον Οκτώβριο 2021 και περιλάμβανε εξειδικευμένα σεμινάρια με θέματα την κατανόηση ενός θεατρικού έργου, την μελέτη και ανάλυση του κειμένου, μεθόδους και ασκήσεις που αφορούν την αναπνοή, τη φωνή, το σώμα και το λόγο του ηθοποιού, τα οποία οδήγησαν σε μια ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση. Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν από τον αρτινό παραγωγό Γιάννη Κώστα, την κινησιολόγο & χορογράφο Μαρία Μάργαρη και τη φιλόλογο Κατερίνα Σχισμένου.

Τη διασκευή του θεατρικού έργου «Το Γεφύρι της Άρτας» του Γιώργου Θεοτοκά και της παραλογής «Του γιοφυριού της Άρτας» του Νικόλαου Πολίτη καθώς και την σκηνοθεσία του έργου ανέλαβε η κα. Έλλη Μάνθα, η οποία καθοδήγησε τη θεατρική ομάδα όλο το προηγούμενο διάστημα. 

Οι ηθοποιοί που συμμετείχαν  στην παράσταση, εννέα στον αριθμό, αποτέλεσαν τον χορό, μέσα από τον οποίο αναδείχθηκαν τα πρόσωπα του έργου. Συμμετείχαν αλφαβητικά οι: Γαλάνη Χρυσάνθη, Καραβασίλη Βάσω, Ματσούκα Εύη, Παπαβασιλείου Γιώργος, Παπαφώτης Φώτης, Σιώζος Παντελής, Στούκα Νεκταρία, Τσαδήμα Φωτεινή, Χαλκιά Ελένη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Έργο HERMES, επικοινωνήστε: 26810 50234 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Εργαστηρίου Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής: kic.uoi.gr.

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top