Σε πρόσφατο δημοσίευμα του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» (ηλεκτρονικό και έντυπο), το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων των κεντρικών, του ΙΚΑ Αθηνών, ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ότι έγινε απροειδοποίητα αναστολή πληρωμής συντάξεων χηρείας, όπως εμείς είχαμε αποκαλύψει, αλλά συνάμα και για την συγκεκριμένη περίπτωση, που εμείς αναφερθήκαμε, μας λέει:

«…όσον αφορά στην αναφερόμενη, στο δημοσίευμα, συνταξιούχο, ειδοποιήθηκε να προσκομίσει σχετικά έγγραφα.. και μετά την κατάθεσή τους, το ΙΚΑ εξέδωσε άμεσα επιταγή πληρωμής της σύνταξης της, ενώ παράλληλα δρομολογήθηκε και η τακτοποίηση της πληρωμής της, μέσω του τραπεζικού συστήματος…»!

Επανόρθωση λοιπόν της αδικίας, μέσω διαψεύσεως, όπως συνηθίζεται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Σημασία έχει ότι το ΙΚΑ αντέδρασε άμεσα και με ευαισθησία και πιστεύουμε και με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα μας, εφεξής δεν θα αναστέλλονται απροειδοποίητα πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων και για οποιαδήποτε αιτία!

Η σχετική απάντηση του ΙΚΑ, έχει ως ακολούθως:

«Προς www.paratiritis-artas.gr - Διευθυντή Σύνταξης 

Σε σχέση με το δημοσίευμά σας στις 2/11/15, το οποίο αναφέρει ότι διεκόπη η καταβολή των συντάξεων χηρείας, αναφέρουμε προς ορθή ενημέρωση των αναγνωστών σας, ότι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεν προχώρησε σε αναστολή καταβολής σύνταξης σε κανένα συνταξιούχο.

Αντιθέτως, στο πλαίσιο των συστηματικών ελέγχων της Διοίκησης για τη διαπίστωση της νομιμότητας στη χορήγηση των συνταξιοδοτικών παροχών, διενεργήθηκαν έλεγχοι σχετικά με το αμετάβλητο της οικογενειακής κατάστασης των συνταξιούχων λόγω χηρείας. 

Κατόπιν τούτων, διαπιστώθηκε η ανάγκη για την αλλαγή του τρόπου πληρωμής της τρέχουσας σύνταξης στους συνταξιούχους για τους οποίους δεν υπήρχαν έγγραφα που να πιστοποιούν την οικογενειακή τους κατάσταση, μέσω των τοπικών υποκαταστημάτων, στην οποία και προχώρησε άμεσα η Διοίκηση του Ιδρύματος.

Όσον αφορά στην αναφερόμενη στο δημοσίευμα συνταξιούχο, ειδοποιήθηκε -μέσω δύο συστημένων επιστολών- να προσκομίσει στο υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σχετικά έγγραφα που θα διευκρινίζουν την οικογενειακή της κατάσταση.

Η ανωτέρω συνταξιούχος, έχει ήδη καταθέσει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και το αρμόδιο Τμήμα Πληρωμών Συντάξεων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αγ. Σοφίας, εξέδωσε άμεσα επιταγή πληρωμής της σύνταξής της, ενώ παράλληλα δρομολογήθηκε και η τακτοποίηση της πληρωμής μέσω του τραπεζικού συστήματος. 

Στόχος της Διοίκησης του Ιδρύματος παραμένει πάντοτε η προστασία των συμφερόντων των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, ώστε να απολαμβάνουν τις παροχές μόνο οι δικαιούχοι.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ»

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top