Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αλλά και από εκτιμήσεις μας, υποψήφιοι βουλευτές Ν. Άρτας, Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, είναι:

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:

1. ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (καθηγητής – πρώην βουλευτής)

2. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ (πρόεδρος Επιμελητηρίου Άρτας)

3. ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (πρώην βουλευτής)

4. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΕΥΗ (δικηγόρος – κόρη του πρώην βουλευτή Κώστα Καραμπίνα)

5. ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (δικηγόρος).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μια θέση στο ψηφοδέλτιο Άρτας, της Ν.Δ., διεκδικεί και ο πρώην ανεξάρτητος βουλευτής ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΒΡΗΣ, που γεννήθηκε στην Άρτα και είχε εκλεγεί με τους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ», στο Ν. Αχαϊας, μια υποψηφιότητα που ενδεχομένως να προκαλέσει αντιδράσεις άλλων ενδιαφερόμενων υποψηφίων, καθόσον το εν λόγω πρόσωπο δεν είχε αναπτύξει δραστηριότητες στην περιοχή μας, δεν είχε καμιά συμμετοχή στο τοπικό και πολιτικό γίγνεσθαι.

 

ΣΥΡΙΖΑ:

1. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ (γιατρός, πρώην βουλευτής)

2. ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (δικηγόρος, με πλούσια πολιτική δραστηριότητα στην περιοχή μας και με ουσιώδεις παρεμβάσεις του, με άρθρα του, στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και στο διαδίκτυο)

3. ΓΚΟΥΝΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ (γιατρός, με πολλές δραστηριότητες και τελευταία στο χώρο της Περιφερειακής Διοίκησης 

4. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΗΣ (έμπορος, πρώην πρόεδρος του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου κι όχι μόνον, και

5. ΚΟΙΛΙΑ ΤΖΕΝΗ (επιχειρηματίας, με έντονη δραστηριότητα στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση και σε άλλους τομείς. Η υποψηφιότητά της εξαρτάται περισσότερο από την ίδια, καθόσον το τελευταίο διάστημα έχει αναπτύξει πρόσθετες επιχειρηματικές δραστηριότητες, που χρειάζονται την παρουσία της.

 

ΠΑΣΟΚ:

Στο ΠΑΣΟΚ η κατάσταση είναι κάτι περισσότερο από ομιχλώδης έως και εκλογικά επικίνδυνη, λόγω και της αναμενόμενης και προαναγγελθείσης διάσπασης του χώρου από τον πρώην πρωθυπουργό ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Ένα ενδεχόμενο που προκαλεί απογοητεύσεις και τριγμούς στα κομματικά στελέχη, τα μέλη και τους φίλους αυτού του χώρου, με ορατό κίνδυνο να βρεθεί εκτός Βουλής αυτή η μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Παρά ταύτα και παρά την κρίση που αντιμετωπίζει αυτό το κόμμα, τα ονόματα που ακούγονται ή παίζουν για μια θέση στο ψηφοδέλτιο Άρτας, είναι πολλά και αυτό το γεγονός καθρεφτίζει την αποφασιστικότητα αυτών των ανθρώπων, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για ανασύνταξη και «ΑΝΑΣΤΑΣΗ» της δημοκρατικής παράταξης.

Οι πιθανοί υποψήφιοι αυτού του χώρου είναι:

1. ΓΚΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (πρώην βουλευτής)

2. ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (πρώην δήμαρχος Αρταίων και πρώην πολιτευτής)

3. ΜΙΧΑΣ ΠΑΥΛΟΣ (επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας)

4. ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΒΙΚΥ (πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Αρταίων με εντυπωσιακή δραστηριότητα στους τομείς Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης)

5. ΧΑΜΠΙΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (πολιτευτής, δημόσιος υπάλληλος, πολιτικός αρθρογράφος και με προχωρημένο πολιτικό λόγο)

6. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (δικηγόρος, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων, με έντονη δράση και παρουσία στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι μόνον)

7. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ (πολιτικός μηχανικός, με έντονη κομματική δράση στην περιοχή μας, σημαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Άρτας, και

8. ΓΕΜΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (σημαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Άρτας, με ενεργό συμμετοχή στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με δράσεις σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Σχεδόν όλοι οι παραπάνω εκφράζονται ανοικτά κατά της διασπαστικής κίνησης του Γ. Παπανδρέου, χωρίς αυτό να σημαίνει και ανεπιφύλακτη στήριξη της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά τώρα τα άλλα πολιτικά κόμματα, «πόρκα μιζέρια» από πρόσωπα που θα μπορούσαν να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους, στην Άρτα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΗΜΑΡ (αν τελικά δεν τα βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ) και ΛΑΟΣ, έχουν «καταφύγει» σε στήλες μικρών αγγελιών, αναζητώντας υποψηφίους, χωρίς προσόντα και προαπαιτούμενα.

Το «ΠΟΤΑΜΙ», έστω και δύσκολα, θα κλείσει ψηφοδέλτιο στην περιοχή μας, όπως τα ίδια ισχύουν και για την «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

Τέλος εντός του Σαββατοκύριακου, θα οριστικοποιηθούν οι λίστες Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ των υπόλοιπων κομμάτων όλα είναι στον αέρα! 

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top